Microlight

I hela mitt liv har jag dregglat över hanggliders. Det måste ju vara så nära flyga som man kan komma. Jag har det som punkt nummer 2 på min lista. Tätt efter "hoppa fallskärm". Av någon anledning gjorde jag nummer ett ganska snabbt då jag kom på att jag skulle leva mitt liv efter listan. Men nummer två fick vila en längre tid av outgrundlig anledning. Nu när jag äntligen tänkte ta mig tid till att börja med hängflygning träffade jag en kille som höll på med hängflygning 2.0, med MOTOR! Faaaan vad genialiskt! Inte behöva hålla på att vara helt beroende av temperaturer och väder (till en viss gräns förstås).
 
En microlight har exakt samma egenskaper som en hängglidare men behöver inte hållas uppe med termals. Det bästa av allt är att jag inte behöver springa igång den heller! Latmasken i mig vart överförtjust! Jag tvingade Håkan att utöva min nygamla dröm med mig så nu håller vi på att ta microlätt licensen helt enkelt. Det här är ju MYCKET roligare än att flyga vanliga flygplan. Det är som att jämföra en bil med en motorcykel. Och alla som kör motorcykel kommer förstå vad jag pratar om. Jag älskar det!
Håkan och John har kul på första lektionen!

John gillar att vifta mer armarna. Och mycket;-D
 
 
 
Vackra moln! Älskade moln!
 
Jag är cool! Eller?
 
 Koncentration på hög nivå.
 
Så nu tänker jag stryka min punkt nummer 2 från listan. "Börja med hängflygning".


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Besatt av IKEA

Jag förstår inte hur vi har kunnat bli så besatta av IKEA på sistone. Från att ha varit där en gång per år är vi nu där en gång i veckan. Men dom där köttbullarna är ju bara så goda! Man inser inte vad man har förrän man förlorat det, som dom visa säger. Jag gillade inte ens köttbullar innan jag kom till det köttbulls-lösa landet. Och godiset.... oh du ljuva svenska lösviktsgodis. Hur jag saknade dig tills jag insåg att det gick att köpa på IKEA. Som genom ett under har jag helt plötsligt gått upp 3kg, märkligt.
Ooooooooh.
 
Måste sluta flyga microlätt i Caboolture, det är så jäkla lätt att svänga in på IKEA då!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Glasshouse mtns

Efter våran flyglektion med microlight igår, så hade vi en massa tid att slå ihjäl. Vi tänker: "Glasshouse mtns nationalpark skulle vi ju ha vandrat i. Vi flyger/kör/går förbi dom där bergen var och varannan dag men har aldrig varit dit". Sagt och gjort! Vi körde genast dit. Då vi kom fram till den första lookouten som bara har en enda stig att vandra insåg vi att det var varmt. Det var jävligt varmt. Runt 35 grader. Vi gick den korta stigen (800m) och gav sedan upp ganska fort efter att både skorna och hjärnan hade smält. Och så for vi till havet och badade istället! Life is good! Men det är otroligt vackert i nationalparken och vi kommer komma tillbaka för att bestiga det högsta berget. Som är typ 300m högt eller liknande;-D
DjungelHåkan tar sig ton!
 
Jag gör en grymt cool min framför berget vi ska bestiga... en dag... inte idag.
 
Påminner litegrann om chocolate hills i Phillipinerna.
 
Glad att promenaden är över?
 
Härligaste vägen med grym utsikt!

 
Håkan och cashews. Två nötter i en bild!:-D
 
Märkliga märken i träd. Jag gissar utomjordingar.
 
Mmm, natur... dräggel.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Zipline

Jag hade helt glömt bort en listpunkt jag gjorde då vi var nere i Södra Australien. Den hade fortsatt vara bortglömd om jag inte hade fått för mig att rensa datorn igår. Hittade ett par filmer från Otway Treetop Fly bland mina gömmor. Så jag satte kvickt ihop en sammanfattning. Det var inte bara kul utan även vackert i den extremt kalla regnskogen. Härmed stryker jag punkt nr 215: Zipline.
 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Alla dessa djur

Jag är omgiven av varelser här ute på vischan. Det bor grodor, möss, kackerlackor, centipedes, oppossums, ormar, spindlar, kängurur, myror, koalor och fåglar på samma utrymme som en själv. Och då menar jag inte bara utomhus utan även inomhus. Kan det ha något att göra med att i Queensland har man dörrar och fönster öppna dygnet runt? Jamen förmodligen. Jag kan inte säga att det alltid är kul. Men ibland är det jättekul! (centipeden var dock läskig...)
Det kryllar av grodor. Längst ner är den berömda "toaden" som Bart Simpson tog in i landet. Eller hur var det nu?

