Goda gärningar

Här hittar man tydligen hundar var och varannan dag. Att inte folk har koll på sina voffsingar är för mig helt bisarrt. "Ja, han brukar rymma ibland, men han kommer ju alltid tillbaka tillslut" är ett vanligt svar man får. Jag blir så förbannad! Jag kan inte stå och se på när hundar blir överkörda eller avlivade av rspca. Så jag letar oftast rätt på ägaren och gnäller på deras dåliga kontroll. Och om dom skulle roa sina hundar lite mer. Kanske... jag vet inte... gå på en promenad ibland?! Så skulle dom kanske inte vilja lämna deras hem var gång dom får en chans? Det är vad jag tror iaf. Laban har aldrig rymt från mig?
 
Vi fann ännu en rymling häromdagen. Eller rättare sagt, hon fann oss. Vi var ute och gick då den lilla gynnaren kom ifatt oss och bestämde sig för att fortsätta sin promenad med oss. Ja, hon följde till och med hem. "Här ska jag bo" verkar hon ha tänkt. Vi fick tag i ägaren dagen efter och undrade om hon verkligen ville ha tillbaka sin hund. För den hunden hade jag fan kunnat ta rätt på. Hon var supermysig! Och sjukt duktig... Jag blir så förbannad att man inte bryr sig mer. Uppenbarligen tyckte Fenton (hunden) att vi var mycket roligare sällskap. Men dom ville ha tillbaka henne. Så vi hade inget val. Så nu är vi ensamma igen:(
Jag och Fenton chillar på bron.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Himlen

Vi upptäckte att det faktiskt FINNS ett trevligt ställe i Cessnock. I form av en godisfabrik! Och dom hade GOTT fika där också! Hallelulja, våra böner har blivit besvarade! Den fanns där ute gömd bland vingårdarna. Jag fick mig ett par "swedish fish" så jag kände mig nöjd ett par dagar. Yukthi påstår dock att det ska finnas ett bageri som hargott fika inne i stan med. Det ska vi nog allt inspektera nästa gång
Mysigt.
 
Haaaaalleluja!

Världens största godiskänguru. Random.
 
 
Men vi inte bara myste. Vi lekte också. Ja, ibland måste barnet inom mig få komma ut och andas. Vi hittade en rutschkana. Kanske inte världens största. Film kommer inom kort. Det är dödskul... Sen fanns det saker att kasta på varandra med! Det är alltid uppskattat!
Jag försökte komma upp bakvägen. Det var svårt.
 
Jag lyckades till slut!
 
Det var det, åter till vardagen och allvaret!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Taskigt immunförsvar

Jag undrar om det funnits en tid i mitt liv då jag inte har varit sjuk på ett eller annat sätt. Allehanda sjukdomar verkar ständigt korsa min väg. Nu kan det iofs vara självbevållat. Jag åt suspekt fläskfilé till middag dagen innan världens längsta magsjuka bröt ut. Salmonellan jag fick förra året varade iofs längre. Men det är inte över ännu, så nya rekord kan slås! Vad har det här med tallrikar att göra? Tänker du. Ingenting, säger jag. Jag tycker bara att jag har köpt jävligt snygga tallrikar!
 
Men på tal om kött och risig kista, jag funderar på att bli vegetarian. Inte bara för att jag snart har förstört alla köttiga rätter genom att äta mig till magsjuka (korv, sushi och nu också fläskfilé) utan också för att det känns moraliskt fel. I flera års tid har jag klagat på min dubbelmoral. Det är dax att göra någonting åt det. Jag kommer förmodligen inte bli 100% vegetarian. Men kan förbättra oddsen för mig själv och djuren till 70%. Jag ska ge det ett försök. Min första vegetariska dag var idag (hade ingenting att göra med att jag bara klarade av att äta sallad och torkad frukt)!
As snygga tallrikar, inte sant?!
 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Jag kanske kommer att dö

