Episk Resa Del 86 - Arkitektur

Singapore är känd för sina enormt märkliga byggnader och broar. Man blir helt klart imponerad av den mäktiga arkitektur som finns i staden. Även gamla byggnader kan vara väldigt märkvärdiga. Jag måste säg att gardens by the bay är min personliga favorit men det ska få ett eget inlägg har jag tänkt! Marina bay sands är nästa favorit på listan. Det ser ut som ett enormt fartyg som någon har hivat upp på tre stycken höghus.
Marina bay sands är som sagt en väldigt imponerande byggnad. Utsikten där uppifrån är riktigt trevlig med! En natt på det här hotellet kostar ett par tusen kronor. Helt galet.
 
Nationalmuseet är även det än väldigt udda liten byggnad. Den är formad som en lotusblomma.
 
Klicka på bilderna för förstoring.
 
Snyggaste bron!
 
Nåt jäkla buddisttempel vi var inne i och fick skäll för att vi inte använde saris. Känsligt det där uppenbarligen...
Ett väldigt utsmyckat och detaljerat tempel mitt bland alla höghus. Riktigt ballt.
 
Tillochmed tunnelbanorna är snygga och rena i den här staden. Imponerande rena faktiskt!
 
Shoppingkomplex
Men det sjukaste med Marina bay sandsär nästan inte byggnaden i sig, utan det är shoppingcentret. Det är så gigantiskt så det nästan inte finns ord till att beskriva. Det är fullproppat med lyxaffärer som Gucci, Versace and so on.. Men det fränaste är ändå att det finns kanaler inne i gallerian där gondolförare tar upp betalande passagerare och snurrar omkring där inne bland affärer och restauranger. Det finns även gigantiska fontäner och en skridskobana här inne.
Skridskobana. Vi vart nästan lite sugna att åka men det var fan kallt med shorts där nere.
 
Megafontän mitt i gallerian!
 
Med tillhörande kanaler. Jag vet att jag tog en bild på en gondoljär men den kan jag ju givetvis inte hitta nu. Men skitsamma. Gondoljärerna i Venedig känns ju lite mer spännande än det gjorde på lyxshoppingkomplexet!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Episk Resa Del 85 - Singapore

Så kom vi äntligen fram till Singapore. Det var skönt att slippa det skitiga Indonesien och att vältra sig i lyx i Singapore. Det sistnämnda kan ha varit önsketänkande. För vi bodde på ett extremt sjaskigt hotell och åt den billigaste skiten vi kunde komma över. Men vi lyxade till det genom att äta Créme brûlée och dricka en Singapore sling (givetvis) uppe i Marina bay sands flashigaste bar. Första dagen strosade vi omkring och tittade på dittan och dattan. Vi hann se bio hela 4gånger då vi var i Singapore med. Fanns ju inte överdrivet mycket att hitta på sådär frampå kvällskvisten.
Singapore sling i Singapore.
 
Créme brûlée när den är som bäst!
 
Här någonstanns bodde vi i "slummen". Det är ju säkert slummigare än dom flesta ställen i Europa, men för att vara Asien är det ju extremt fräscht!
 
Klicka på bilderna för att förstora.
 
Vi var givetvis tvungna att testa "the fountain of wealth". Man ska alltså gå tre varv runt fontänen medans du tar i vattnet och tänka på vad du vill få ut av livet. Om du vill tjäna mer på ditt jobb, vinna på en trisslott eller uppinna något så du blir otroligt framgångsrik. Jag tänker inte avslöja vad jag siktade på men vi kan väl konstatera att det inte har hänt. Inte ännu i vart fall...

Vi fick oss en jäkligt god efterrätt en dag med. Maten var fantastisk i Singapore! Billig, fräsch och god!

Nere vid marinan.
 
Jag tyckte det här var en rolig idé! En massa fotografier på random människor som på avstånd bildar konst i form av mosaik. Mycket snyggt!
 
Lustiga statyer!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Halleluja, Köket är klart!

Det kan vara så att jag ljuger litegrann. Men vi är VÄLDIGT nära att vara klara. Det som återstår är: 2 täcksidor, 2 lister (som jag råkade bryta av lite lägligt efter målning) koppla in elen för lamporna under skåpen och att sätta upp fläkten. Det sistnämnda är ett projekt som kommer ta mestadels av tiden. Det andra är saker som egentligen tar typ 30minuter att göra. Men eftersom Håkan behagade att fara till Norrland över jul och nyår står köksprojektet numera stilla. Jag rör inte el eller sågar av saker som det absolut inte får bli fel på när man sågar. Jag kan iaf lägga upp lite bilder nu när det ändå är så nära mållinjen! Jag är så nöjd!
Före: Såhär såg alla skåp ut innuti, jävligt fräscha eller? Verkligen i behov av upprustning.
 
