Episk Resa Del 33 - Vägen mot Franz Josef

 Vi hade nu lämnat Wanaka och tuffade vidare i våran suveräna Nissan Sunny. Vi såg massa märkliga naturfenomen som inte är speciellt omnämnda i guideböckerna, men vägen i sig är en turistväg och nämns ibland, alldeles för sällan, den förtjänar mer uppmärksamhet! (Väg 6) Om man bara håller sig till väg 6 så lär man lägga märke till dessa förunderliga fenomen. Om man inte råkar sitta och halvsova efter vägen... GÖR INTE DET! Av fler än en anledningar.
 
Topp 10 vackra vägar
Vägen upp till Franz Josef är en väldigt spektakulär väg, det går från berg till skog, till strand, till djungel, till betesmarker. Allting inom ett par mil ifrån varandra. Det är inte många stunder man tänker: "Fan vilken tråkig och banal väg jag kör på." Eller rättare sagt: det finns INGA såna stunder då man tänker så. Det är absolut en av mina topp 10 vackraste vägar jag kört på.
Otroligt vackert!
 
Apostlarna
Det första skitcoola vi kom till var den Nya Zeländska versionen av dom 12 apostlarna. Inget som vi hade hört något om givetvis. Nya Zeländarna be like: "Whatever, vi har så mycket fett i vårat land så några stenar i havet är väl inte så märkvärdigt?" Och dom fiktionella Nya Zeländarna som enligt egen utsago skulle ha sagt det här, har rätt! Det är fan inte så märkvärdigt när man ser allt det andra i naturväg Nya Zealand har. Men om man försöker bortse från allt det extremt märkliga i det här landet och försöker njuta av stunden istället så är ändå kusten otroligt vacker just här. Och vi hade inte ens tur med vädret!
NZ 12 Apostlar, eller kanske 8... vilket som!
 
Mordor 2
Jag hittade ett Mordor berg som jag tyckte skulle passa ännu bättre än det faktiska Mordorberget. Det finns faktiskt sådana yrken där ute, dom som har som jobb att hitta platser att filma olika scener på till feta hollywoodrullar. Det låter som ett drömyrke tycker jag! Arbetsgivare till dess yrken kan se detta som min CV!
Mordor 2.
 
Den tudelade floden
Ännu ett naturfenomen som jag vart väldigt fashinerad över var den tudelade floden. Den rann där efter vägen som om det inte vore något konstigt alls med den, Jag vet inte ens om folk som körde förbi la märke till den. Men på flera ställen kom svarta floder in i den bruna och dom båda rann sedan vidare, sida vid sida. Det var bland det coolaste jag sett! Nästan som olja och vatten. Jag har inte läst någonstanns om en stor oljeolycka så jag hoppas fortfarande bara på märkligt naturfenomen!
Hur läckert som helst!
 
Missa inte dom små sakerna!
Hittade en mini-national park, som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på, som övriga turister (som inte var speciellt mågna sådär i slutet på säsongen) verkade överse och helt sonika bara körde förbi. Men vi gav det en chans och det visade sig vara en massa gröna floder med vita stenar och gröna träd runt. Mycket vackert! Jag tycker det var väldigt skönt att få strutta omkring för oss själva mest hela tiden på dessa mindre turistiga attraktioner. Och natur är alltid trevligt!
Vi är fåniga, javisst! Jag håller bara med.
 
Ovädersdrabbade
Tillslut stötte vi på det extremt dåliga väder som drabbat den södra ön med översvämningar, jordskred, träd som fallit över ledningar och vägar. Vi hade lyckats undvika detta väder i två veckor eftersom vi alltid kört runt eländet. Inte med mening utan snarare bara för att väderguden gillade oss just då. Hur som helst så kom vi ifatt slutet på stormen. Vi fick spöregn i ett par dagar helt enkelt. Inget skitjobbigt direkt. Men så såg vi något väldigt coolt inne i ovädret också. Det såg ut som himlen trillat ner, bokstavligt talat! Bland det häftigaste jag sett!
Himlen har trillat ner!
 
Vi kom fram tillslut, men det tar jag i nästa inlägg!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer
Postat av: Susanna Maria J

SÅ underbart!

2014-09-26 21:33:26
URL: http://oslofru.com/Namn:
Kom ihåg mig

E-post: (Bara jag ser den)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Trackback