Malaysia - Mount Kinabalu dag2

Kl 03:00 begav vi oss av igen. Alla verkade vara väldigt pigga och exalterade. Den här delen av klättringen var mycket roligare. Det var kolsvart. Man hade bara sin pannlampa att förlita sig på och ett rep att hålla i. Halkigt som fan. En tjej fick en panikattack och satt och skrek att hon ville ner. Varför gå dit upp om man har höjdskräck? Känns ju som lite onödigt..

Linjen av lampor ringlade sig över berget.


Uppe!!
Jag trodde inte jag skulle klara dom sista 7km. Jag fick så stark hjärtklappning. Förmodligen pga höjderna och ansträngningen. Jag fick sätta mig och vila för varje km. Det gjorde ont i bröstet. Men jag skulle bara upp då jag var så nära! Och upp tog jag mig:-D Det var svinkallt! Jag satt och skakade medans jag väntade på soluppgången. Då den kom var jag så lycklig! Jag hade lyckats med något stort! Självförtroendet ökade med 100%! Och det var så vackert... Utsikten i Frankrike var faktiskt bättre. Men det här var värt pga självkänslan! Jag var så nöjd med mig själv!

"Klättra upp till toppen av ett berg" CHECK!

Våran skugga till guide;-D
'Träffade på fler roliga svenskar på toppen. Världen är bra liten va?

Pointen då det började faila för mig. Var tvungen ha en bild på stället. Jag kämpade vidare!


"Nerför går det ju jättelätt!" Tjoade vi av lycka efter dom första två km ner. Trodde vi ja..
Haha! Vi är så söta! Skitnöjda med oss själva. Älskar den bilden;-D

Kärlek.
Ner vi kom till slut. Jag var en marionettdocka på slutet. Benen var gelé så jag hasade ner med hjälp av armkraft. Vi kom trea ner! YES! Stor insats! Med tanke på att vi började sist. Vi låg tvåa ända till den sista km. Störigt men jag bjuder på det! Stackars Joe hade fastnat där jag höll på fastna. Dom sista 7km... Vi fick fina färgglada diplom. Han fick ett svartvitt. HAHA!

Klättra upp till toppen av ett berg: 5 av 5 Mr.PeacocksRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Malaysia - Mount Kinabalu dag1

Efter lite övertalning fick jag äntligen Martin att gå med på att klättra uppför ett högt jävla berg. Jag hade läst att utsikten från Mount Kinabalu was the shit! Sagt och gjort. Skittidigt på morgonen for vi till foten av ett högt jävla berg. Tänkte inte på det där med frukost och när vi väl var framme hanns det inte med. "Äh, är väl en söndagspromenad?" tänkte jag. Jo tjena! Den smärtan! Det slitet! Den uppoffringen! Jag har och kommer förmodligen aldrig vara med om dess like igen! Vi snackar 60gradiga steg rakt upp i himlen! Kanske en överdrift. Kanske inte. Jag vet inte. För dom vältränade är det nog ingenting. För en Elin är det mycket.

So it begun.

Vi hade iallafall inte tur med vädret. Det regnade nästan hela vägen upp. Turligt nog hade jag köpt en fin poncho till Martin. Men han var sur och otacksam. Vet inte varför?;-D Vi hade sällskap av roliga Australiensare på vägen upp. Joe var grymt kul!


Så fint. Inte för det var det man tänkte på väg uppför. Jag tänkte på smärta, död och livslånga men.

Det tog ca 5timmar att ta sig upp till 3000m.ö.h. Vi frös som hundar och längtade efter en varm dusch och en varm säng. Sängen var inte varm. Och inte duschen heller. Vi var så slut på så vi la oss och sov i 2-3h innan middagen. Vi träffade massa roliga människor och då speciellt två göteborgare som visste hur man höll låda:)

Det flummiga boendet. Var ett jävla projekt att ta sig upp och ner mellan stugan och matsalen. Det ovanligaste boendet jag haft hittills tror jag. Mitt på ett enormt berg.

Sov där i bitande kyla ett par timmar innan man gav sig ut igen. Utåt och uppåt! Vi skulle se gryningen från toppen!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Malaysia - Kota Kinabalu

Vi satte oss på flyget till Kota Kinabalu, Borneo. "Jag mår lite dåligt." sa Martin då vi klivit på. Sen somnade jag. Vaknade av att Martin kom och satte sig bredvid mig med en duns: "Jag var och spydde." säger han. "Vadådå?" sa jag. "Jag mår mycket bättre nu." sa han med ett leende. För att göra en lång historia kort så var det början till den värsta matförgiftningen jag fanimej har sett. Jag lämnade honom på vårat 100kr hotellrum mitt i KK och sprang ut och gjorde stan istället. Kul att sitta och titta på Evils innanmäte. Nä?

