D´aguilar nationalpark - Del I

Ranom körde omkring en dag av tristess. Hittade en nationalpark som såg intressant ut. Och det var den! Det fanns vägar att köra till alla häftiga walks därute. Förvisso var det en hel massa varningsskyltar om att man var tvungen ha en hög outback bil med fyrhjulsdrift. Men vi tänkte att våran nyvaxade Ford trots allt är en bakhjulsdriven V6:a och borde kunna ta lite halvtaskiga vägar. Vi insåg inte då att tre fjärdedelar in på vägen skulle vägen inte kunna kallas väg nåt mer. Och broarna dom byggt av cement inte skulle vara bredare än en smalare cykelbana. Men det var intressant! Och vi hade bara riktig kris en gång. Allt som allt fick vi se fantastisk natur som övervägde alla svordomar och eventuella skador. Kul!
Fantastisk natur som sagt!
 
Jag fick ett naturligt smycke i form av en trollslända. Jag hade helst velat behålla det men den bestämde sig för att flyga iväg.. egoistiskt.
 
Håkan försöker slå bort mig med bark... Jag vet inte varför. Han är ondskefull?
 
Utsikten på Mount Mee. Dom har ett par underliga bergstoppar mitt ute i ingenstanns här utanför!
 
Försökte ta ett fint foto på den vackra naturen när denna tomte dök upp och sabbade bilden;-P


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Mer natur!

Jag har insett ett problem med min nya flashiga kamera. Alla bilder som är bra är för stora för att ladda upp på blogg.se. Ack, dessa I-lands problem! Vi hittade i varje fall ett väldigt vackert ställe som bara ligger 1,5 timme från Toogoolawah. Vi träffade även på ett par campare vid denna plats. Dom gillade att prata, förvisso som alla Australiensare men jag skrattade ändå åt camping-fenomenet. Allt som allt hade vi en riktigt trevlig eftermiddag vid denna flod i mitten av ingenstans. Även om vi förgäves försökte ta oss förbi en återvändsgränd på våran hike. Det gick åt helvete kan man säga. Jag ger mig fan på att det finns dinosaurier på andra sidan!
Urtidsträd fashinerar mig!
 
Idylliskt... Jag är inte ens ironisk.
 
Vi stötte på patrull i form av enorma klippor och träd som grenade sig runt dalen. Omöjligt att ta sig igenom! Tror som sagt stenhårt på att det bor dinosaurier på andra sidan!
 
Slemmigt... litegrann sådär.
 
Hittade en vild sköldpadda! DÖDSCOOLT!
 
 Håkan hittade en likadan kaktus som han hade i en blomkruka hemma i Sverige, lycka(?). 

Håkan "Duckface" Gerth.
 
Näcken är onäck. Den besvikelsen...

Hej svejs!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Efter-vägen-skoj! Del II

Fanns lite allt möjligt efter New England Hwy. Bland annat en väldigt vacker traktor, en läskig dinosaurie, ett jättestort äpple, en lustig balanserande sten och massa plåtfigurer. Hade väl inte supertur med vädret. Nu har man blivit så bortskämd så om det är mulet en dag blir man alldeles deprimerad. Det regnade inte ens, men ändock så tycker man det var skit. Queenslands perfekta väder kommer bli tungt att lämna den dag då jag måste bege mig mot kallare breddgrader.
Läskig dinosaurie. Jag undrar bara varför? I en by på cirka tre invånare.

Balancing rock. Markägarna hade satt taggtråd runt hela ängen så att man inte fick titta på stenen på nära håll. Det är väldigt svårt att njuta av konstiga naturfenomen från 300 meters avstånd! (Det är den där gråa pricken borta vid träden bakom mig)
 
Håkan, Forden och... en hög med Schnauzers? Byafolkets fantasi igen alltså... !
 
 
Jag vill ha en sån här traktor då jag blir stor!
 
Otrolig konst! Eller? Detaljrik om något! (hundpenis)

Håkan äter jätteäpple i Applethorpe! För ironi är deras melodi!
 
Ännu en smaklöst inredd trädgård i sann julanda! Jag älskart!

Och vi avslutar det hela med jordgubbar och glass såhär i slutet på December. Kändes rätt på nåt vis!
 
Over and out!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Gara Gorge

Som av en slump hittade vi ett ställe utanför Armidale som heter Gara Gorge. Det var en flod som var belägen av enorma klippor och stenar som blivit formade av vattnet. Mycket vackert! Påminde mig om Norge på något vis. Det kryllade av ödlor med. Vi stötte på den största vi sett hittills, den lyckan!
Jag hittade en röd vattenpöl! Och första instinkten är givetvis att slicka på den.
 
Meditation under lustig sten.

Megalodon ödla!
 
Håkan tycker att slimet är äckligt. Jag tycker det var vackert!
 
 
En grön vattenpöl!