Det är komiskt att bo i ett s.k. varmt land. Dom verkar ha skippat det här med isolering i husen helt. På vintern är det faktiskt ner till -2c på nätterna. Just nu är det runt +10c på nätterna. Och jag håller på frysa ihjäl. Inte så mycket när jag ligger under täcket utan mer då jag ska ta av mig täcket och ta på mig mina 10-gradiga kläder. Så för att överleva den kommande vintern har jag idag köpt mig en trevlig outfit! Kanske inte så stylish... Men oh så varm! Tror jag ska köra kupévärmaren mer än 2h per dag också....
DAMN I´m hot!
 
Ironiskt nog varmare utomhus än inomhus. Spenderar mesta tiden ute nuförtiden, vilket är bra!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Milstolpe i historien om mig själv

Jag har alltid velat bo utomlands. Men vad räknas som "bo" egentligen? Jag fick sätta upp regler för mig själv för den här punkten på listan. Jag skulle bo någon annanstanns, utanför Skandinavien, i MINST 6månader. En månad kan väl alla klara av att vara "hemifrån" så det kunde inte gillas. Jag skulle hyra mig ett hem på den platsen. Köpa möbler till den platsen. Och sedan då vistas där minst 6månader för att kunna stryka den punkten. Och nu råkar det vara så att jag har lyckats åstadkomma denna viktiga punkt i mitt liv! Jag flyttade till Australien den 14/11-12 och idag är det den 14/5-13. VIKTIG MILSTOLPE! Nu är det upp till ödet att bestämma hur länge jag vistas här. Jag vart helt plötsligt motiverad att flytta till Portugal av outgrundlig anledning. Det fina med Europa: Då kan jag ta med mig Laban!:)
 
Här bor jag för fullt:
Äter mat.
 
Sover säng.
 
Rensar ogräs.
 
Dricker öl på bron i solnedgången efter att ha rensat ogräs.
 
Äger patriotiska shorts.
 
Och... öh.. ja, ähm, hur fan hamnade den här bilden här?
 
Hejdå nummer 6listan!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Hemmafix

Vi köpte enväldigt ful tevebänk. Men vi köpte också en jättefin färg! Tänk vad lite det behövs för att få det härligt hemma! Jag kommer nog aldrig mer köpa en ny möbel. Begagnat är både billigt, snyggt, personligt och miljövänligt! Och du får dessutom välja färg helt själv! Jag har fått en ny syn på inredning.
Före: Jag sliter med slipningen medans Håkan... fotar, antar jag?
 
Före: Tejpbitar har förstört laminaten. Slipning, klar!
 
Efter: Våran GRYMMA möbel! Ser ut som en godis. Helt plötsligt är bänken fin!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Det är ju inte Sverige precis

Jag ville stryka en punkt på listan. Så jag tvingade Håkan att fara och rida häst! Han sa: "Ja det är ju inget jag hade valt att göra själv men... det blir säkert... kul." Med den entusiasmen kunde väl inget gå fel? Så vi bokade in oss på random ridtur i Rothbury. Jag var exalterad som få. Att det dessutom fanns en gammal hund att klappa på där borta skadade ju inte direkt mitt topphumör. Guiden sa: "Har du ridit förr?" Jag sa: "Ja, men det var väl en sisådär 15år sedan." "Jaha", sa hon och satte mig på en häst. "Ryck i den här om du vill att den ska stanna". Sen gick hästen iväg. Med mig på. Jag fattade ingenting. Håkans häst kom efter. Håkan såg lika förvirrad ut han: "Hur accelererar och saktar man in egentligen?". Men till sist lärde vi oss hur dom funkade! Vi var riktigt skillade innan dagen var över. Fick se Roos och fåglar. Det var en rolig, mysig dag! Äntligen fick jag (nr. 38) "rida SJÄLV på en häst!" Hade det varit i Sverige betvivlar jag på att dom släppt iväg en ensam utan lektioner..
Håkans häst bet guidens häst i röven. Det var kul tyckte jag.

