Episk Resa Del 34 - Fox and Franz Josef glacier

Fox glacier ligger inte speciellt långt ifrån Franz Josef glacier. Vi dök upp i förstnämnda mitt i spöregnet. Vi mötte två andra turister på väg upp mot glaciären men det var också dom enda vi mötte i Fox. Vilket förvisso var förståeligt men vi hade ingen lust att stanna där i flera dagar och vänta på bättre väder. Vi tog på oss allt regnavisande vi hade med oss och härdade ut kan man säga! Jag ville så gärna stryka en punkt på min lista: "Glaciär". Tyvärr har jag ständigt höga krav på vad som räknas som en listpunkt och inte. I det här fallet tycker jag nog att man faktiskt måste ta på glaciären. Man måste ställa krav annars blir allt för lättvindigt. Och så kan vi ju inte ha det!
 
Eftersom det var storm så var det inga turer på g (måste betala locos för att få röra glaciären, dom påstår att den är "farlig". Nä, men seriöst så måste man ha guide för att kunna springa omkring på den där grejen). Vi tog aldrig på glaciären helt enkelt. Vi kom oss inte ens i närheten pga av rasrisk. Vi fick stå ett par meter ifrån själv början av glaciären. Inte superspännande direkt men omgivningarna var väldigt vackra åtminstone!
Slingriga floder i stenhavet. Coolt!
 
Här rinner glaciären iväg i bitar... Jag började undra om det kanske inte fanns något kvar att titta på och det var därför dom hade stängt av hela parken!
 
Som taget ur en skräckfilm.
Jag och mitt väldigt röda paraply!
 
Klicka på bilderna för förstoring.

Frans Josef Glacier
Frans Josef var lite bättre, det coola var nog egentligen omgivningen runt om, samma sak som i Fox. Här fick man inte heller gå i närheten och än en gång grusades mina planer att ta på glaciärer. Det lilla vi såg tyckte jag såg ut som en grushög med lite gammal överblivet is från ishallen uppepå. Så jag har kvar min punkt på listan till en solig dag istället! Men det var en rätt kul dag ändå. Fick bo på motell för halva priset pga elavbrott. Och i samma veva vi öppnade dörren till motellet gick strömmen igång igen. Genomblöta av regn kunde vi inte bli gladare. Varmdusch och sen gratis Wi-fi under täcket. Jaaa! Det fanns en gud!
Håkan är cool som vanligt.
 
Klicka på bilderna för förstoring.
 
Dal av död tycker jag det ser ut som.
 
Håkan fastnade ute på en liten sten-ö i floden, ååååh neeeej! (Jag kommer bli en stor skådis någon dag)
 
Håkan... ler?
 
Jag säger inte att man INTE ska fara till dessa glaciärer. Vi hade otur med vädergudarna och av det jag sett på bilder och filmer av andra människor som varit där ser det ju onekligen häftigt ut. Men jag känner väl samtidigt att jag inte missade så mycket. Såna där isbitar finns ju lite varstanns i världen. Jag kommer få min revansch!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KommentarerNamn:
Kom ihåg mig

E-post: (Bara jag ser den)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Trackback