Episk Resa Del 50 - Waitomo Glowworm Caves

Waitomo Glowworm Caves kanske låter som någonting för pensionärerna, men det är bara så jäkla coolt så jag tycker du ska skita i hur det låter! Man går i mörka grottor, tittar på stalaktiter och stalagmiter, som har formats under århundranden. Du får höra historier om hur marken helt plötsligt rasar in i den här delen av landet och förundras över hur sjukt läskigt det måste vara att bo i dom här trakterna. Tillslut får man gå in i grottan där lysmaskarna håller till, man sätter sig i en gummibåt och puttas sedan omkring där inne i mörkret. Först ser man ett par stycken lysande prickar, och efter ett tag ser man miljontals!
 
Jag fylldes av en känsla som jag inte riktigt kan beskriva. Det var så vackert, nästan magiskt på något vis! Det var väldigt romantiskt där jag och Håkan satt och kramades och tittade upp på denna fejk-stjärnhimmel och lyssnade på det porlande vattnet.
 
Och till motsats vad man förut har trott så blir inte maskarna rädda för ljud, utan tvärtom, lyser starkare då man lever om. Vilket underlättade, eftersom jag som bekant har väldigt svårt att inte leva om. Det var helt fantastiskt och jag rekommenderar alla att fara dit! Vi tog inte den största grottan, den kändaste av dom och som har mest turister, utan valde den mindre, med mindre människor men precis lika många maskar (eventuellt, är som lite svårräknat). Det visade sig vara ett v'äldigt bra val. Vi hade en grym dag!
Fantastiska lysmaskar! Det är bara så otroligt häftigt.
 
Läskig varelse som lurade i mörkret.
 
Toppenglad Elin!
 
 
Klicka på bilderna för förstoring.
 
Spegelreflektion nere på djupet. Det ser så coolt ut.
 
Nybörjar-stalagmiter (bara ett par hundra år eller så).
 
Vid utgången på grottan.
 
Håkan lyser upp även det svartaste av mörker;-D
 
Närbild på trådarna som lysmaskarna producerar för att fånga mat. Som små pärlhalsband. Vi lyser på dom med en ficklampa för att se dom, för dom lyser inte!
 
Trådarna på avstånd!
 
Det har rasat in så det skapade ett hål i taket på en av grottorna vi var inne i. Nedanför låg det skelett av djur som fallit ner och dött i hålet.
 
Coolt tak!
 
Och därmed kunde jag stryka punkten "glowworm cave" från min lista!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KommentarerNamn:
Kom ihåg mig

E-post: (Bara jag ser den)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Trackback