Jag testade Håkans häst litegrann. Man måste hålla i sig ordentligt har jag märkt!

Gamla hunden och unga Elin!
 
Min häst! Han ser lite trött ut. Och det var han också...
 
Cowgirl?
 
Håkan ser hård ut som vanligt.
 
Jättekul ju!
 
Vischan! Najs sådan dock!
 
Roos!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Lathunden

Jag är glad att Håkan är så snäll. För jag KAN vara den lataste människan i världen. Speciellt då det är kallt av någon konstig anledning? Jag kastade ner skärmen i riggväskan. Bara för att jag kunde. En dag då jag kom hem höll Håkan på packa den åt mig. Naaaaaw! Det är det ultimata beviset på att någon tycker om en. För inte fan packar man en fallskärm frivilligt! (Astråkigt och jobbigt)
Sugen att fara till hoppfältet vart jag när jag såg bilden. Men det är dödskallt där uppe nu! Som en svensk sommar, minst! Och jag gillar som bekant inte att frysa.
 
Tror jag ska hålla mig på marken ett par månader. Eller ja, till viss del. Hålla mig under 10000ft åtminstone.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

PPL

 Jag tvingade Håkan att hjälpa mig att tvätta Warriorn inför mitt flygtest. Han tyckte det var jättekul! Säkert... Han såg lite plågad ut efter 3h. Om det var för det vart tråkigt eller för att James stod där och irriterade oss hela tiden förtäljde han inte;-P Jag är tacksam att han hjälpte mig. Det hade lätt tagit mig 7h annars. Som belöning fick han åka med planet. Till bensinpumpen för att tanka. För jag ville ju inte smutsa ner planet igen! Jag klarade iaf provet och kan nu stryka en viktig punkt på listan: "Ta flygcertifikat."
Städkärringen och stekaren. Han ser lite rädd ut. Jag försökte väl inte spruta vatten på honom eller så...?
 
"Kolla! Jag pinkar! Höhöhöhöhö!" Ibland undrar jag om jag någonsin kommit förbi mellanstadie-nivån.
 
Nu kan jag flyga till vilka mysiga "flygplatser", ute på vischan, jag vill! WOHO! Rylstone på bild.
 
"Hej, mitt namn? Kapten Elin!";-D Nä, nu ska jag sluta skryta. Har en lång hård väg kvar till CPL.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Uppdrag #53

 Uppdrag #53: Ät upp ett A4 papper.

Vad hände: Håkan var bättre på det här uppdraget än mig. Han åt upp sitt papper på dag två. Jag tog något längre tid på mig. Nämligen 3 dagar, inte jättestor skillnad tycker jag! Han påstår dock att det tog en vecka. Men jag åt på pappret dag 1 och 2, sedan tog jag en vilopaus i några dagar innan jag åt upp det den sista dage. Det gills visst som endast 3 dagar!
Hur kändes det: Det var otroligt jobbigt. Mycket jobbigare än jag hade anat. Käka upp ett tunt A4 kan väl inte vara så farligt tänker du. Men testa! Och se hur det känns i magen efteråt! Jag fick ha en viloperiod på 2 veckor efter pappersätandet. Jag ryser av bara tanken... Det här platsar inte bara under uppdraget utan också på listan. Under: "äta 30 jävligt konstiga saker".
Tokskala: 4 av 5 tokar. Och då bara för det var så sjukt jobbigt. Kommer jag äta ett papper igen? Förmodligen inte.
Jag borde ändå få stilpoäng för det konstnärliga inom mig som vart matat?
 
Min metod var inte riktigt genomtänkt.
 
Den där "duktiga". Jaja, han måste ju få vinna någon gång!
 
En vecka senare! Kampen är äntligen över! High-five!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Personligt


Gör Wickedmuffin till din startsida!