Ta itu med saker

Vi har inte tagit tag i alla problem vi haft med våra fordon. Men så en dag sa herr poliskonstapel åt mig att fixa det där bakljuset annars skulle han ge mig böter. Böter gillar jag inte som bekant. Så den lilla förmaningen drog igång mekarverkstan hemma hos oss.

 Även helljuset bråkade. Och någon elak person hade brytit av våran antenn! Vi fixade en ny lamphållare till baklyktan. Vi silikonade igen alla hål som gjort så den rostat sönder från början. Vi uppfann en extremt fin antennhållare och vi köpte ett nytt relä till helljuset. Forden har aldrig vart i bättre skick!
 
125:an var även den i halvtaskigt skick. Halvljuset funkade inte. Likaså hastighetsmätaren. Den fick fungerande halvljus och ny vajer till hastighetsmätaren. Hastighetsmätaren funkade fortfarande inte. Den fick en ny instrumentering, funkade inte. Jag for till Yamaha och bad dom fixa det. Dom svor och drog i saker i en halvtimme. Sedan sa dom: "köp en Speedo unit så ska det funka sen." "Tack" sa jag, "hur mycket vill ni ha för det här då?" Dom: "Ingenting! Det tog ju inte så lång tid!" Australiensare... Trevligare folk får man leta efter!
Snyggare antenn får man leta efter!

"Motorcykeln" är snart i toppskick den med!

Passade även på att köpa ett snofsigt solskydd till bakrutan, a la pensionärstyle!
 
Vi är duktigast i världen!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Jag ser ett slut

På helvetet. Klarade Performance provet. Jag har bara 2 kvar!! Bara 4 veckor teori kvar, sen är det slut på plågan! Om jag inte failar såklart. Men det får jag inte göra. Då blir jag deprimerad på riktigt. Jag orkar inget mer! Lite ironiskt är ändå att när jag återvänder till Europa ska jag göra ATPL proven. Det är 14stycken... Som är extremt mycket svårare än det jag pysslar med just nu. Men det tänker vi inte på nu. Nu tänker vi roliga tankar! Bara 2 kvar! WOHO!
Typiskt mig att alltid klara mig precis på gränsen. Jag är inte så duktig på det här med att studera. Men det är ju så jävla tråkigt...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

4 av 7

Jag lyckades klara Aerodynamic precis på gränsen till slut. Det störiga med CASAs prov är att dom inte kollar ens faktiska kunskap om ämnet utan om hur duktig man är på det Engelska språket. Och då kör dom med alla knep för att det ska gå åt helvete. Allt för att tjäna pengar! Men skit samma! Jag lyckades naila det så nu kan jag kasta den boken i soptunnan:-D
 knep


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Flygtur

Jag tog med Håkan på hans första navigationsflyg. Han fick inte lyfta själv givetvis. För det är ju olagligt... Vi flög till Taree och sedan Port Macquarie. Det är fantastiskt vackert där borta! Vi hade en riktigt rolig dag!
som synes....
 
Flög genom en dal på låg höjd för att slippa kontrollerat flygrum.
 
Ibland vart det nära! Skitkul!

Kapten Elin;-D

Co-pilot Håkan:-D

Framme. Jag fick en banan som belöning.
 
På väg hem var det som vanligt Mordor-moln och regn precis åt det håll vi skulle. Övriga OZ-land var jättemys. Men vi överlevde (uppenbarligen) även denna gång!
 
Hej svejs!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Dalai Lama

Vi hade en heldag i Sydney i Söndags. Vi for och såg Dalai Lama. Jag är vanligtvis inte så värst spirituell av mig men tyckte att det skulle vara lite coolt att se vad det är alla pratar om. Det var riktigt kul! Han är ju lite rolig den där gubben. Sydney entertainment centre var proppfull och utanför stod 5 stackars aktivister och demonstrerade mot den lille munken. Varför är det ingen som förstår...
 
Efter att ha blivit matade med att man inte ska vara dum mot djur och natur och sluta konsumera styrde vi kosan mot Paddys market. Vi konsumerade inte så mycket faktiskt! Håkan köpte ett par jeans. Jag höll på köpa en rolig djurdräkt. Vad? Vi var i Chinatown? Där måste man ha en djurdräkt för att överleva! Vi åt, vi drack och vi lekte hela dagen innan vi for hem och sov gott. Det var kul!
Hade inte dom fetaste platserna i huset om man säger så!
 
Vi fick stå i kö i en timme. Men det var det värt! Tror jag iaf. Minns inte så mycket såhär i efterhand.
 
Världens snyggaste lampor!
 
Jag hittade en asgrym affär och såhär behandlade Håkan den. Jag är så upprörd!

.Hydepark kvällstid. Massa läskiga tonåringar där! Läskigt! Minst!

Kinamat i kinastad. Vad annars?
 
SNYGGASTE affären!
 
Skulle du vilja jobba där uppe dinglandes på kanten? Nä just det!
 
Håkan gör miner.
 
Jag hittade världens snyggaste gränd.
 
