CPL examen

Jag är färdig! Otroligt nog så klarade jag flygprovet. Jag tror på Gud numera. Väntar bara på den där licensen och pengarna jag betalat för Multiengine och instrumentrating. Jag tänker göra det senare i Europa för att om man gör det i Australien måste man göra om precis allt när man konverterar till en Europeisk licens. Om jag nu ska satsa på pilotyrket i Europa... Det är extremt svårt att få ett jobb när man har så lite timmar som jag har. Och betala väldigt mycket pengar för att få upp timmarna är jag inte jätte intresserad av. Då får jag bara jobba för att ha råd att flyga för att KANSKE få ett jobb.
 
Jag drog till QLD för att se om jag skulle få flyga lite hoppare ett tag, medans Håkan jobbar i gruvan. Om tre månader skulle jag kunna få flyga deras C182 om jag har tur. Så jag är i valet och kvalet på att ta steget tillbaka till Europa igen i Januari. Där får jag iaf a-kassa! Och så har jag Laban! Men fram tills dess hänger jag väl här ute på hoppfältet!
En glad jag och en Piper Arrow!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Liten ödla

Den gjorde mig glad. Den lilla, lilla, lilla, lilla ödlan som satt på bron då jag skulle gå ut. Så söt! Annars har det väl inte hänt så mycket... Jag skulle haft mitt flygprov förra veckan men det blev uppskjutet, hurra vad kul att jag får ha en kronisk oro i kroppen ytterligare en vecka! Har ansökt om ett hus uppe i Toogoolawah. Dom behagar att inte svara mig. Okej dom fick ansökan imorse, men hur lång tid kan det ta att ringa några samtal? Jag känner stress. Min telefon gick sönder. Företaget jag köpte den av skriver ett mail om dagen med diverse instruktioner om hur jag ska få igång den igen. Jag gillar att dom tror att genom att trycka på olika knappar ska det få en telefon som inte tar emot laddning att starta. Är det verkligen så konstigt att jag inte gillar människor?
Men ödlan var söt... jättesöt!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Dumma tropiska Ögrupper

Mitt visum går ut 28 dagar efter att jag är klar med kursen (vilket är snart). Fick jag stanna i landet för att ansöka om ett nytt? Nej givetvis inte. Det innebär att jag måste fara till någon tropisk ö bara för att få ett nytt visum. S-U-C-K! Det hade kanske varit lite roligt om jag hade någon som kunde följa med mig. Men jag är som bekant vän-lös. Håkan jobbar så han kan inte. Niveen lät lite sugen på idén men han lär inte vara klar samtidigt som mig. Det där med att resa själv har jag prövat på och det är inte min grej... Åh! Alla dessa I-lands problem jag har fått helt plötsligt! Jättekul att resa, verkligen, men förihelvete inte precis då jag ska flytta. Och det är inte lika kul när man är tvingad. Funderar i vart fall på Solomon Islands. Vill inte förstöra Nya Zealand, Tonga, Fiji eller Nya Kaledonien för dit har jag tänkt mig med Håkan på våran Ö-luff i framtiden.
Mushroom Island, Solomon Islands.
 
Jaja, jag får väl leta rätt på en ny vän på couchsurf.org helt enkelt!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Stress-semester - övrigt

Förutom natur så gjorde vi en del annat på våran helg också. For på Science centre, tittade på snygga motorcyklar, matade fåglar.... Och så for vi givetvis på IKEA i Sydney! Det var helgen höjdpunkt. Inte för att vi shoppade massa saker, för det hade vi inte tid med, vi kom dit en halvtimme innan dom stängde. Nej, vi for helt sonika dit för köttbullarna! Jag hade cravings utan dess like! Dock mest efter lingonsylt. Vi köpte hem 4lingonsylt-burkar, 4kaviartuber, 2kg lösviktsgodis (som konstigt nog var slut efter en vecka), knäckebröd, skorpor och dammsugare. Man kanske saknar en del matvaror trots allt... ;-P
Mmm, köttbullar...
 
Random.
 
Brandstationen i Kiama hade en ko (?) ståendes innanför dörrarna.
 
Hittade världens snyggaste renar på andra sidan jorden konstigt nog!
 
Robotar!

Frän harpa utan strängar! Jag spelade stränglös Gubben Noah. Håkan bara gjorde ljud... ;-P

Tydligen livsfarlig elektrisk boll.
 
Magi!
 
Vi hade dödskul på Science centre! Fanns en massa skitkonstiga saker. Det skitkonstigaste av allt var ändå 3D-skrivaren. Jag hade aldrig trott det om jag inte sett det med egna ögon. Läckert!
 
Jag avslutade helgen genom att trampa rätt ner i en gyttjepöl. Det var dumt.
 
 
Men kul var det!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Stress-semester - Del 3

 
Vi hann med Royal Nationalpark nedanför Sydney också på denna mini stress-semester. Vi parkerade våran bil, gick 500m. Träffade en kille som började prata: Vi sa: "Jaha, hur länge har du varit ute och vandrat då?" Han: "Sen i fredags (det här var Söndag eftermiddag). Ni då?" Vi: "Hehehe, i ca 5min". Man känner sig inte alltid som en helt cool individ! Vi sprang omkring på "coastwalk" ett par km för vi hade ett mål: Wedding cake! Kritvita klippor som ser ut som en bakelse. Det var väldigt läckert! Vart rent sugen på något gräddigt! Men inte bara weddingcake gjorde våran dag. Vi fick se vattenfall som gick ut i havet och helt galna klippformationer. Det var riktigt härligt!
Världens längsta palm?
 