Scruffy var ensam från början. Men nu är det cirka 6 butcherbirds och Magpies som kommer för bröd varje dag. Dom är extremt intelligenta och förstår nästan allt man säger. "Gå till Håkan Scruffy, han har brödet" sa jag igår. Och han sprang genast runt huset till Håkan. GENI!

Jag vart som imponerad av våran husspindel. Hon hade inte bara lyckats fånga en mus. Hon hade även hängt upp den på display 10cm ovanför marken. Vi snackar ju inte stor spindel här. Allt är relativt.
 
Känguruna håller sig mest på utsidan även om dom är extremt nära hangaren mest hela tiden.. Jag kommer sakna den synen på morgonen när jag far härifrån!
 
Min vackra kackerlacka som jag lät bo kvar. Håkan var inte nöjd. Jag var oförstående.

Läskig spindel som bosatte sig i/på våran bil. Han har setts till och från. Random.
 
Var dag är spännande!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Woodfordia - Del III

Dag 3 var en väldigt kreativ dag för oss. Vi var less på att titta på musik så vi passade på att testa en massa workshops istället. Vi gjorde varsin tegelsten till gatorna i Woodfordia. Dom tyckte att dom var så snygga så vi fick hamna på display vid entrén. Vi tror att dom mest gillade våra personligheter, för så snygga var dom ju inte.

Sedan gick vi en kurs i Bodyart. Något som man förmodligen kommer använda skitmånga gånger i sitt liv! Eller kanske inte... men det var hur kul som helst! Vem kunde ana att det skulle vara så himla skoj att måla på människor istället för canvas? Jag vart så inspirerad och väldigt sugen på att köpa med mig kroppsfärg hem. Vi hade skitkul helt enkelt! Folk beundrade våran konst vart vi än gick. Praktiskt att pracka på människor konst istället för att försöka locka dom till artgallerys och sådant skit!
Ja han kanske vart lite gay. Men jag är tjej, jag kan inte hjälpa att jag gillar tjejiga saker?

Snyggaste kroppsmålningarna! Jo, det är dom....
 
Gullig skylt.
 
 
Sockersöta damer som samlade in brev till våra demoner att bränna i det jättestora hjärtat på avslutningsshowen (?). Avancerat att hänga med, javisst. Men det var jättekul! Jag skrev till Mr. Pessimist och bad honom dra åt helvetet. Fast i vacker poetisk melodi givetvis.

 
TribalHåkan ser festlig ut!
 
Skillad vägvakt med vattenflaska och en massa tid att slå ihjäl!

Det här var bara konstigt. Någons camping...

Avslutningen. Monster, glada människor och brinnande hjärtan.

'
Väldigt ekologisk och miljövänlig frukost på alla sätt och vis. Med en GRYM bakgrund!

Vi testade Henna med. Har aldrig prövat så nu passade vi på!
 
Skapa, skapa, skapa!
 

Fåneri, fånera!
 
Jättefin hund som pinkade mig på benet. Bokstavligt talat. Jag hoppas det var vatten! Deras kostymer alltså... genialiskt!
 
Jag vart ofrivilligt en del av underhållningen på en av gatorna. Den här mannen tyckte att JAG såg konstig ut, och visade glatt upp mig för allmänheten?
 
Så var det slut på det roliga. När jag satt där i gräset vid den lilla sjön och tittade på gubbar i kalsonger som sjöng sånger så kände jag en stor sorg i hjärtat. Woodford var över och vi var tvungna att åka hem till vardagen igen. Jag måste tacka Håkans kompis Tim och hans tjej Ash för att dom paxade platser vid campingen åt oss och visade oss runt. Livet vart genast lite lättare! Ni är grymma:)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Woodfordia - Del II

Woodford har allt! Artister, konstnärer, Burleskt, stepdance, miljödiskussioner, poesi, meditation, yoga, gatumusiker, dans, kreativa ting, lustiga skyltar, inspiration, eldslukare, freakshows, komiker, utklädda människor, otrolig mat, härlig omgivning, glada människor och en massa workshops så du får pröva på allt möjligt inom skapandets konst. Det var bara freaking awesome! Fanns inget slut på saker att göra. Jag fick en massa inspiration. Jag önskar bara att jag hade haft ett hem att använda min inspiration på...
Snygg Håkan!