Utsikt från vårat hotellrum.KK är inte den mest spännande stad jag varit i. Men jag trivdes ändå bra där. Allt annat än Sverige är väl bra antar jag.. Och folk är så trevliga!


Att vandra i djungeln
Jag försökte desperat hitta en regnskog att vandra i. Hittade till slut skog i utkanten av stan. Vart jätteglad! Fann mig även en liten stig in i den täta skogen. Studsade av lycka in efter stigen. Stigen ledde till ett berg som jag först tvekade till att att gå uppför. Men jag fortsatte ändock kämpa på in i "urskogen". Ända fram tills jag kom till ett hyreshus där uppe på berget. Min urskog var visst inte så obebodd som jag hade hoppats på. Visst, jag kunde fortsatt in i skogen efter hyreshuset. Men jag tappade stinget.

"Oh! Regnskog att vandra i!"

"Jag är förmodligen den första människa som satt sin fot här!"

"Eller.. kanske inte..."

Efter min hårda regnskogspromenad for jag och åt en stärkande middag i min ensamhet.

Nasty! Ville ta mitt liv efteråt. På riktigt.


Martins överlevnad:
Jag vill påstå att Martin överlevde enbart på grund av mig! Efter att ha sett honom spy upp en halv ocean vart jag less och tvingade honom att fara på sjukhus. Sjukhusen i Asien är spännande i sig. Jag är fan tacksam nu över att jag fått se hur andra har det. Sjukhuset som bestod av 3byggnader på typ 40kvm styck såg helt fallfärdigt ut. Av respekt för dom sjuka tog jag inga bilder. Men tro mig. Jag var jävligt sugen. Dom tryckte in alla sjuka i samma undersökningsrum där man satt och trängdes och försökte höra vad läkarna sa i mun på varandra. Martin fick superspruta. Sen fick han superpiller. Allt till den nätta summan av 30riksdaler. Inom 10minuter såg han inte längre ut som döden. SKÖNT! Redan dagen efter var han pigg och följde till och med ut och åt. Vi förlorade inte så många dagar på Martins veka mage trots allt!;-P

Mmm. Mat!

Det enda vackra i KK. Båtarna och öarna utanför.

Vi lyxade till det rätt mycket. Ja hela tiden egentligen, med massage. Evil passade även på att göra manikyr och pedikyr. Han är stark i sin manlighet!;-D

Före och efter: Vart det så stor skillnad egentligen? Ja okej, dom blänkte ju lite mer.

Massageställe nr1.

Kan tyvärr inte stryka "Vandra i regnskog" från min lista. Visst jag var litegrann och sprang omkring i den. Men jag vill gå en långjävla vandring för att hitta olika varelser. Får bli ett senare projekt.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Malaysia - Kuala Lumpur Del IIII

En dag for vi på en Butterflypark och kikade på fina fjärilar. Jag lurade dit Evil;-D På parken hade dom letat rätt på alla puppor som dom hade på display då man kom in. Vissa höll på vecklas ut till fjärilar. En fjäril hade redan kommit ut. Fränt! Jag är så lättimponerad..

Jag fick genast en kompis. Och glad vart jag!

Martin fick sig också en vän:-D


Övriga djur:
Dom hade en del andra djur där med. Maskar, grodor och fiskar. Och såna där farliga jävlar, scolopendras. Det gillade jag!


Pig-nosed turtle. Hur söt var den inte?:-D


Aporna var iofs inne i stan och inte i parken. Men dom fick vara med iaf!

Butterflypark i KL: 3 av 5 Mr.Peacocks


Möte med chefen igen:
Martin jobbade verkligen hårt för en befodran så vi träffade hans chef med tjej igen. Denna gången för middag på Hard Rock Café eftersom det kändes typiskt Asiatiskt;-P Jag ger mig fan på att det var den maten som fick Evil att bli sängliggandes senare. Men det är en historia för sig. Han håller dock inte med. Han tror på sushin vi åt till frukost. Han har fel.

"Finn den manligaste ölen!"

RetardElin gör det hon är bäst på, nämligen att vara retarded;-D


Sedan lämnade vi KL med stor sorg i hjärtat:)Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Första dagen på jobbet

Hade den bästa första-dagen-på-jobbet ever! Eller inte.. Jag måste ha extrem taskig karma. Det första som hände var att folk gnällde. Jag vart less(are). Det andra som hände var att jag var väldigt klantig. Jag borde vara van, men det är jag inte. Jag skulle dra på en tung pall på bakgavellyften. Tog i allt jag hade. Viljan var stark, underlaget var halkigt. Vilket resulterade i att jag gjorde ett snyggt "halka-på-bananskal-fall", fastnade med foten under pallen. Trillade illa på min hand. Tån gick av. Handen trillade lös. Iaf nästan!