Lunchpaus bestående av nektariner på en trevlig rastplats i väntan på att vägen skulle öppnas igen (olycka).
 
Det var väldgt vackert, men vi hade lite otur med vädret där en stund.
 
Härliga färger!

Sjöjungfrun Håkan!

Där var vi, ovetandes om vilken fara vi stod på. Fram tills vi insåg att dom enorma klippblocken ibland lossnar och trillar ner i havet. Vi flyttade våran picknick lite snabbt västerut.
 
Jag tyckte det kändes som Mars så jag bad Håkan göra en "Marsian" han bestämde sig för att inte lyssna och gjorde en Dr. Zoidberg istället. Men det var visst inte så stor skillnad!
 
Mini-vattenfall!
 
Weddingcake! Man blev rejält bländad kan jag säga.
 
Det var inte helt utan pirr i magen som jag satt där på kanten till döden.
 
Vi tog ett klassiskt bröllopsfoto. Sådär lagomt tråkigt och stelt!
 
Den märkliga kontrasten på samma klippavsats.
 
Om jag ska gifta mig så ska jag gifta mig på toppen av en tårta. Det är för bra för att vara sant!;-D


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Stress-semester - Del 2

Vi sprang omkring och tittade på regnskogar, kullar och fyrar mest hela dagen. Körde "turistväg 9 och 8" det var den roligaste väg jag någonsin kört. Kurvig, perfekt asfalterad, utför och regnskog runt omkring. Man kan inte begära så mycket mer. Eller ja, det hade varit lite bättre om vi kört motorcykel förstås. Eller en spitfire, men man kan inte få allt här i livet! Det var iaf otroligt vackert! Vi for till ett bygge som heter tre top walk efter vägen. Dom har helt sonika byggt ett jättehögt promenadstråk där ute i regnskogen. Det såg ganska coolt ut. Och vilken utsikt!
On top of the world!

Tree top walk i Illawarra. Märklig byggnation.
 
Jag är inte rädd?
Häftiga träd i skogen. Hypnotiserande..
 
Håkan och fyren i Kiama.
 
Konst. Jag kallar det: Galna pricksjukan i kohagen!
 
Vi fick se vilda wombats som gjorde mystiska läten. Det var AWESOME! Bilden innehåller dock inga wombats. Dom "sprang" iväg.
 
Vi förundrades över hur någon har kunnat dumpa en bil mitt ute i regnskogen. Man kan bara man vill!
 
Havet är ett trevligt ställe tycker jag. Wollongong.
 
 
 
Fyren i Wollongong! Kanske ska börja samla på fyrar?

Fluffiga kor! Jag vill ha en!
 
Världens bästa väg: "Turistväg 8" i Macquarie pass nationalpark.
 
Vi upptäckte ett enormt fönster med havsutsikt på vårat crappiga motell. Det var nog inte så dumt ändå!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Stress-semester - Del 1

Två hela dagar att göra saker på. Vadihelveteskavidåhittapå? Vi googlade, diskuterade och försökte desperat komma på vad vi skulle lägga våran dyrbara tid på. Tyvärr kom vi inte på nånting, förrän tidigt Lördag morgon! Grand pacific drive som jag skrev om häromdagen var för nära för att ignoreras. Vi skuttade in i bilen och körde dom 4h det tar dit ner. Men vi lät inte bron stoppa oss. Vi körde ända ner till Kiama. Och i sann Elin-anda så sprang vi omkring som galningar för att hinna se så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt. Vi hann otroligt mycket på en helg måste jag säga! Har nog aldrig varit så stressad förr. Det är farligt med semester!
Jag hjular av lycka vid "Sea cliff bridge"
 
Som är GAAANSKA cool. Latheten gjorde så att vi inte orkade fara tidigt. Så bron var täckt av skugga. Men den var GAAAAANSKA cool ändå!
 
Håkan skämdes över min parkering. Jag tyckte den var fin för att "komma på att stanna när det är 2m kvar". Han är nog avundsjuk.
 
Bald hill! Så vackert!
 
 
Håkan utför övernaturliga rörelser.
 
Märklig klippformation kräver märklig pose. I Wombarra.
 
Världens spejsigaste kyckligburgare! Jag som var vegetarian.. Fan också!
 
Tittade på världens största "blowhole" i Kiama. Visste inte ens att det fenomenet existerade förrän vi kom hit. Vi missade att fota när den sprutade som värst givetvis. Så går det när man inte har tålamod!
 
Solnedång på gång (haha).

Kurvig väg, Wollongong.
 
 
50 Shades of grey:
Eller 3, vilket som, så verkar det som klippor inte bara kommer i färgen grå. Den kommer även i färgerna orange, grön och lila. Äntligen klippor i min smak!
Grönt slajm. Jag gillart!

Väldigt lila klippor.
 
Dödens klippor möter oranga, frodiga klippor. Oh du, märkliga värld!

Det var åtminstone en liten del av vad vi pysslade med i helgen. Må skriva ner resten vid tillfälle!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Personligt


Gör Wickedmuffin till din startsida!