Jag bara lovar och lovar

Jag har ljugit. IGEN! Och denna gång för "min lilla sambo" som farsan kallar honom. Ja åtminstone min sambo-to-be. På tal om det så blir det här någon sorts rekord-flytta-ihop. Men det känns helt naturligt för mig så jag kan knappt bärga mig tills Håkan kommit hit för att dela vardagen i ett jävligt varmt land. Åter till lögnen! Jag lovade att jag inte skulle hoppa fallskärm innan Håkan kommer hit. Jag ringde idag till Skydive Maitland för en enkel fråga. Det slutade med ett väldigt långt och trevligt samtal och ett löfte om att jag skulle dyka upp imorgon för att "visa mig runt". Ja, jag kommer att hoppa imorgon... Förlåt Håkan. Det här kommer vara den första och sista lögnen i vårat förhållande! Jag lovar!;-P
Riggen fick komma ur garderoben så att säga. Vart tvungen packa om den pga tvångstankar. Var ju ett par månader sedan nu...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Göra-inte-så-mycket-fredag!

Idag var en bra dag! Produktivt dålig men socialt bra. Jag fick flyga i extrem sidvind. Var jävligt spännande att träna landningar idag. Turbulensen var grotesk! Men jag tyckte det var awesome! Mark (min instruktör) erkände sedan att han också hade haft hur kul som helst! Det är inte bara jag som är sjuk i huvudet alltså! Niveen och Jack fick dock inte flyga. Mark tyckte det var lite överkurs att släppa oss i det där. Så vad göra? Plugga? NEJ! LEKA! Tittade på en massa flygplansolyckor på youtube. Tog massa fåniga bilder och retade Niveen för hans hemska bild på msn. Sen for vi och handlade kakor. Life is good!
Jag är troligtvis coolast i världen?
 
Vad ska man göra? Jag bad dom posera häftigt och det här är vad jag får? Instruktören var också med och lekte idag. Det gillar vi!
 
Class of awesomeness!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Jag försöker verkligen

inte sådär jättehårt just nu. Skärpning Elin! Sluta leka med dina bilder på datorn och gör någon nytta istället! Varje dag här kostar faktiskt fasansfullt mycket pengar. Ger mig själv lite inspiration i form av ett citat:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Årsfilmen

Hade såna cravings efter att hoppa fallskärm så jag vart tvungen titta på årsfilmen en gång till. Lindgrens fantastiskt ihopklippta film gör så att jag får gåshud på exakt samma ställe varje gång, 01:44 in i filmen. Jag har sett den här filmen 4-5gånger nu men det här var första gången jag satte mig ner för mig själv och tittade grundligt. Jag vart alldeles känslosam. Känslan är obeskrivbar. Jag började nästan gråta. Av lycka, av saknad, eller kombinationen av dom båda? Vem vet?
 
Jag har sagt att jag inte ska hoppa på ett tag för att spara pengar tills Håkan kommer ner så jag har råd att hoppa mer med honom (ohyggligt kostsamt down under och jag är student). Men nu kliar det fan i fingrarna alltså! Det är helt onaturligt att styra det där planet. Jag vill ju hoppa ur!

UFK 2012 from Peter Lindgren on Vimeo.

 MIchael berättade att han har hoppat förut. Jag hade det på känn! En hoppare kan lukta sig till andra hoppare. Ska försöka övertala honom till att börja om!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

SPL och ASIC

Fick äntligen sista pusselbitarna infor min träning. Min "Student Pilot License" och "ASIC" (Aviation Security Identification Card) som tydligen bara krävs då man ska börja flyga solo. Det är ca 4 veckor bort så jag har varit ute i väldigt god tid. Dom sa att sådana här saker kan fördröja ens träning med flera månader. Och inte fan vill jag sitta i Cessnock och rulla tummarna i flera månader! Min rumskamrat råkade tydligen ut för det. Så det känns faktiskt riktigt bra att ha fått det gjort. Mina kurskompisar har inte ens fått sina medicals än. Ajaj!
Blev tvingad att köpa en liten mapp att ha alla viktiga papper i. Utgifter, utgifter...
 