Före: Kranen läkte utav bara helvete. Så det var verkligen dax att bytas ut innan något större vattenläckage skulle göra livet surt för oss.
 
Före: Trångt, mörkt, för lågt, för lite yta och bara allmänt skitfult.
 
Under tiden: Och såhär såg det ut när vi rev det sista helvetet i köket. Det medförde att vi därefter fick diska i badkaret och bara äta microrätter i typ 1,5veckor.
 
Efter: Öppet, fräscht, ljust och mycket yta!
 
Före: En stor jävla garderob tog upp förmycket av golvytan in till köket tyckte vi. Så den rök ganska snabbt (snabbt och snabbt, höll på med nertagning av vägg och uppförandet av den nya i typ 100manstimmar).
 
Under tiden: halvrivet, halvmålat, inget golv men skåpen med kylskåp och ugn hade vi fått upp åtminstone!
 
Efter: Golvytan är inte så mycket större men det känns helt plötsligt enormt här inne! Tänk vad lite ljus kan göra för ett rum! (Behöver jag nämna att det är här jag inte satt upp listen ännu?)
 
Före: Man såg knappt köksbordet där bakom. Trångt och jävligt.
 
Under tiden: Känslan av rymd är redan total. Nu krävs det bara en del små detaljer som färg och golv också!
 
Efter: Sådärja! Förvånansvärt nog så är det Håkan som valt den olivgröna färgen på väggarna. Jag kan erkänna att det dock är jag som målat stolarna;-D Helt plötsligt känns allt så mycket större! Och den fruktansvärda tapeten är ett minne blott.
 
Före: Yuck!
 
Under tiden: Det känns mycket bättre redan. Men det är som ändå det fattas något?
 
Efter: Nu börjar det kännas bra igen! Vi stod kvar vid dom vita kakelplattorna men denna gång lite mindre alldagligt. Vi vågar ju inte använda hur mycket färg som helst inte! Nu är det bara fläkten kvar innan man kan säga att man är helt färdig! Den lilla detaljen ja... ;-P


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Episk Resa Del 84 - Jakarta... igen (suck)

Så lämnade vi våran favoritdel av Indonesien för att åka vidare på våran resa. Tyvärr innebar detta ännu en natt i Jakarta. Men den här gången bodde vi på ett väldigt spejsigt litet hotell som vi inte lämnade en sekund innan vi var tvungna för att hinna med nästa flyg till Singapore. Det vart rätt spännande innan vi tog oss ifrån Flores då en stor vulkan ute i havet hade bestämt sig för att explodera med ett enormt täcke av aska över himlen som följd. Detta hände fyra dagar innan vårat plan skulle lyfta och det innebar att alla flyg vart inställda. I exakt 4dagar. För en gångs skull hade vi flyt igen! Askmolnen skingrades och vi kunde lyfta precis som planerat den dag vi valt. Någon som grämer mig än idag är att vi inte hann fara och titta på tricolored lake som ligger mitt i otillgängligaste delen av ön. Det tar ca 4dagar att ta sig dit och tillbaka för att det är uppe på världens rangligaste vägar i bergen. Vi missade då pga att vi låg magsjuka båda två. Ingen som kunde röra på sig nämvärt och ingen som klarade av att vara mer än 10m från en toalett. Asien alltså... Hur som helst, jag nämner tricolored lake för att det är en helt unik företeelse i naturen som man BÖR ta sig till om man råkar hänga på Flores i Indonesien. För det är fan bland det konstigaste jag hört talas om och jag önskar verkligen att jag hade kunnat se detta fenomen! Vi tog oss hur som helst därifrån tillslut och vidare till nästa asiatiska land, Singapore.
Här hade askan börjat ta över himlen. Våran förväntade vackra solnedgång vart snygg ändå som tur var;-P
 
Det spejsiga minirummet. Färgerna var ju snygga iaf!:-D
 
Den läskiga lilla toaletten påminde om någonting taget från en sci-fi film eller liknande. Lustigt i vart fall!
 
