God Jul Elin!

Jag råkade köpa en present åt mig själv. Men eftersom det är nära Jul så kan vi väl kalla det julklapp? Det är en absolut livsnödvändighet givetvis! Nu ska jag bara komma på hur den fungerar.. Tror jag måste läsa dom 300 manualer som följde med. Mestadels köpte jag den för att jag vill bli kameraflygare. Och alla hoppare här påstår att det är den här kameran man ska ha. Tyvärr väger den ett halvt kilo så det kan ju bli en och annan wiplash när jag fått fast den här klumpen på skallen! Ska bli skoj!:-D
 Älskar den redan!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Kangaroo Island - Del II

Jag fick stryka något från min lista, nämligen 186. "Se något märkligt i naturen". För det här var utan tvekan det märkligaste jag sett hittills! Remarkable rocks på Kangaroo Island är naturens egna stonehenge. På en udde mitt ute i ett platt landskap står ett par stenar högt belägna från övriga klippor. Det är konstigt i sig, men formen på stenarna gör det hela ÄNNU konstigare. Sen att dom råkar vara färgade orangea gör inte saken mindre märklig. Vi hade skitkul bland dessa fenomen! Otroligt vackert landskap. Nästan som att vara på en annan planet!
Dom har en del pretty konstiga stenformationer!
 
Håkan... vilar.
 
Jag uttrycker mina känslor. Kändes rätt att göra ett Tarzan-vrål här ute i ödemarken!
 
Håkan saknar snö tror jag!
 
 
En snäll tant undrade om hon fick vara våran privata fotograf. Javisst sa vi! Hon följde efter oss en stund men gav sedan upp efter att ha fått skratta en hel del.
 
.Jag fastnade under en sten.
 
Pop-eye lurade mellan stenarna!
 
Det naturliga stonehenge på avstånd!
 
Det var fantastiskt på den där ön. Är så glad att jag orkade köra dit! Färjan var svindyr och jag fick fortkörningsböter, men det var ändå värt det!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Kangaroo Island Del 1,5

Kangaroo Island heter ju inte Kangaroo Island för intet. Det lever cirka en miljon kängurur och wallabys där! Det är nästan som ett annat land i landet. Går inte att förklara. Det är unikt, konstigt, utanför allt annat, avklippt från övriga världen... Ja det är allt! Önskar jag hade haft mera tid där. För det finns en hel del natur att upptäcka! Och djur...
 
 
Jag tror att kommentarer är överflödiga... Otroligt vackert!

DiscoQueen Elin i såsomjagtroddehelaaustraliensågut.
 
Håkan leker med tussar i gräset... rofyllt.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

På vägen mellan great ocean road och kangaroo island

Världens längsta titel förvisso, men det var ju så? Fick ett infall att köra ända till Kangaroo Island när man lix "var i närheten". Allt är som bekant relativt. I Australien är det nära om det är inom 100mil. På vägen dit hittade vi en väldigt stinkande stad. En extremt blå sjö som jag gissar att man skulle kunna hitta ett urtidsdjur i a.k.a Nessie II. Ett jättestort körsbär och en jättestor hummer. Man har ju hört talas om stora saker i staterna, men det är tydligen ett vanligt fenomen i Australien med!
Otroliga Pennshaw, Kangaroo Island!

 Jag visar upp min gemenskap med detta jättebär!
 
I väntan på färjan. Galet vit parkeringsplats. Tycker det är så vackert!

 
 Jag trodde seriöst att det började snöa. Det visade sig vara ca 14miljoner insekter som krossades mot micran. Helt sjukt! Jag såg till så att Håkan städade bort insektsmoset;-D
Blue Lake i south Australia är ett märkligt fenomen. Vissa dagar om året ändrar den färg till extremt blå. Vi var tvungna att stanna och titta. Den var då mittemellan-blå skulle jag vilja påstå!
 

Australiens längsta jetty eller nåt sånt. Det luktade då apa där! Var cirka 30ton sjögräs som gjorde att det stank i Portland, SA... Konstigt ställe.
 
Hittade en jättehummer som sagt! Läskigt!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Great Ocean Road - Del VI

 Vi såg London bridge, the arch, bay of islands och alla dom där andra namnen som jag inte kommer ihåg just nu. Vi hade taskigt väder som vanligt. Storm skulle kanske någon vilja kalla det. Med isande vindar höll vi skenet uppe genom att speed-semestra. Sprang som galningar i dagarna två. Har nog sällan hunnit med så mycket på så kort tid! Jag är ingen livsnjutare, det är tydligt. Jag vill se allt, uppleva allt och göra allt, helst idag. Har inte råd att slösa tid på att stirra på en sten i två timmar, även om stenen är vacker!
 The arch av nånting.
 
Var som halvkallt!

 London bridge har visst gått av!
 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Great Ocean Road - Del V

Vi såg dom där som alla pratar om när man nämner Australien: Dom 12 apostlarna. Tyvärr i taskigt väder, men vad kan man göra åt det? Det är iaf avbockad på listan över ställen man måste besöka i Australien. Men det var inte ens det mest spektakulära på resan. Men jag kommer till det... I övrigt tittade vi på massa kust och väg. Det var trevligt!
 Jag gillar deras övertydliga skyltar dom sätter upp överallt!
 
