Episk Resa Del 82 - Rinca

Vi dök inte enbart utan vi for givetvis till Rinca och kollade på Komododrakar också! Det är en varelse som jag var helt otroligt fachinerad av som liten. Ja, jag är väl det fortfarande förstås. Men då var jag som besatt! Det är dom sista dinosaurierna på jorden enligt min mening. Vi tänkte först att vi skulle fara till komodo island som är betydligt mycket längre bort än Rinca. Men efter att ha pratat med dykinstruktörer, lokalbefolkningen och andra turister så valde vi att bara åka till Rinca. På Komodo är dom visst väldigt svåra att hitta. Du kunde få vandra omkring i dagar för att äntligen få se någon. Och då på väldigt långt avstånd. På Rinca låg dom mest och latade sig bland stugorna som parkvakterna vilade sig i. Dom var då fan inte rädd för någon. En parkvakt berättade att hans polare hade blivit biten bara tre dagar innan. Och en tysk som var där samtidigt som oss och även han på falla offer för en tugga. Han var för upptagen med att ta en selfie för att inse att den började halvspringa mot honom. Jag är så besviken att han inte lyckades få sig en liten smakbit! Det hade ju blivit grymt på film;-D Ön är fantastiskt vacker med. Det finns inte så mycket på öarna i Komodo när dom är så pass "nya". Men det är det som gör det så speciellt där ute. Man känner sig verkligen långt borta från samhället! Jag är så glad att vi fick se dessa varelser i det vilda och all den fantastiska natur där ute!
En fantastiskt fin hona.
 
Dom verkade inte ens bry sig om fåglarna som trippade omkring mitt framför snoken på dom. Höjden av lathet!
 
En liten bebis som låg och chillade uppe i ett träd. Dom sa att det var för att dom vuxna ibland kunde ta livet av dom små i brist på mat. Därför spenderar småttingarna den mesta tiden i träden! Lite skräckfilmsvarning bara... tänk om en sån där jättedrake faller ner i huvet på en!
 
Respektingivande hanne som sakta lunkade mot oss. Man höll sitt avstånd!
 
Klicka på bilderna för förstoring.
 
Dom låg och snoozade precis överallt dom dära.
 
Så gulligt dom ligger alltså! Som små mongon!
 
Det ser nästan ut som enorma odlingar. Men det är helt naturligt. Fantastiskt vackert tycker jag!
 
Mystiska vulkaner i fjärran. Så som alla dessa öar uppstod.
Magnifikt!

Det fanns inte bara jättestora ödlor. Det fanns apor i stora lass också! Dom gillade att käka någon konstig sorts frukt som hängde i träden i klasar. Parkvakterna sa att dom var sura som fan. Så vi var tvungna att pröva att tugga på en såklart! Och dom skämtade verkligen inte. Jag har aldrig i mitt liv ätit på något så fruktansvärt! Det börjar flöda saliv i min mun bara jag tänker på det. Det hamnade på min lista över "äta minst 30 konstiga saker."
 
Håkan var jättekaxig precis innan han satte tänderna i "frukten".
 
Såhär såg man ut efter att ha tagit en minimal tugga. Åh jag dör! Jag klarar inte av att titta på bilden ens!;-P
 
Jag är superglad över att få ha sett dessa magnifika varelser!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KommentarerNamn:
Kom ihåg mig

E-post: (Bara jag ser den)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Trackback