O du vackra flod! Önskar jag kunde bo på en sten i mitten.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Efter-vägen-skoj! Del I

Det fanns en massa kul saker efter vägen mellan Singleton och Toogoolawah. Jag har alltid beundrat byamänniskors fantasi och unika stil. Jag antar att dom inte har så mycket annat att göra än att tälja fram jättedjur och svetsa plåtskyltar av olika slag (förväntar mig ramaskri från byfolket där ute!) Det var iaf väldigt underhållande!
Det här måste vara den satsigaste skylten jag sett! Jag gillart! Sen att namnet på byn är roligt också är bara ett plus.

Lekte med "den stora gyllene gitarren" i Tamworth. Jag är som vanligt en mästerfotograf medans Håkan... är;-P En gubbe stannade för att säga "Det är egentligen er jag borde fota, HAHAHAHA!" Jag antar att han antydde på våra obekväma poser där på parkeringen!

Håkan antastar jättehönan! Den prydde ingången till en park i Moonbi. Jag undrar hur dom tänkte när dom uppfann den "vi behöver en turistattraktion.... jag vet! En stor höna" (på bred norrländska, fast engelska... du fattar)

En entusiastisk julälskare! Ja... inte Håkan uppenbarligen, utan ägaren till huset i bakgrunden.
 
Slut på efter-vägen-skoj del I.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Burning Mountain

Jag körde ner till NSW för att hämta upp Håkan. Han slutade jobba så jag tyckte att han lika gärna kan sitta uppe i QLD med mig då. Sträckkörde på vägen ner. Packade in allt från huset i bilen och började sakta köra uppåt igen. Vi stannade på ett par ställen på vägen, mest komiska sevärdheter (stora saker). Australien är ett konstigt land tydligen! Men första stoppet gjorde vi på Burning Mountain, ett berg som har brunnit på insidan i ett par tusen år. Väldigt konstigt! Det luktade svavel och det var hett som fan. Rök kom från hålen i berget. Var nästan lite obehagligt!
 
 
Rädd att marken ska falla in under en... Om det brinner under fötterna måste det ju betyda att innehållet i berget blir till aska? LÄSKIGT!
 
Vi fann ett par ko-kadaver... vi undrade varför det var så många på just det här berget? LÄSKIGT IGEN!
 
Håkan värmer sig. Det kan vara så att han har fått värmeslag...
 

 
Ser ut som en skidresort  som reflekteras i Håkans brillor!

Burning Mountain var grymt! Har aldrig varit så jobbigt att gå 2km förr...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Min livsfarlige rumskamrat

Alla i Sverige varnade oss innan vi for till Australien för alla livsfarliga djur som skulle finnas där. Det här är det första "livsfarliga" djur jag har sett sen jag kom hit för 13 månader sedan. En redback som bor i mitt kök. Den är inte ens livsfarlig om man inte råkar vara 200år gammal eller vara ett barn. Så jag låter den bo kvar där under bordet. Den äter upp allt skit i form av myror och flugor som annars kan vara irriterande (I-lands problem)! Men den är imponerande stor! Läcker!
 
Tagit över halva köket, ja.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Leksaksgrodorna anfaller

Dom är så söta, även om dom sitter precis överallt, försöker komma in i ditt hus och låter en hel massa. Ibland sitter dom i toaletten.. då är dom inte lika söta! Men oftast är dom bara på ditt fönster och det är helt okej för mig. Tree frogs i Queensland, ser exakt ut som dom där leksaksgrodorna man kan köpa på affärerna. Gulligt!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

South Australia - Sista delen

Vi tittade på grottor. Vi tittade på konstiga jätte penisar (naturens). Vi köpte souvenirer. Vi tittade på hål i marken. Och vi åt klubbor. Det var en bra sista dag i Södra Australien!
Jätte grotta!

Världens häftigaste actionfigure?!!
 
En väldigt, väldigt, väldigt, vääääldigt lång raksträcka. Som inte innehöll speciellt många bilar!
 
Förundran över vad-i-helvete-det-här-är!
 
Håkan har en känslostorm.
 
Elin glad över klubba! (Gratis är gottigare)
 
Och vi avslutar det hela med ett lyckoskutt!
 
Iaf nästan...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Kangaroo Island - Del VI

Håkan råkade se redcliffs på ett vykort, annars hade vi aldrig vetat om det här stället. Det är typiskt Australien att inte göra reklam för sina sevärdheter. Vissa sevärdheter, javisst. Men dom allra fetaste... inte alls faktiskt. Jag finner det anmärkningsvärt! I vart fall så var dom här klipporna unika med sina sprakande färger i orange och rött. Jag är glad att vi inte missade denna unika lilla kustremsa!
 
 
Jag vart sugen på godis nu...
 
 
Kultur
Efter Redcliffs så for vi tillbaka till fastlandet. Vi letade rätt på ett ställe med massa grottor och gick på museum. Nu kan jag skriva in ännu ett museum på min lista.
Tittade på alla knasig utdöda djur som funnits i Australien.
 
Sen försökte vi förstå oss på den interaktiva utdöda-djur avdelningen. Det gick inte alls faktiskt.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Personligt


Gör Wickedmuffin till din startsida!