Slut!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Promenader

Jakten på ren luft har gjort så det blivit ganska mycket promenader på sistone. Det har visat sig att alla hus i Australien är byggda av kartong och mögel. "Mögel dör av vitvinsvinäger" och "Om ni sätter på värmen så måste ni öppna fönstrena" är ett par av många smarta förslag vi fått av hyresvärden. Ja just det ja... Hur som helst så är vi ute mycket mera nu. Det är ju inte dåligt väder direkt heller! Vinter här betyder visst Svensk sommar. Skönt!
Håkan snurrar.
 
Håkan hoppar.
 
Dingo! Den lilla röda pricken i mitten av bilden ja. Det kan ha varit en vanlig hund. Men han såg fan ut som en dingo! Dingo it is!

Frukt? Jag undrar fortfarande vad det kan vara. Mamma, hjälp? Håkan har sagt att jag inte får hålla i spindlar här och inte heller äta på frukter/grönsaker vi hittar i naturen. TRÅKIGT!
 
Grej! Jag använde den till att straffa Håkan. Han behöver det ibland. Straff alltså.

 
Från och med nästa vecka lär det bli ÄNNU mera utomhus. Då kommer Bogey och ska bo hos oss i flera veckor! IIIIhihihihi! Vovvevovvevovvevovve!
 
Hejdå.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Shark & Ray centre

Vi var som sagt till Nelson Bay och Shark och ray centret där. Det var superkul! Hade inte förväntat mig att det skulle vara så roligt att bli gnagd på av hajar. Ja, dom bets. Men dom var så små så det knappt kändes. Mantor är fantastiska varelser och jag kan knappt bärga mig tills jag kan dyka med dom i det vilda!
Vi matar 260kg Manta.
 
Jag hittade en liten vän. Först var han söt. Sen vart han läskig. Jag kan eventuellt ha råkat kasta iväg honom efter att ha fått för mig att han var megagiftig. Inget kryp kom dock till allvarlig skada...
 
Håkan är glad!
 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Födelsedagsbarnet

 
Håkan fyllde år i Lördags. Så jag tog honom till ett grått Nelson bay för att fira. Perfekt dag för att titta in på Shark & Ray centret. Det var ascoolt! Jag gillar det här landet. Dom låter en ta på alla djur! Video kommer senare. Har inte hunnit klippa ihop det bästa av två timmars filmning än. Vad kan jag säga? Jag älskar Sharks and rays! Efter det åkte vi lite toboggan och avslutade dagen med Star trek på bio.
Jag låter honom välja VAD HAN VILL att äta på sin födelsedag. Och vad väljer han? Jo hamburgare;-P Tog den dock på ett flippad ställe! Flipped hette det passande nog.
 
Han ville även dricka en öl. Så jag lät honom dricka en öl;-D
 
Flipped är fan flipped. Jag gillart!
 
Och Håkan vart nöjd tror jag!
 
 
Vi for också till en vacker lookout point och hånglade litegrann!
 
 
Söndagens väder var givetvis helt underbart.. Men jag är inte bitter. Vi hade en grym Lördag! Så det så!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Mycket mycket

Jag fick helt plötsligt väldigt mycket att göra. Har inte tid att blogga. Har inte tid att roa mig. Jag råkade faila Aerodynamics. Så jag försöker plugga det samtidigt som jag pluggar allt annat. Klarade Navigation dock! 3 av 7 down. Håller även på med Performance som jag har prov i nästa vecka. "Skiter väl jag i", tänker du. Jag håller med! Nu pratar vi om något roligt. Som att jag fick mitt cert på posten häromveckan tillexempel. Det braiga var att inga sniglar hunnit äta på brevet. Det dåliga var att regnet hade hunnit knövla till det. Naturens krafter alltså...
Kapten Elin. Jooo jag kan säga Kapten va?;-P
 
 
I övrigt känner jag mig stressad för allt annat som händer och sker. Har väl funderat en hel del på att återvända till norra delen av jordklotet tidigare än beräknat. Men dock ej för Sverige. Utan Polen. Kanske göra klart min utbildning där. Enligt mina beräkningar kommer jag spara enorma summor pengar på att konvertera innan jag gör multiengine och instrumentrating. Men jag kan inte komma till någon beslut. Ty jag älskar Roo-land. Men jag älskar Laban mer. Och Laban kan följa mig om jag håller mig inom gränserna mot det så kallade: resten av världen. Ska bestämma mig innan Oktober! Får väl se hur väl det går.
 
Tjo bre!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Kast med liten asiat

Pang har lämnat mig. Han lämnade Australien för Malaysias skull av outgrundlig anledning. Nu är jag ensammast i världen. VARFÖR PANG?! VARFÖR!? I Fredags hade vi grill/poker-kväll, en sista gettogheter innan han for. Det var kul! Jag passade på att plocka upp honom i olika positioner en sista gång. Han väger lika mycket som ett frimärke... ungefär. Det var väldigt behändigt då han var irriterande. Bara att plocka upp och bära ut, för att sedan låsa dörren. Jag kommer sakna den lille skiten!
<3
 
I poker var Clifford den stora vinnaren. Nybörjartur... Givetvis. Håkan vann $20 av mig. Jag känner en stor frustration. Jag försökte senare vinna i monopol för att ta igen lite av skammen. Jag förlorade även där. Förbannat. I övrigt var det en bra helg!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Personligt


Gör Wickedmuffin till din startsida!