 Dom numera 11 apostlarna.
 
 Liten strimma av hopp (solen!).
 

Liten livsfarlig krälande sak?
 
 
Rolig bil! Den hade passat mig ypperligt;-D
 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Great Ocean Road - Del IV

Resan fortsatte med taskigt väder och för lite kläder. Min spontanitet höll på att ta livet av mig. Jag hade ju knappt några kläder med mig! Dom jag hade var gjorda för varma NSW och här fick vi antarktiska vindar som ilade igenom benmärgen. Men vi såg vacker natur som värmde själen litegrann åtminstone. For innåt landet för att titta på ännu mera regnskog. Dom andra for på en treetop walk medans jag drog iväg, som den lone wolf jag är, och hikade bland vattenfallen istället!
So freakin´ beautiful!
 
Jag spelade hiphop på hög volym med fönstrena öppna. Denna kossa stirrade på mig som om hon undrade vad i helvete jag pysslade med. Hon fick mig att undra detsamma!
 
En ensam apostel med en ensam Håkan.... Poetiskt.
 
Håkan och hans farsgubbe som jag lyckades fånga på bild tillslut!
 
Vart så glad då jag såg skylten. Men ack så besviken då jag insåg att den ljög!
 
Världens snyggaste papegojor!
 
Ingen rätt kommer utan strips i Australien. Ultranyttigt! Det här var barnportionen...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Great Ocean Road - Del III

Vi for till en nationalpark (cape otaway) varav det fullkomligt vimlade av Koalor. Jag har spenderat ett år i det här landet och sett en koala. Här såg vi ca 30 stycken på 5 minuter. En hade till och med klättrat ner på vägen för att dricka vatten ur en vattenpöl. Lyckan var total!
 
Otroligt vackert! Döda träd med lummig vegetation på marknivå. Konstigt men snyggt!
 
Första gången jag ser en 5km/h-skylt. Lite väl överdrivet med säkerheten eller?
 
Jag tror att Mr. Turtle måste borsta tänderna snart!
 
Mamma Koala med bäbis Koala! Urgulligt?!
 
Vi har exakt samma uttryck: "Vad vill du?"
 
Vattenpölsdrickande koalan bestämde sig för att gå och väcka en annan koala. Dom verkade föra ett intressant samtal om hurvida man bör väcka den som sover eller inte.
 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Great Ocean Road - Del II

Vi hade tur med vädret. Men dock bara för ett par timmar. Sedan var det mulet, regnigt, stormigt och kallt som fan. Tydligen är dom vana vid regniga dagar nere i södra Australien. 260 dagar/år regnar det, var det någon som sa. Rena rama England! Vi körde iaf omkring och kikade på det som fanns att kika på. Vi hittade en kockaburra som inte verkade bry sig om sin omgivning och vi for även ut på Näbbdjurs-safari, som gick åt helvetet för övrigt. Dom ser näbbdjur varenda dag i denna mystiska insjö, men då vi var där såg man inte skymten av dom. Jag gissar på att det är jag och min taskiga karmas fel!
Kusten är som rätt trevlig i Australien!

Hur glada vart vi över kockaburran då? SUPERGLADA!
 
Jag bad Håkan visa tillgivelse till våran fin lilla bil. Han uppskattade den lite för mycket först, men tillslut så gjorde han rätt!
 

 
Otroligt spegelblank sjö med märkliga färger. Mystiskt!
 
Den här sjön kändes som något ur sagan om ringen. Lite spooky sådär!
 
Avnjuter en kaffe efter att ha rott runt i cirklar i ett par timmar.
 
Jag är djupt besviken över att vi inte hittade några näbbdjur. Det är dom som saknas på listan över Australienska djur att se. Men dom är som bekant väldigt skygga och få människor har fått se dom i det vilda. Men en vacker dag så! En vacker dag...
 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Galenskap i himlen

Och jag pratar inte ens om hoppning. En kväll låg jag och chillade framför en episod av Dexter. Smäll * 3 ekade igenom hangaren. Jag trodde det var gubbarna utanför som satt och pokulerade med varsin öl då jag senast såg dom... ignore! Det tog ett par minuter till innan helvetet brakade lös. Det var det absolut högsta vrål jag någonsin hört. Jag sprang ut i hangaren för att se vad som försökte mörda mig. Det var hagel. Hagel stora som golfbollar. Åskan dånade konstant. Haglet mot plåttaket var outhärdligt högt. Galen chef kom i 300 knyck med sin buss för att rädda den mot plåtskador. Det var ungefär här jag insåg att min bil stod kvar där ute... min stackars Ford. Men jag hann inte tänka på bilen så länge för vattnet började forsa in. Det steg snabbt och började genast fylla badrummet intill mitt rum. Vi sprang omkring som yra höns med stora borstar för att kämpa bort vattnet från mitt rum. Det var en tung timme, men till slut gav ovädret med sig. Jag var blöt upp till knäna. Det här var ovädret jag aldrig kommer att glömma. Det var FREAKIN´ AWESOME!
Livsfarligt!

Fordar är som bekant gjorda av plåt och inte plast. Det enda som hände var ett par mindre böngel i huven och en sprucken sidoruta. Kvalitét eller vad!
 

Naturens krafter är otroliga!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Personligt


Gör Wickedmuffin till din startsida!