Och det här är då dom där sjöarna jag pratade så mycket om. Dom ändrar färg lite då och då och gör det till ett av våra topp 3 märkligaste fenomen i naturen enligt egen utsago!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Episk Resa Del 83 - Båt Komodo Nationalpark

 Det vart en hel del båtåkning i Komodo nationalpark, pga att vi var och dök och tittade på jätteödlor varje dag i princip (med undantag för dom ödestigra dagarna av magsjuka). Det är så fantastiskt vackert i Komodo Nationalpark och jag rekommenderar alla att åka dit även om det råkar vara vid världens ände (typ). Om man lix är på Bali är det ingen sak att åka dit. Det tar knappt en timme med flyg från Bali till Flores. Och därifrån finns det en miljon båtar att åka på. Båtarna är ofta gamla segelbåtar i trä. Det är lite Piratbåt över dom, väldigt vackra och ståtliga! Vi skulle egentligen "liveaboard" en av dom gamla segelfartygen men vi hade i vanlig ordning lite otur och precis när vi skulle boka så var det någon som hann före på en av dom två sista platserna. För att vi inte skulle hata varandra i resten av våra liv så avstod vi båda från den sista platsen. Komodo nationalpark har ett landskap unikt från omvärlden. Det är lite som Australien med sitt märkliga djurliv och snygga, obebodda natur. Jag gillade det skarpt där ute!
På väg in i Labuan Bajo igen!
 
Skitsnygg ö! Och båt för den delen. En dag ska jag lära mig att segla...
 
Klicka på bilderna för förstoring.
 
Skitsnygga öar!
 
Märkliga trekantiga berg. Är osäker på om det uppstod av vulkaner eller landförskjutning.
 
Håkan trött. Turtle glad!
 
 Den lilla förtöjningsbryggan på Rinca.

Den enda ön som var bebodd var VERKLIGEN bebodd. Där hade dom tryckt ihop sig jävlar i mig. Det fanns en hel radda med väldigt olikfärgade små skjul på den där ön. Såg som gulligt ut.
 
En havssköldpadda som var uppe och tog luft. Älskardomdärgrejernasåjävlamycket!

Några träd/buskar fanns det ju trots allt.
 
Slut på det roliga! Iallafall typ...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Presenter

Min syster är jätteduktig på att inte köpa julklappar. Hon bara packar ihop saker hon hittar hemma och ger bort istället. För då är det ju inte "köpt" specifikt till mig;-P Det var så snygga grejer så att jag fick otroligt dåligt samvete för att jag inte ger henne något. Men jag ger ingen annan något heller för jag är som bekant en snål jävel. Hur som helst så fick jag ett paket med posten från Anna som innehöll både det ena och det andra och jag älskade varenda pryl! Tack så mycket!
Massa roliga saker! Det fanns också en mössa, men den for Håkan med. Och en star wars-nyckelring;-P
 
Så avundsjuk jag blev då Anna hittade denna på möbelmagasinet i Katrineholm. Och nu är den min. Tack så väldans mycket! Jätteglad vart jag!
 
Snyggt ljus som syrran gjort själv!
 
Jag samlar på Bay-vaser så denna var ett tacksamt tillskott till min samling!
 
Den här burken kan vara bland det snyggaste jag sett! Tillochmed Håkan gillade den. Vi ska ha vitlökar i den tänkte vi!
 
Snygg tändsticksask!
 
Äntligen har jag ett par snygga krokar i min garderob. Har letat och letat men inte hittat några schyssta. Så detta var ju en väldigt bra present det med!
 
Fick ett lustigt litet halsband. Men tyvärr råkade jag spilla vatten på det och det tålde det inte. Jag är sämst jag vet, måste köpa pennor så jag kan fixa det!
 
Världens snyggaste gardin?! Ja det tror jag!:D
 
Och sist men verkligen inte minst, dom otroligt snygga kuddfodralen. Jag trillade nästan av stolen av lycka då jag såg dom. Skitsnygga! Dom passar bra i vårat sovrum!:D
 
 
Tack så mycket! Vi vart båda skitglada!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Tavelhyllan

Håkan vart så himla avundssjuk på min fina tavelhylla så han gjorde en deal med mig. Han bytte till vinterdäck på min bil om jag slipade och sprayade hans nyinköpta tavelhylla från Ikea. Det var ett lätt val! Stå inne i värmen och slipa hyllan lite snabbt när jag ändå slipade lister till köket eller stå ute i kylan, ta i kall metall och bli smutsig. Jag vart förvisso smutsig av slipdammet med, men det är mindre jobbigt att få bort än olja. Sagt och gjort! Hans hylla är nu klar och jag är nöjd med resultatet (som vanligt då någonting vitt blir en jättefin färg istället!). Och så fick jag vinterdäck på bilen utan större ansträngning heller. Win-win!
Före: Tavelramen Ribban från Ikea i tråkig vit skrud.
 
