Episk Resa Del 40 - Orakei Korako

Hidden valley, som den också kallas, är ett georthermal wonder. Där finns det så mycket konstigt som jag inte ens vet hur jag ska beskriva. Det är väldigt färgglatt! Parken ligger nordöst om Taupo i Nya Zealand och klart värt ett besök. Jag älskade det stället, det är varje fotografs dröm, och mardröm på samma gång. Det är otroligt vackert men det heta vatten avgör ånga så det är svårt att fota allt det vackra som döljs där bakom. Där studsade jag och Håkan omkring som på små moln av lycka. Det händer ibland att du får se saker som gör dig mållös, och Orakei Korako är ett sådant ställe. Där händer det gång på gång. Det är inte världens största område, om ändå väldigt imponerande! Det tar inte skitlång tid att gå runt där, dom säger runt 1 - 1½h så borde du vara klar. Jag tror vi spenderade 2,5-3h där innan vi kände oss nöjda. Ägarna som är Maori är väldigt mysiga och hjälpsamma och det bidrog också till vårat ovanligt glada humör denna dag.
Håkan är busig och bryter mot reglerna om att INTE stoppa ner sina fingrar i kokande vatten. Rebell!
 
En käck liten bäck!

Gejsrar!
 
En kokande pöl. Man förstår givetvis att det inte går att hoppa ner i den, men man blir ändå så sjukt sugen! Speciellt denna dag som var både mulen och regnig. Mmmm, varmt bad...
 
Håkan framför en väldigt vacker vägg som går i rosa/lila!
 
Klicka på bilderna för förstoring.
 
En naturlig fontän. Otroligt coolt!
 
Det ser ut som en taskig is på någon sjö i Västerbotten sådär framåt vårkanten. Väldigt konstigt.

 
Närbilder
Jag tycker personligen att dom märkliga gejsrarna och aglerna blev ännu mer vackra när man tittade på riktigt nära håll. Vissa av dom ser ut som en vy uppe från rymden då man tittar ner på jorden. Antar jag åtminstone då jag aldrig varit i rymden. Men gissa om jag skulle vilja. Väldigt vackert!
Vy från rymden.
 
Så fantastiskt vackert!
Klicka på bilderna för förstoring.
 
Jag blir sugen på godis då jag ser den här bilden. Vad påminner den om egentligen?
 
Den naturliga fontänen igen. Jag älskar den!
 
Jag tror vi hade tur i oturen med vårat väder. Det var tråkigt att det regnade på oss men det gjorde det lättare att se attraktionerna lättare (ingen solglans på röken) och så var det i princip bara vi två där hela tiden, vilket var SKÖNT. Det kostar en hel del att gå in i parken, jag tror det låg på runt 35nzd/person. Men det är absolut värt att gå in! Snåla inte ur då du står där!
 
Ännu en skitbra dag i NZ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KommentarerNamn:
Kom ihåg mig

E-post: (Bara jag ser den)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Trackback