På tal om träningen så höll jag idag på bryta ihop. Inte p.g.a. flygningen utan p.g.a. teorin. Vi fick skäll för att vi inte pluggat tillräckligt. Och då sitter vi i princip konstant 08-21 och bara läser och svarar på frågor. Det här med intensivkurs kändes helt plötsligt som en mycket dum idé! Men så hade jag en flyglektion och det gick så jäkla bra! Det gjorde så jag fick igång livsgnistan igen och ville fortsätta läsa skiten.
 
Gjorde min första landning helt själv! Den var i skabbigaste laget. Sådär lite lagom i sidled. Michael sa: "Oh! Yeah... okay." Men jag bara asgarvade! Fick sedan cred för mina nyfunna skills. Tror inte landningar var inkluderade dock. Gjorde även mitt första staplande radiocall. "Cessnock traffic. Cessna 1-5-2, Whiskey, Romeo, Quebec, departures headwind 3-5. Cessnock." Det var ungefär så ramsan gick som han rabblade och bad mig upprepa i etern 5sekunder senare. Jaaa, just det ja! Men jag kan väl ändå ge mig själv 3 av 5 radiopoäng. Jag sa åtminstone inte: "Fuck!" mitt i, som Rory gjorde.
 
Imorgon ska vi stalla planet. Michael visade hur man gör idag. Det är betydligt värre att stalla en fallskärm än ett plan, det kan jag lugnt påstå. Värre i bemärkelsen "läskigt".
 
See yah!
 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Elin kritiserar

Jag gick på långpromenad, i 35gradig hetta, här i Cessnock för att kolla läget. Det är inte den trevligaste staden i världen. Husen är för det mesta fallfärdiga och dom höga plank som folk gömmer sig bakom bidrar inte direkt till mysfaktorn.
 
Men naturen runt omkring staden är helt fantastiskt vacker! Även dom blå träd som finns runtom i städerna här på östkusten är otroligt härliga. Staden blir räddad tack vare dessa blåblommiga träd skulle man kunna säga. Det är bara det här med att underhålla sina hus som Australiensarna inte verkar klara av särskilt bra. Dom verkar inte heller kunna det här med att städa undan skrot från sina gårdar. Vissa områden är väl lite bättre än andra. Men majoriteten verkar inte bry sig speciellt mycket.
Härliga blåblommiga träd och vacker omkringliggande natur räddar staden från total misär.
 
Jag gillar deras telefonstolpar! Gamla krokiga träd som ser ut att gå av vilken sekund som helst.
 
Dom håller åtminstone gatorna rena från skrot!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Slöar-Lördag

Jag tänkte plugga igår. Okej, jag läste ju faktiskt 1/10 kapitel, men det är alldeles för lite! Istället ägnade jag tid åt att sätta fast fina vykort på väggen ovanför min säng. Allt är ju så tråkigt vitt/svart här. Jag kan inte rå för att vilja pyssla med mitt hem även om det är temporärt. Resten av dagen ägnade jag åt att leta nytt boende för mig och Håkan. Hittade en superfint hus där allt var splitternytt. Det fanns till och med diskmaskin! Måste bara ha bredband, det är det som är kruxet. Får ringa mäklaren imorgon!
Mitt lilla hörn av färg i ett annars livlöst hem.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Ofrivillig märkesnörd

Michael sa med bryskt röst: "Do you want to be a pilot?" Jag, osäkert: "Yeeeah?" Michael: "Then you have to buy yourself a proper watch! No damn Iphones!" Han är lite läskig då han tar i så jag skyndade mig iväg för att köpa en klocka. Klampade in på första bästa klockbutik i Cessnock. Fick hjälp av en trevlig dam att leta rätt på en billig klocka med fet display. 100DOLLAR!! Det var den billigaste. "Jaja", tänkte jag, "är väl ett dyrt jävla land det här" och accepterade summan. Josie berättade senare att hon köpte en klocka i en butik bredvid för 15dollar. JAHA! Men viktigt! Jag köpte visst nån jävla märkesklocka. Men det får ju vara nu.
 
