Fiji - Del VIII

Sista dagen Shanice var kvar i Fiji så gjorde vi inte så mycket. Jag satt mest och svor över mitt visum som bråkade och Shanice var stressad över att vi inte kunde hyra ett flygplan utan att betala en halv årslön. Vilket vi givetvis inte gjorde utan for till Nadi istället. Vi tittade på Ukuleles och templet. I templet blev vi påtvingade långa saris för att dölja våran otrohet. Speciellt jag fick kränga på mig massa tyg, tydligen är det väldigt fel med tatueringar! Det var dock intressant. Vart bjudna på någon sorts risrätt som smakade socker. Jag älskar som bekant socker så jag var jätteglad! När Shanice for hem hade jag ännu en dag att döda. Jag hängde med Markouri (NyZeländare som bodde i samma rum) och gjorde stan osäker. Sen for jag och lärde mig att surfa! Kan härmed stryka ännu en punkt på listan: "Lära mig att surfa".
Sri Siva Subramaniya Temple.
 
Ströar runt...
 
Våran stackars taxichaffis som vi tvingade följa med oss runt hela dagen. Vi är äckligt rika vita människor!
 
Åt världens godaste mat som kostade $3FJD. Lagom tycker jag!
 
Skitväder men då vart det bara varmare i vattnet! Jag och min nyfunne vän Inya hade en skitkul dag! Jag kommer lägga upp en video på min awesomeness vid tilfälle!
 
Så for jag tillbaka till Australien igen, bara för att bli stoppad i tullen. "Du har inget visum, du har 6dagar på dig att lämna landet". Fick jag höra vid ankomst. Efter ett mindre utbrott så lugnade jag ner mig för att inte bli deporterad till Sverige. Så fick jag boka en biljett till NZ... Det har varit ett par intressant veckor...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Fiji - Del VII

Så vart det ännu en ö. En ö som jag inte minns namnet på. Den såg ut ungefär som alla andra öar. Vilket är trevligt om man gillar att inte göra någonting! Jag sprang omkring som en yr höna, Shanice undrade om vi inte skulle relaxa i en hängmatta en stund. Javisst tyckte jag! 5 minuter senare hade jag panik av stillasittandet och fortsatte springa omkring. Efter våran korta, lätt dramatiska, stund på ön tog vi Yasawa Flyern in till fastlandet igen. Tittade på en hel del öar på vägen tillbaka. Det var riktigt skönt ombord på båten! När vi kom hem till "Mama" igen (världens härligaste hostelföreståndare) så träffade vi på en hel hög med människor att fördriva tiden med. Riktigt kul!
Våran okända ö!
 
Shanice har varit modell, det märks inte va?... Hatkärlek!
 
Vi hade kul åt hår okej?
 
Världens minsta ö?
 
Världens stenigaste ö?

Världens mest obekväma ställning?
 
På väg till fastlandet med ännu en ö i bakgrunden.
Hälsade på författar-Bryan innan vi drog vidare i livet. Han hade ett trevligt hus på en klippa vid stranden. Jag ska också bli författare så jag kan bo på random strand!
 
Turtle ser glad ut, måste vara vädret!
 
En dag skall jag lära mig segla! Ser så himla mysigt ut. Min båt kommer dock vara rosa tror jag.
 
Det man kunde göra på denna ö var att paddla kajak. Och snorkla. That´s it. Suck..
 
Hardcore brudar!
 
Shanice fick relaxa åtminstone 5min;-D
 
Jag ville inte säga nånting men... Jag tror hon är fotfetischist.
 
Våran nya dysfunktionella familj!
 
Så var ännu en dag avklarad. Och det var ungefär här mitt liv vart jobbigt. Immigrationsverket ville ha uppgifter jag inte kunde ge, så dom ville inte godkänna mitt visum. Så visumlös på min visa-run var ju lite oplanerat... Men det är en senare historia!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Fiji - Del VI

Den bästa dagen på Fiji! Vi klättrade upp till toppen av berget på Waya Lailai. Det är sånt här jag lever för, grönskande natur, otroliga utsikter, hav möter skog möter berg. Det var otroligt vackert! Och vi hade sällskap av en rolig prick vid namn Berry, kallad Strawberry. Sen att Shanice var höjdrädd och fick en massa roliga utbrott gjorde det hela bara ännu bättre!;-D

Orörd natur när den är som bäst!
 
