Episk Resa Del 66 - Bromo Tengger Semeru Nationalpark I

Vi skulle åka tåg från Jakarta till Borobudur, det stora kända templet i Magelang på Java. Men det visade sig vara ett projekt utan dess like att få en biljett. Vi stod först i en enormt lång kö, när det äntligen var våran tur visade det sig att vi stod i fel kö. Bytte till en lika lång kö, och när vi kom fram till den kassan visade det sig att alla tåg som kunde ta oss mot det här målet var fullsatta. Vi skulle behöva vänta i flera dagar. Då fick vi psykbryt på ritkigt! Vi ville bara bort från hemska Jakarta, så vi tog första bästa flyg som gick till Surabaya och sket totalt i det där templet. Kändes inte värt att sitta i en sunkig stad och vänta i en evighet för att åka på ett sunkigt tåg till en annan sunkig stad bara för att titta på en byggnad. Så vi satsade på Bromo Tengger Semeru Nationalpark istället! Vi fick åka extremt värdelösa bussar fram till Probolinggo. Där fick vi tillslut ta oss med en annan skruttig buss upp till Putus. Det är ett väldigt jobbigt land att resa i, det måste jag säga. Det tog oss sån enormt lång tid att försöka kommunicera och ta oss på olika platser. Flera dagar gick åt bara för att ta oss upp till Bromo. Men då vi väl var där... då var det fan värt det! Bromo är en aktiv vulkan bredvid en slocknad vulkan och en annan aktiv, inuti en megavulkan! Det är så övermäktigt så det är nästan svårt att förstå att det kan finnas såna här platser på jorden.
Det här är Tengger. Tror jag iaf. Den är otroligt vacker att titta på. Vi klättra upp till toppen också, men det kan jag ta i nästa inlägg!
 
Indonesiens enda sandhav. Skitcoolt!
 
Klicka på bilderna för förstoring.
 
Promenix på kanten av en vulkan. Hur normalt som helst!
 
Det var enormt hypnotiserande att stå och stirra på den mullrande, rykande besten. Se hur färgerna skiftade i och med att molnen flyttade. Hur röken blev mindre eller större beroende på mullrande. Och hur otroligt vackert det var runt omkring och i själva hålet. Det var inte utan respekt för naturen som man stod där och förundrades, och hoppades på att det inte skulle flyga upp en sten i huvudet på en när man stod där och vinglade på kanten! Ett tag kom röken att bli enormt stor och nästan sluka hela vulkanen. Det var nästan lite olustigt, vi fick för oss att den höll på få superutbrott. Men vi verkar ha överlevt!;-P
 
Listpunkt
Jag hade en punkt på min lista som jag genast strök, nämligen "se en aktiv vulkan" för bromo och Semeru är väldigt aktiva vulkaner! Och det sjuka är att man får gå efter kanten på Bromo och stirra ner i en enorm avgrund med mullrande ljud och rök som spys upp. Det var riktigt coolt.
"Se en aktiv vulkan".
 
Det fanns ju åtminstone staket en liten bit?
 
Otroligt coolt ställe!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KommentarerNamn:
Kom ihåg mig

E-post: (Bara jag ser den)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Trackback