Samma sak gjorde jag på köpcentrat i Newcastle. Skulle köpa pilotbyxor. Sprang omkring i panik i 2h utan att finna något marinblått finbyxe-aktigt. Till slut fann jag ett par som passade så jag kastade upp dom på kassan i all hast. 179DOLLAR!! Svensk som jag är sa jag inte: "Hoppsan hejsan, det var lite över min budget, så dom vill jag nog inte ha". Nej jag sa: "Tack tack, det här blir finemang". Tänkte att förmodligen är kläder svindyrt i Australien och att jag måste acceptera detta. Insåg sedan att det finns en butik som heter K-mart där byxorna kostade 10dollar styck. Men fick då iaf ett riktigt fint märkespar som jag kan njuta av i 25år framöver för att riktigt nöta på dyrgriparna.
Min man-watch. Tjejklockor är ju så himla fjompiga:)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Tredagars traumat

Jag har nu nästan återhämtat mig från det trauma jag utsatte mig för den sista veckan innan jag for. Det vart en extrem vecka kan man säga. Jag var jätteförkyld. Vill nog rent av påstå att det var en mansförkylning!
 
På måndagen opererade jag näsan för 3:e gången. Torben (min hippa läkare) sa: "Det här kommer inte att räcka, du måste göra om den stora operationen igen. Men vi kan väl göra den här ändå?" Ööööh? Okej?
 
På Tisdagen for jag till tandläkaren för att laga hål och sätta fast järntråden jag har på baksidan av mina tänder. Jag har lärt mig att det är jävligt jobbigt att gå till tandläkaren då man inte kan andas genom näsan... Han bände isär tänder så det sprutade blod. Var jag inte yr i huvudet redan så vart jag det då.
 
På Onsdagen tatuerade jag mig. Vart äntligen färdig! JAAAA!
 
På torsdagen jobbade jag min sista dag. Helt svettig och illamående. Med jätteförkylning som nu hade blivit ännu större. Hur mycket kan man utsätta sig för bara för att tjäna pengar? Tydligen hur mycket som helst. Jag blir äcklad av mig själv! Hängde även, för sista gången, med min vän Justin Bieber den äldre.
 
Under Fredagen ordnade vi årsfesten, som vi hade senare på kvällen. Sen drack vi massa sprit. Och då menar jag MASSA. Det var dumt. Sen dess har jag varit konstant förkyld kan man säga. NU börjar det ge med sig något. Ska aldrig mer dricka sprit eller tatuera mig. Vi vet alla att det är en lögn men vi kan säga att det stämmer bara för att jag ska må lite bättre i själen för ett tag!
 
Den är färgglad utan dess like. Jag älskar som bekant färg.
 
Jag är snyggast i världen. Stackars mörbultad jättenäsa. Märket mitt på var däremot inte någon läkares fel. Nej nej! Det var Håkan som beslutade att testa om det gick att göra ett sugmärke på näsan. Det gick bevisligen alldeles utmärkt!
 
Jag är väldigt glad att Justin, direkt efter att bilden var tagen, fick inspiration till att gå och klippa sig!
 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Mitt nya husdjur Inga-lill

Eftersom saknaden efter Laban växt sig stor var jag tvungen att hitta något sorts substitut. Men ingen av dom jag känner har hund! Och hunden bakom gallret på andra sidan gatan ser lätt rabies-galen ut. Så jag vart som så jäkla glad då jag fann en spindel som bosatt sig uppe i ett hörn i mitt sovum. Jag bor i Australien så det smartaste jag kan göra just nu är nog inte att låta en, eventuell, giftspindel bo i mitt rum. Men den är ju så söt! Så länge jag inte stör den, stör den inte mig tänker jag! Så får det bli! Spindeln går numera under namnet "Inga-lill". Det känns dock som att Håkan kommer tvinga mig att göra mig av med Inga-lill så han kommer... Karlar.
Ett jättenät har Inga-lill byggt. Jag är så stolt över min lilla husspindel!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Personligt


Gör Wickedmuffin till din startsida!