Shanice fick tillslut bli buren ner. Hon vågade inte titta ner för klippan, men ta kort gick bra!;-D
 
Jag inser att min sinne för humor är lätt morbid.

Shanice´s point of view!
 
 
Shanice ser grym ut.
 
Jag tycker Strawberry ser gaaanska cool ut på den här bilden!
 
Jag är inte snabb men jag är effektiv!;-P
 
Trevliga utsikter.
 
Berrys tatuering. Han orkade med P-L-E-A-S men när han kom till det sista E:et pallade han inget mer. Han sa "Men folk fattar ju ändå vad det står". Jag skrattade gott åt hela historien!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Fiji - Del V

Ny dag, ny ö, nya äventyr.
Så vi sa Hejdå till Geten och hoppade ombord "Yasawas flyer" igen!
 
Båten är rätt trevlig att åka med faktiskt!
 
Och som alla andra Öar i tropikerna var även denna väldigt fin!
 
Det fantastiska berget vi bodde under. Vi träffade en författare som hade det här berget som sin inspiration till sin nya sci-fi bok. Jag ska också börja på min bok snart... Har sagt det i 10års tid nu.
 
Sverigebåten!
 
En orkan hade slitit sönder halva byn. Det var tydligen rätt spännande där ett tag! Ibland är det jobbigt även i Paradiset.
 
Vackra fluffiga moln igen, jag vet... jag kan inte låta bli!
Sedan tog vi det chill, tittade på när by-pojkarna spelade rugby (var ofrivilligt med i spelet en stund) och inväntade solnedgången.
 
Efter middagen, som vi intog med nyfunna vänner, vart vi tvingade att lära oss dom lokala danserna. Hör och häpna men jag ingick i en danstävling! Även om jag personligen tyckte våran fantastiska Robot/YMCA dans var av världsklass så vann Shanice titeln som "Queen of Waya Lailai", men jag är inte avundsjuk...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Fiji - Del IV

Ägnade dagen åt dykning och snorkling. Var sisådär två år sen sist jag dök så jag startade med ett genomgångsdyk. Jag var sämst! Kom inte ihåg ett skit. På dyk två var jag rena fisken. "You are so relaxed in the water Elin, I can tell diving is made for you" sa divemastern efteråt. Jag var dock "relaxed" av ren och skär lathet. Jag hade världens kramp i foten! Så jag lät strömmen föra mig sakta i sidled medans jag kärleksfullt höll min stackars fot. Den smärtan!
 
Reven är vackra i Fiji, dom har inte så mycket stort som simmar omkring men desto mer smått! Sipadan förstörde mig som bekant men det var riktigt kul att få sig ett dyk igen även om det inte var i världsklass! Skitkul hade vi då vi for ut och snorklade senare också! Snorkla är underskattat!
Vackert!

Gänget för dagen!
 
Halvtaskigt väder som vanligt!
 
Våran Schweiziske vän. Vi älskade henne så... ;-D

Hardcore snorkling!
 
Haha! Jag älskar den här bilden på Shanice! Den är grym! Hon gillar den dock inte lika mycket som jag;-D


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Fiji - Del III

Vi for över till en av öarna i Yasawasgruppen, Mantaray Island. Förhoppningen var att simma med enorma Mantarays. Men i vanlig ordning hade jag inte turen med mig. Dom hade visat sig under hela veckan. Dagen vi var där sågs dom aldrig till. Men det var ett trevligt ställe och vi träffade en massa intressanta människor att hänga med! Älskade den där lilla ön!
Shanice tyckte det såg mysigt ut. Jag tyckte det såg ut som en grav?
 
Härligaste molnen! Det finns inget bättre än moln!
 
Vi träffade Robert De Niro på denna avlägsna ö i mitten av stilla havet! Konstigt nog så pratade han Tyska?

 
Shanice är blommig!

Det fanns ju inte bara EN krabba och kräfta. Har aldrig varit med om en sådan invasion av kräftdjur!
 
Vi tyckte det här var så gulligt! Dom träffades efter vägen och beslutade att vara tillsammans!
 
Mr. Turtle var givetvis också med!
 
Väldigt privat strand på andra sidan ön. Allt som allt var vi väl ca 20pers på den här ön. Det var lagomt tyckte jag!
 