Jag ville också lägga en önskan i "the wishingstation" tillsammans med dom andra barnen!
 
Jag och Håkan gick en dans workshop (JA DU LÄSTE RÄTT!) Det var meditativ Tibetansk dans. Väldigt enkelt för alla andra utom oss. Vi har tydligen noll rytm i kroppen.

Jag gillade verkligen konsten i form av gatustenar!

Snygga kostymer igen.
 
En jättestor vagn man kunde dra omkring på klockan 21:30 (?).

Grymt band som spelade på en av gatorna!
 
Burlesk show.
 
 Allt annat. Nästan.

Mer roliga gatunamn! Håkan passade bra in på våran gata.

Jag köpte en bra "hitta-Elin-bland-alla-andra" grej! Håkan fortsatte dock tappa bort mig (?).

Coolaste marionetterna någonsin!. Jag var bra sugen på att köpa en! Var bara det att jag inte kunde komma på någon bra funktion för en marionett.... skit också.
 
Konstigt. Och en Emu och en fågel!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Woodfordia - Del I

Jag har länge velat fara på en riktig festival. Jag har varit på ett par stycken i Sverige som jag betecknar som "fyllefestivaler". Då allt kretsar runt hur full man kan bli på så kort tid som möjligt, helst ska det också bara vara det senaste inom musik på Rix som ska spelas. Inget fel på musiken iofs men i övrigt så lämnar festivalerna mycket att önska. Jag är mest ute efter att ha kul och uppleva udda ting. Det har aldrig hänt på någon av dom festivaler jag varit på.. förrän nu! Vi for på den ökända hippiefestivalen i Woodford. Tur i oturen med att bo i Toogoolawah är att vi bara bor 40km från Woodford. Valet var enkelt! Äntligen kan jag stryka min punkt "gå på en riktig festival, minst tredagars" från min lista. Och det var fantastiskt!
Fantastiskt roliga gatunamn. Allt handlar om kul och kreativitet på Woodfordia.

Jag och Håkan gifte oss i själen (eller nåt sånt liknande, hippiestyle!).
 
 
Nattliv i Woodfordia.
 
Lizardman på the freakshow. Han var askul!

Världens minsta komiker. Han var askul med!
 
Otroliga kostymer! Jag älskart!
 
Min favoritartist, the onemanband. Kultigt!

Våran nya vän Mick shakear loss på Bollywood paraden. Han lärde oss meditation och även alternativ massage.
 
Jag tuggar i mig en deepfried Marsbar. Det låter konstigt men det var det absolut godaste inom dessertväg jag någonsin ätit. Åååh deepfried Marsbar!
 
Delfinen viskade obehagliga saker i mitt öra. Det var kul!
 
Vägen till himlen. Ett av många konstverk på festivalen.
 
Woodford, jag vill komma tillbaka igen!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

D´aguilar nationalpark - Del II

Vi körde fast. Vi tog oss lös. Bilen lät konstigt. Vi tog oss hem. Men först stannade vi till i Kilcoy för att titta på fladdermöss. Dom var gigantiska! Och runt ett par tusen. Himlen var komplett täckt med fladdermöss så långt ögat kunde nå. Det var bland det mest fantastiska jag varit med om. Och det var helt random. Vi visste inget om det utan råkade bara köra förbi. Snacka om tur! Jag fick stryka en punkt på listan och känna mig väldigt nöjd med dagens äventyr.
Klättra i lianer stod högt på "att-göra" listan när man hänger (haha) i en regnskog. Trodde aldrig att jag skulle hitta såna i Queensland dock!
 
Mystisk varelse med pärlor som ögon.
 
Vi försökte desperat döda Forden på världens sämsta väg. Men det gick som dåligt. Jävla skit.
 
Vackra naturliga pooler i nationalparken.
 
Håkan har något galet i ögat!
 
 
Den berömda Batman silhuetten!
 
Jag är i extas.
 
Håkan utför en liten opera, tror jag i varje fall.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Personligt


Gör Wickedmuffin till din startsida!