Episk Resa Del 41 - Wai-o-tapu

Wai-o-tapu, thermal wonderland, är ganska likadant som Orakei Korako. Bara inte lika spektakulärt. Orakei Korako är otroligt konstigt från början till slut men mycket mindre i storlek. Wai-o-tapu är ett gigantiskt område med en massa heta pooler, som täcker mestadels av ytan, som inte fascinerar lika mycket. Men Wai-o-tapu har två extremt coola saker dock, den ena är champagne-pool och den andra är devil´s bath. Jag visste bara om champagne-pool innan jag for dit, men som tur var kände jag ett väldigt starkt behov bara av att se denna "pool" så det vann över den ekonomiska biten och att det eventuellt inte fanns så mycket annat att se där. Ack så fel jag hade! Devil´s bath är tillochmed ÄNNU coolare än champagne-pool! Den hamnar absolut på min topp tio lista över märkliga fenomen i naturen!
 
 Det är väldigt turistigt på den här platsen. Men med all rätt! Man är bara dum om man skyr andra människor och missar denna lilla pärla! Det är verkligen läckra landskap man får ta del av. Och det är också väldigt, väldigt, konstigt! Det kostar en ganska stor slant att gå in (runt $35/skalle) men helt klart värt det om man gillar naturfenomen!
Klicka på bilderna för förstoring.
 Devil´s bath! jag älskar den! Turtle kanske tillomed älskar den ännu mer!
 
Klicka på bilden för förstoring.
Champagne-pool är fan inte dum den heller. Härliga färger som få!
 
En mycket snygg sjö!
 
Påminner mig om risterrasser.

"Wax on, wax off". När det ångade som mest från Champagne-pool.
 
Klicka på bilderna för förstoring.
 
Gul klick! Vem vet vafan det här är för något?
 

 Lustiga varma källor!
 
Megastort område med färgglada små sjöar!
 
Märkliga ting.
 
 
Gejser
Det finns även en gejser där som dom sätter igång med något sorts kemiskt ämne så att det ska få utbrott exakt samma tid varje dag så turisterna ska bli glada. Den får utbrott ungefär samma tid iallafall men då behövde man inte vänta överhuvudtaget på showen. Den lilla gejsern hade visst inte alltid varit lika snygg som den är idag. Ett gäng fångar hade staplat stenar runt den som den nu har kläggat ihop till en deg av mineraler (eller vad det nu kan tänkas vara, jag har ett minne som en guldfisk). Den har alltså blivit halvers manmade till den snygga fontän den är idag! 
Mini gejser!
 
Jag hade "se en gejser" på min lista, men jag vet inte om jag tycker att den här gejsern gills nästan. Dels för att den är delvis byggd av människor, även om själva funktionen är skapad av naturen, och dels för att dom la i kemiska medel så den reagerade först och främst av det och inte av sig självt. Så jag säger nja! Den får dock bli struken som listpunkt tills vidare, för om jag dör imorgon är jag ändå nöjd med min gejser. Men om jag lever lite längre och får se en stor ståtlig gejser någon dag så kommer jag bli enormt mycket lyckligare!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KommentarerNamn:
Kom ihåg mig

E-post: (Bara jag ser den)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Trackback