Efter: Tavelhyllan har numera en skön grön färg som heter "acid". Och Håkan är jätteglad!:D Jag var dessutom snäll nog att ge honom en fin gammal ram att stoppa valfri bild i. Nu måste jag bara måla den med..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Lila och rosa

Jag har äntligen målat min tredje köksstol. Jag hade köpt en färg som skulle vara lila, men jag tycker det definitivt är rosa. Men det spelar ingen roll! Färg som färg! Så länge det inte är vitt eller svart. Jag passade på att måla stolen då Håkan var på jobbet. Han kan annars tänkas ha invändningar till att stolen vart just rosa. Han kom hem och jag sa: "Titta vad fin stolen blev!" Varpå han svarade: "aa, jättefin." Jag tolkade det som att han verkligen tyckte den var jättefin?;-D
Före: En kurvig, väldigt fin stol som var tråkigt svart. Jag fick den av syrran. Tack tack!:-D
 
Efter: Min, som nya, "lila" stol! Jag är mycket nöjd med resultatet!

Efter: Det färgglada lilla köket börjar ta sin form. Vi är nästan klara med renoveringarna här inne!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Episk Resa Del 82 - Rinca

Vi dök inte enbart utan vi for givetvis till Rinca och kollade på Komododrakar också! Det är en varelse som jag var helt otroligt fachinerad av som liten. Ja, jag är väl det fortfarande förstås. Men då var jag som besatt! Det är dom sista dinosaurierna på jorden enligt min mening. Vi tänkte först att vi skulle fara till komodo island som är betydligt mycket längre bort än Rinca. Men efter att ha pratat med dykinstruktörer, lokalbefolkningen och andra turister så valde vi att bara åka till Rinca. På Komodo är dom visst väldigt svåra att hitta. Du kunde få vandra omkring i dagar för att äntligen få se någon. Och då på väldigt långt avstånd. På Rinca låg dom mest och latade sig bland stugorna som parkvakterna vilade sig i. Dom var då fan inte rädd för någon. En parkvakt berättade att hans polare hade blivit biten bara tre dagar innan. Och en tysk som var där samtidigt som oss och även han på falla offer för en tugga. Han var för upptagen med att ta en selfie för att inse att den började halvspringa mot honom. Jag är så besviken att han inte lyckades få sig en liten smakbit! Det hade ju blivit grymt på film;-D Ön är fantastiskt vacker med. Det finns inte så mycket på öarna i Komodo när dom är så pass "nya". Men det är det som gör det så speciellt där ute. Man känner sig verkligen långt borta från samhället! Jag är så glad att vi fick se dessa varelser i det vilda och all den fantastiska natur där ute!
En fantastiskt fin hona.
 
Dom verkade inte ens bry sig om fåglarna som trippade omkring mitt framför snoken på dom. Höjden av lathet!
 
En liten bebis som låg och chillade uppe i ett träd. Dom sa att det var för att dom vuxna ibland kunde ta livet av dom små i brist på mat. Därför spenderar småttingarna den mesta tiden i träden! Lite skräckfilmsvarning bara... tänk om en sån där jättedrake faller ner i huvet på en!
 
Respektingivande hanne som sakta lunkade mot oss. Man höll sitt avstånd!
 
Klicka på bilderna för förstoring.
 
Dom låg och snoozade precis överallt dom dära.
 
Så gulligt dom ligger alltså! Som små mongon!
 
Det ser nästan ut som enorma odlingar. Men det är helt naturligt. Fantastiskt vackert tycker jag!
 
Mystiska vulkaner i fjärran. Så som alla dessa öar uppstod.
Magnifikt!

Det fanns inte bara jättestora ödlor. Det fanns apor i stora lass också! Dom gillade att käka någon konstig sorts frukt som hängde i träden i klasar. Parkvakterna sa att dom var sura som fan. Så vi var tvungna att pröva att tugga på en såklart! Och dom skämtade verkligen inte. Jag har aldrig i mitt liv ätit på något så fruktansvärt! Det börjar flöda saliv i min mun bara jag tänker på det. Det hamnade på min lista över "äta minst 30 konstiga saker."
 
Håkan var jättekaxig precis innan han satte tänderna i "frukten".
 
Såhär såg man ut efter att ha tagit en minimal tugga. Åh jag dör! Jag klarar inte av att titta på bilden ens!;-P
 
Jag är superglad över att få ha sett dessa magnifika varelser!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Episk Resa Del 81 - Dykning Komodo Nationalpark

Vi dök som sagt en hel del i Komodo. Det var helt sjuka strömmar i dom där vattnen. Från att vara lugnt och beskedligt till att vara ett helvete under vatten. Ett specifikt dyk som jag tänker på är ett dyk som jag aldrig kommer att glömma. Det var dagen då jag var helt övertygad om att jag skulle dö. Vi dök på ett helt fantastiskt ställe. Det var oändligt med liv och korallerna lyste upp stället med sina otroliga färger. Det var ett av dom bästa dyk jag gjort i mitt liv! Så från ingenstans så ändrade sig strömmarna. Från att ha varit en walk in the park så vart det helt plötsligt helvetet på jorden.
 
