Renoveringen som kommer vara i resten av mitt liv

Vi gav oss in i ett projekt som inte bara var tvunget hända pga det estetiska intryck det gav utan också för att köket förfallit så i den milda grad så vi undrar om vi kommer finna ett läskigt monster under resterande köksskåp då vi river ut dom! Det här projektet kommer att ta kolossalt mycket längre tid än vi först anat. Vi har vid det stadie vi är i nu lagt ner någonstans mellan 50-60 manstimmar och då har vi gjort kanske 1/4 av köket i helhet. Men förhoppningsvis har vi avklarat det jobbigaste/tråkigaste!
 Köket före vi la ner någon som helst energi. Det hade sett sina bästa dagar.
 
Garderoberna som gick in i köket tog upp enormt mycket onödig yta så vi bestämde oss ganska snart för att riva ner dom!
 
 
Skåpen och väggen
Vi började med att slita ut skåpen på vänster sida av köket. Eftersom vi måste kunna använda köket under tiden vi renoverar får vi ta det pö om pö. Sedan slog jag ner väggen som hyste garderober i det ena sovrummet för att få mer uttrymme i köket. Det var ett enormt projekt men kanske också bland det roligaste jag gjort hittills. Jag fick utlopp för alla mina aggressioner!
Under nerrivning av skåp!
 
Väggen är död! Det tog väldigt mågna timmar bara att rensa bort alla stenar och grus!
 
Sen fick vi bygga en ny vägg! Och stark var den tvungen att vara då vi ska ha skåp med både kylskåp och ugn hängandes på denna vägg. Det är första gången jag bygger en innervägg, så det kan ju gå åt helvete. Men jag la min tillit till Håkan som faktiskt gjort det förr. Gissa vem som får skäll om den rasar in?;-D

 Sedan fick jag putsa väggar och tak där den gamla väggen satt. Den lämnade väldigt djupa sår efter sig. Men det börjar närma sig till att man får ställa upp skåp iaf!
 
 
Spisen, ugnen och hällen
Mitt i vårat byggande fick jag för mig att sälja både kylskåpet och spisen. Vi hade ju köpt en skitbra häll på blocket för ungefär 20% av nypriset för att ägarna hade tappat bort kvittot (Ka-Ching!) och köpt fel storlek. Håkan hade även hittat ett integrerat kyl/frys-skåp för halva priset på Ikea för att det var en utgående modell (Ka-Ching) så då tänkte jag att vi inte behövde dessa gamla prylar som bara stod och skräpade så ut for det! Vi köpte en ny integrerad ugn för pengarna vi fick för dom gamla grejerna. Håkan specialbyggde tillfälliga hyllor för dom inbyggda vitvarorna så vi skulle kunna använda dom medans vi bygger resten. Det sjuka är att det ser enormt mycket bättre ut nu än med den gamla spisen;-P
Före: gamla feta spisen!
 
Efter: Smala, nya ugnen och hällen.
 
 
Tapeten och golvet
Om jag hade varit åtminstone lite smart hade jag tagit ut golvet före jag rev väggen men det gjorde jag inte givetvis. Men alla skivor som vart förstörda var ändå dom vi är tvungna att kasta bort och fixa nya då dom är för korta. När jag tagit bort klickgolvet fick jag även riva ut den gamla plastmattan. Annars hade golvet blivit ojämnt där det nu inte längre står något skåp, eller är en vägg. Vi har även slitit ner tapeten på en vägg och har två kvar att fixa. Sedan kan vi äntligen börja sätta upp våra skåp som vi köpte på Ikea i helgen. Min bil fick imponerande nog in ett halvt kök och två vuxna människor utan problem!
Den var inte ens full?! Jag hade lätt fått in en hel massa saker till!
 
 Så här ser det ut just nu. Kaos medans vi har främmande i form av min syster, hennes två barn och mamma. Det är praktiskt att ha världen minsta kök som också fungerar som arbetsplats just då!
 
Så vi lär vara klara någon gång just innan jag går i pension. Det ska bli skönt!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KommentarerNamn:
Kom ihåg mig

E-post: (Bara jag ser den)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Trackback