Nära nog!

Så förutom att jag är i 8:e månaden är jag nu också handikappad i vänster fot och hand. Värt!


Och så över till nåt helt annat:
Fick en bisarr fråga på kommentarsfältet.
Tihi om Malaysia - Kuala Lumpur Del III: "Älskade ni? :)" Vad? Hur? När? Varför? Frågan på det inlägget är bland dom märkligaste jag fått! Och jag hatar då folk inte kan skriva under med sitt riktiga namn. Feghet!

Jag kommer bli en bitter ensammen gammal dam.
Hej!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Malaysia - Kuala Lumpur Del III

När vi lix hade lyxat till det med dyra hotellvistelser passade vi även på att fira nyår med stil. Bokade bord på KL tower. Vilket var den sjukaste middagen jag varit på hittills. Hela restaurangen bestod av förmögna Ryssar. Så det vart ryskt disko med en rysk tomte (?) under kvällen. MÄRKLIGT! Maten var fantastisk och utsikten kunde man döda för. Och trust me... döda jag ville, ryssjävlar:-D

Två hobos i väldigt fel miljö:-D


Ja! Vi fick en middagspresent! Sjukt egentligen... Fast å andra sidan borde jag fått en Ipad för det priset;P


Utsikt från tornet.Man fick en massa leksaker med! Yes! Och en chokladask! Yes!

Maten:
Vaktelägg, ostron, rom, oändligt med bakelser, alla sorters skaldjur, miljoner sorters kött. Mmmmmm.. mmm! Vi åt konstant under 5h.Dräggel..


Rekordnotan:

Den här middagsnotan kommer jag nog aldrig att slå! Nog? Jag tänker inte ens testa. I svenska kronor räknat vart det drygt 4300kr, ouch!

Rekordnota!


Svindyr middag i KL tower: 3 av 5 Mr.Peacocks, ryssjävlar som sagt;-D

Efter fyrverkerierna (som för övrigt kändes väldigt futtiga då vi var på 335m höjd) drog vi ut på gatorna för att mingla med packet;-P Träffade Evils chef och hans tjej. Som jag älskade!:)
Naaw.


Nyår i KL: 5 av 5 Mr.PeacocksRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Malaysia - Kuala Lumpur Del II

Då har man sett dom där tornen. Det är nåt magiskt över dom. Otroligt vackra. Speciellt på natten! "Se Petrona Towers", check! Men slår dom Eiffeltornet? Njaeee.. eller? Svårt val!

Hur cool är jag? Ganska så cool!

Evil är inte fullt lika cool men han duger väl.


Och så var det resten av den där stan:Det här var den enda gången jag klättrade på något under den här resan! Jag ljuger inte ens!


Lovely stad.


Rolig marknad:
Vi fann den sjukaste marknaden i ghettot i KL. Alla älskade Elin. Så mycket uppmärksamhet som jag fick i Malaysia kan jag leva på i 10år framöver. Men folket på den här marknaden var extrema! Kan ju iofs nämna att det berodde på mina tatueringar. Jag var inte skitsnygg i Malaysia (fan).

Hahaha! Kom igen! Döroligt!?


Kan inte riktigt förklara varför, men vi gillade verkligen den här marknaden. Det var en bra dag! Jävligt trevliga människor träffade vi!

Slut på del 2.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Det är illa

Jag mår skit. Dels för jag har någon sorts parasit som simmar omkring i magsäcken (jävla Asien) och dels för att jag vart sjukligt deprimerad (som sagt). Jag orkar inte med det här med att vara inlandsbo i Sverige längre. Jag var hemma i typ 10min innan jag fick exakt samma känsla som innan jag for. Så därför har jag nu börjat söka in på skolor i Australien. Med det menar jag alltså att jag sökt till en skola;-P Favoriten, tvsa. Dock fortfarande för Januari 2013. Måste ha tid på mig att göra mig av med allt. Tror jag?

Laban får följa med. Han må vara gammal och skröplig. Men han är mitt allt. Jag avlivar inte min hund för att jag vill göra landsflykt!! Och alla som har invändningar om detta kan ta sig nånstanns...

La ut spindlarna på blocket. Det känns tungt. Nödvändighet Elin, nödvändighet!

