Episk Resa Del 86 - Arkitektur

Singapore är känd för sina enormt märkliga byggnader och broar. Man blir helt klart imponerad av den mäktiga arkitektur som finns i staden. Även gamla byggnader kan vara väldigt märkvärdiga. Jag måste säg att gardens by the bay är min personliga favorit men det ska få ett eget inlägg har jag tänkt! Marina bay sands är nästa favorit på listan. Det ser ut som ett enormt fartyg som någon har hivat upp på tre stycken höghus.
Marina bay sands är som sagt en väldigt imponerande byggnad. Utsikten där uppifrån är riktigt trevlig med! En natt på det här hotellet kostar ett par tusen kronor. Helt galet.
 
Nationalmuseet är även det än väldigt udda liten byggnad. Den är formad som en lotusblomma.
 
Klicka på bilderna för förstoring.
 
Snyggaste bron!
 
Nåt jäkla buddisttempel vi var inne i och fick skäll för att vi inte använde saris. Känsligt det där uppenbarligen...
Ett väldigt utsmyckat och detaljerat tempel mitt bland alla höghus. Riktigt ballt.
 
Tillochmed tunnelbanorna är snygga och rena i den här staden. Imponerande rena faktiskt!
 
Shoppingkomplex
Men det sjukaste med Marina bay sandsär nästan inte byggnaden i sig, utan det är shoppingcentret. Det är så gigantiskt så det nästan inte finns ord till att beskriva. Det är fullproppat med lyxaffärer som Gucci, Versace and so on.. Men det fränaste är ändå att det finns kanaler inne i gallerian där gondolförare tar upp betalande passagerare och snurrar omkring där inne bland affärer och restauranger. Det finns även gigantiska fontäner och en skridskobana här inne.
Skridskobana. Vi vart nästan lite sugna att åka men det var fan kallt med shorts där nere.
 
Megafontän mitt i gallerian!
 
Med tillhörande kanaler. Jag vet att jag tog en bild på en gondoljär men den kan jag ju givetvis inte hitta nu. Men skitsamma. Gondoljärerna i Venedig känns ju lite mer spännande än det gjorde på lyxshoppingkomplexet!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KommentarerNamn:
Kom ihåg mig

E-post: (Bara jag ser den)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Trackback