Strömmarna kom med en enorm styrka och började trycka oss neråt. Och fort! Vi paddlade som aldrig förr men ingenting hände. Vi blåste fort upp våra BCD:er för att komma uppåt mot ytan. Så helt plötsligt kom vi ur. Och uppåt gick det. Med en enorm hastighet! Håkan och två till j lyckades ganska snabbt få ur sin luft och stannade kvar där nere. Jag bara fortsatte uppåt. jag släppte ur luften men var fast i någon sorts ström som fortsatte trycka mig upp mot ytan. All kraft hade försvunnit. Jag orkade inte paddla längre. Jag visste inte vars alla andra var, fram tills instruktören kom och grep tag i mig och simmade som den hjälte han var, mot strömmen med mig i släptåg. Han släppte av mig vid ett gäng koraller där Håkan och en annan tjej höll i sig för blotta livet. Jag grep tag i en korall jag med och då började bubblorna komma. Hundratusentals små bubblor i virvlande rörelser styrde upp runt oss från strömmarna. Man såg ingenting längre. Jag kunde inte ens se på vilket djup vi var. Paniken började krypa sig på ytterligare. Jag visste inte vad som var uppåt eller neråt och min luft började ta slut.
 
En annan instruktör kom tillslut fram till oss och försökte få oss att släppa korallerna och följa med upp då vi tydligen hade haft våran tryckutjämning (jag hade ingen aning alls). Först vågade jag inte men insåg ganska snabbt att jag var tvungen för att luften var på tjillevippen. Så kom vi upp till ytan. Så lättade men istället oroliga för vem som skulle kunna tänkas ha fått dykarsjukan. Jag var den mest naturliga gissningen med tanke på hur snabbt jag steg från djupet till bara 2m från ytan. En kille hade vi tappat bort i virrvarret. Han dök senare upp på båten, han hade åkt upp bredvid mig och inte klarat att ta sig ner utan for helt sonika upp till ytan och satte sig sedan på båten. Han var otroligt nojig över dykarsjukan. En av instruktörerna var även han väldigt skärrad och sa att han inte varit med om något liknande. Att han hade tappat bort någon var fruktansvärt sa han. Men det var fan omöjligt att se någonting till hans försvar!
 
Men vi klarade oss såklart bra allihop och dök igen dagen efter. Man måste upp på hästen igen säger dom ju!  Vi fick se så otroligt mycket vackert och det här stället är fan i klass med Mabul och Sipadan i Malaysia!
Nej fotot är inte taget på sniskan. Det var såna här enorma klippväggar fullproppade med liv precis överallt. Helt otroligt vackert!
 
 Håkan gör tecken för... nån fisk? Jag är fullärd, det är tydligt.
 
Off you go!
 
Chillaxing mellan dyken. Inte en tråkig utsikt om man säger så. Båten var inte dum den heller!
 
Klicka på bilderna för förstoring.
Favoriten i det stora blå! Just den här hade en skada som såg ut som ett hajbett.
 
Om man tittar noga, ungefär i mitten av bilden så ser man en nudibranch. Jag älskar dom små krabaterna för dom kan vara så fantastiskt färgglada.

Massa minifiskar!
 
 
Manta ray
Det coolaste av allt var att jag äntligen fick se mina djävulsrockor! Som jag har dykt, desperat sökandes, på alla ställen som innehållit namnet "manta ray" förgäves. Men här, fick vi se dom nästan omedelbart. Helt graciöst stod en av dom nästan helt stilla när vi låg bredvid och/eller under den. Vi såg dom till och med från båten sedan. Nyfikna "små" krabater! Dom är 3:a på min lista över dödscoola havsvarelser (etta är sköldpaddan och tvåa är vithajen). På vägen hem tillbaka till fastlandet fick vi se ännu en varelse som jag aldrig förr sett i det vilda, nämligen delfinen! Men den fick jag ingen bild på tyvärr.
Håkan är i extas, lixom vi alla andra.
 
Otroligt graciös varelse. Som någonting från en annan planet!
 
Rocka i bakgrunden.
 
Skriva loggbok är livsviktigt givetvis!
 
På väg hem igen. Förstår inte varför precis varenda jävel somnade?;-D
 
 Grymma dagar!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Personligt


Gör Wickedmuffin till din startsida!