Någon som känner sig sugen?:)

Länk till annonsen


Några flygskolor av värde i Australien för dom som är intresserade:
TVSA
Airborne aviation
Australian National airline college
Curtis Aviation
Flightone
Basair
Royal Victorian Aero club
Camden Aviation
Bruce Hartwig flying school
Airline cadets Australia
Tristar Aviation
Sunland aviation
Tas Air
Altara Aero
New England flight training
Darling Downs Aero club
Pearson aviation
Minovation
Royal Queensland aeroclub


Livet är för kort för att slösas bort på något/någon man inte tycker om!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Malaysia - Kuala Lumpur Del I

Exalterad som aldrig förr då vi landade på flygplatsen utanför Kuala Lumpur. PALMER!! Skrek jag och studsade upp och ner. Evil: "Jag är less på palmer". Ignorerade det faktum att han inte var lika exalterad som mig och fortsatte bli upphetsad över småsaker. "Oh, värme!" "Oh, sol!" "Oh, dom pratar utländska här!" Anlände till slut på det svindyra lyxhotellet Shangri-la. Dom tog emot oss med en bagagevagn i guld och alla kallade oss "miss" och "sir". Hotellrummet var en besvikelse. Visst det var fint och sådär men jättelitet och tråkig utsikt. Kan hur som helst ta bort en punkt från min bucketlist: "Bo på svindyrt 5-stjärnigt hotell". Glömde bara ta en bild därifrån. Det finns INGA som helst bevis!

Mr. Peacock i KL.


Vi sprang omkring en hel del i KL. Vacker stad med jävligt trevliga människor. Modernt med extremt mycket grönska. For på ett Fishspa (checkar av från listan): Jag fick dom stora fiskarna. Martin var för trasig för dom feta firrarna så han fick tre miljoner plåster och ett gäng yngel istället (fniss).

Omplåstring pågår.Mina stora feta fiskar.Minifiskarna!

Fishspa var jättekul! Först kittlades det så jag vred mig på golvet av skratt. Sen vart det bara skönt. Efter ett tag började det göra ont av dom stora jävlarna. Bytte bort dom stora mot dom små söta killiga:)

Fishspa: 4 av 5 Mr.Peacocks


For även på "The Aquarium". Måste ju kika på fiskarna och hajarna under säkra omständigheter innan man beger sig ut i det stora blå tillsammans med dom!
Jag gillade akvariet! Mysigt:)

Aquarium: 4 av 5 Mr.Peacocks


Slut på del 1.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Skjut mig

Jag vill dö. Jag landade i Lycksele. Insåg hur grått och trist allting var och vart superdeprimerad inom 30sekunder. Jag gick innanför dörren hemma och genast kom en massa krav och måsten som ska utföras. Höll på krocka det första jag gjorde då jag for för att handla. Det här med snö och is hade jag som förträngt. HALKIGT!

Såg en film i min ensamhet igår kväll (som för övrigt var FET: "In time"). Som jag har skrytit för Martin om vilken lonewolf jag är, älskar att vara för mig själv och att jag hatar folk. Jag är uppenbarligen ingen lonewolf längre! Kände mig helt bedrövlig. Saknar Martins bitterhet;-D

Tänkte börja blogga om det där Asien. Men inser nu att jag inte har en enda vettig bild. För det första tog jag typ inga bilder alls (lathet). Och dom få jag tog är antingen suddiga eller innehåller ett par väldigt röda ögon. Får blogga då jag fått bilder av Evil. Han verkar ju aningens bättre än mig på att fota. JA! Jag erkände en brist! För första gången ever! Bara sug i er!

Kan iofs blogga om allt jag shoppat. För gudarna ska veta att vi shoppat!;-D Det var ju så billigt...

Supermall som vi i princip bodde på!


Solglasögonsfetischisten har slagit till igen!

Billiga glasögon.


Svindyra märkesglasögon. ÄKTA Guess. That´s right! Licens to dryga sig;-D

Fotnot: Om jag ser fet ut är det för att jag är det. Jag gick upp 3kg på den här resan. Det var ju så billigt.. och så gott! Nu väntar hårdträning! Ett av mina måsten.Malaysia var besatt av Angry birds. Det tjatades om det så även jag fastnade och vart besatt. Köpte en hel del Angrybirds prylar.


Som sagt...Kläder i sinne för ett par 100-lappar. Konst för ingenting. Hårband för 2kr styck. GALET!


Ny vattentät ryggsäck. Börs och Souvenir till min syster. Hon fick ett eiffeltorn sist, lycka!


Världens billigaste DCskor. ÄKTA vara alltså. Kostade typ 200spänn. Passade på att köpa nya glasögon med. Synundersökning, ram och glas för 700kr.

Älskar det där Asien! Man kan leva som en kung för ingenting!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Personligt


Gör Wickedmuffin till din startsida!