Kan för övrigt skriva in Fiji på min lista över besökta länder.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Fiji - Del II

Vi for till Garden of the sleeping giant. Lullade omkring lite i skogen där borta. Det var vackert! Sen for vi och spaade i the mudhole. Jättesnygga vart vi, tror vi iallafall.
Megaträd!

Vackra palmer igen, kan jag rå för att Fiji mest består av sand och palmer?
 
 
Drottningen av Waya Lailai visar sällan sitt skygga anlete;)
 
Saker jag ville äta. Jag vet inte vad det är?

På landet!
 
Snygga infödingar! Sen nakenbad.
 
Schysst kväll!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Fiji - del I

Jag for inte till Solomon Islands. Jag for till Fiji istället. Jag hade turen att Shanice också skulle på en "visa-run" så hon följde gladeligen med! Sedan gick det väl inte riktigt som planerat. Men man kan tydligen inte få allt här i världen (immigrationsverket gör sitt bästa för att irritera ihjäl en). Jag kom hem och vart utkickad på samma dag. I princip... dom gav mig 6dagar att lämna landet igen. Så jag far tydligen till Nya Zealand nästa vecka. Hur som helst! Fiji var väl ungefär som alla andra U-länder i tropikerna. Det som var irriterande var att dom tog betalt för precis allt! Gå i naturen? Kostar 1000spänn. Titta på blommor? 150spänn. Dyka? 1000 spänn/dyk. Extremt dyrt! Medans Fijianerna tjänar $3/h, känns rättvist. Om man for till dom icke-turistiga platserna på en av dessa 325öar var det väldigt billigt. Mat cirkus 10spänn. Men det finns bara en icke-turistig ö och det är "the mainland", ön Viti Levu och den är inte lika trevlig som dom mindre öarna. Vädret var halvkasst mest hela tiden. Är man van vid New South Wales 300-nånting soliga dagar/år så blir man lätt deprimerad att komma till tropisk overcast.
 
 
Första dagen:
Vi for på en super-turistig tur för att kolla på byar och åka en massa båt. Det var riktigt kul emellanåt. Otroligt vacker djungel där ute! Vi blev bundis med pojkarna med bastkjolar. Vi vart inbjudna till deras spelning på en nattklubb den kvällen. Men vi kunde inte fara för vi bodde på andra sidan ön. Vi for och åt mexikansk mat med två Svenskar vi mötte på turen istället. För mexikanskt känns väldigt Fiji!;-P
Djungeln vid floden... fint!
 
Kossor i djungeln. Dom sprang omkring mest överallt.
 
 
Galen dude.

Rädda för vatten! Haha!
 
On the road again!
 
 Nya kompisar: Jämför tatueringar. Jag vann i mängd. Dom vann i betydelsefullhet.

Typisk turistisk hotspot. Vi bodde på ett skithostel men sprang över till dom fina ställena och levde goodlife för inga pengar alls. Muhahaha!
 
Mmm, god mat från underjorden.

 Första gången att pröva Kawa (Fijis nationaldryck eller nåt sånt liknande). Helt okej... Om man gillar rot med en släng av jord. Avdomnad i tunga och hals. Konstigt.
 
Byfolk, eldfolk, västfolk och mat/dryck.
 
Fånar oss!
 
Gris.
 
Gris som äter Shanice hår. Det tyckte jag var jättekul!
 
Det var väl ungefär vad som hände den första dagen!
 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Olycka blir Lycka

Jag förökte köra upp till QLD med Forden. Jag kom 19 mil, då kylaren delade på sig. Va kul! Satt fast mitt ute i ingenmansland. Med ingen mottagning på telefonen. Som tur var fick jag lift av ett snällt par in till Gloucester 5 mil därifrån. Jag fick punga ut med en halv årslön för att få bilen lagad. Men vad göra? Under tiden jag väntade (ett dygn) så försökte jag leta rätt på näbbdjur. Det kryllar tydligen av näbbdjur i Gloucester. Jag hittade inga.... Googlade och kom fram till att dom är uppe om nätterna, inte dagarna. Rackarns! Jag gav upp och tänkte precis lämna parken då det var en gubbe som kom och knackade mig på axeln: "Hördu, titta på det här!" sa han.Han hade hittat en sån där söt taggig myrätare! Lyckan var total! Jag kunde sitta och titta på den bara en meter ifrån. SUPERSÖT!
SUPERSUPERSUPERSÖT!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Personligt


Gör Wickedmuffin till din startsida!