Heja Sverige

Det var ironi. Det känns mer än fel att lämna detta fantastiska land. Men Laban hägrar! Och så vart jag så sjukt sugen på att resa! Sitter just nu och bara väntar ut tiden tills tåget till Sydney ska gå. Vi ska nu påbörja våran första Episka resa av förhoppningsvis många. Reser sakta men säkert tillbaka till Sverige. Första anhalt: Cairns för barriärrevet!
Turtle på IKEA. Hur svenskt är det inte?!
 
See ya all soon... ish.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Roadtrip i min ensamhet - Del V

For till Crowdy Bay nationalpark. Det hade varit väldigt vackert om det varit fint väder. För det var fulväder men ändock vackert! Gasade sedan järnet till Singleton för att skryta för Håkan att jag tagit på Regnbågsparakiter;-D
 Kängurur som chillar vid stranden.
 
 
Det var en rolig liten roadtrip för mig själv. Men det roliga måste ta slut nångång och allvaret sättas in. Fixade allt med att skicka paket och avsluta konton och skit. Försökte sälja Forden också. Det gick åt helvete. Så vi skrotade den stackaren i brist på tålamod!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Roadtrip i min ensamhet - Del IV

Tillbaka på kusten. Det kändes skönt efter allt regn i inlandet. Hittade en camping där dom hade väldigt tama regnbågsparakiter. VÄLDIGT tama. Jag satt där i godan ro och åt på min macka när två av dem landade på min arm och började äta av MIN macka. Vilken fräckhet! Men dom var så söta så jag lät dom fortsätta. Maken till färgranna pippifåglar har jag sällan skådat. Lullade sedan vidare efter kusten. Tittade på hav och stenar. Kom tillslut till Coffs Harbour som har ännu en av Australiens "stora saker" - Jättebananen. Lycka! Fann även en jättestor ödla bredvid bananen, den var fin.
Söta!
Fanns ett par andra fåglar där också. Dock inte lika imponerande.
 
Kust!

Jättebananen i Coffs! Missade tyvärr jätteananasen som ska finns i Sunshine coast. Jävla skit.

Water-dragon.
 
Körde upp på ett berg som var bland molnen. Hade hoppats på en magnifik utsikt, men icket!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Roadtrip i min ensamhet - Del III

Jag vandrade lite till i Regnskog innan jag vart less på att prata med mig själv och for tillbaka till "civilisationen". Hittade en liten by i sann Woodford-anda. Hippie-coolt! Men det bästa som finns är ändå naturen. Jag spenderade kanske 5min i byn innan jag vart uttråkad, så jag och Forden drog vidare i livet.
Livsfarlig trappa.
 
Magiskt som vanligt.
 
 
 Livsfarlig växt! Det måste vara det taggigaste som finns, förutom möjligtvis kaktusar..
 
 
For till ett vattenfall som var hundra meter högt. Det enda negativa var att vattenfallet hade torkat ut. Miss i beräkningen! Men jag hade en mysig körtur dit så det var som värt ändå! Men eftersom alla bilder på det uttorkade vattenfallet är för stora för blogg.se orkar jag inte göra dom mindre. Tji fick ni!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Roadtrip i min ensamhet - Del II

Jag vandrade som sagt omkring där ute i Border Ranges nationalpark för mig själv och pratade med Turtle. Som givetvis alltid är med! Satt mig ner och åt min sallad (världens bästa hikingmat, eller kanske inte) då en ny liten kompis dök upp. En fågel med extremt klar-lila ögon. Cool! Hon verkade vara rätt van vid människor (konstigt nog, för jag såg då inga) och tog nästan maten ur handen på mig. Hon hade en liten bäbis som satt en bit bort och skrek. Klart jag inte kunde neka den lille parveln mat så hon fick. Och så fick hon lite mer. Till slut tror jag att hon hade ätit mer än mig. Men det var det värt. Eftersom jag var uppe i bergen var vi insvepta i moln. Nästan obehagligt att bara se vitt när man tittar ut från utsiktsplatserna. Kändes som att jag var död.
Kompis med lila ögon.
 
Märklig trädformation igen... verkar finnas gott om dom här nere!
 
Turtle! Min trogne följeslagare.

Min andre trogna följeslagare, eller ja... åtminstone emellanåt.

Försökte ta ett "vandra i regnskog"-bild för min bucketlist. Men skogen såg så jäkla tråkig ut just här konstigt nog. Gör om, gör rätt!
 
 Jag funderade på om jag skulle gå vilse och inte hitta tillbaka, skulle jag kunna överleva. Såg dessa bär och tänkte direkt "dom ser skitgoda ut". Dom är troligtvis giftiga. Så svaret på min fråga är nog: Nej, jag skulle dö inom 24h.
 
 
Rädd-selfie. Jag tänker inte ens visa dom filmer jag gjorde då jag freakade loss där ute på vischan, haha!
 
Morgonpromenad
Av någon anledning vaknade jag klockan 0430 på morgonen. Men eftersom jag inte kunde somna om tänkte jag att jag lix kunde fara till en utsiktsplats och titta på när solen steg upp. Regnig morgon, så väldigt disigt, dimmigt och halvkallt. Men vilken utsikt! Det såg brutalt ut när dimman sakta men säkert bröts upp över den lummiga skogen. Fantastiskt vackert!
Läckert!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Roadtrip i min ensamhet - Del I

På väg ner till Singleton (som är cirkus 80mil från Toogoolawah) passade jag på att se mig runt efter Pacific hwy. Har kört inlandssträckan 5ggr så jag kände att jag ville förnya mig lite. Även om jag nu var helt ensammen! For först och främst till Border Ranges nationalpark. Det var extremt ensamt där ute kan jag säga. Jag träffade en person och en bil under dom två dagar jag var där. Det spöregnade mest hela tiden så regnskogsupplevelsen blev total! Där struttade jag omkring, pratandes med mig själv och blev uppäten av blodiglar. Det var ascoolt!
 
Höll nästan inte på ta mig ut ur parken då jag skulle lämna den. Ett stort träd hade strategiskt landat över vägen. Men med lite hjälp av en lokal förmåga (person nummer två) fick vi till slut bort trädet. Bara en bit därifrån hade en stor stenbumling huggit av halva vägen. Dock fortfarande körbart. Spännande!
Vackert i skogen.
 
 
Bra utsikt över Mount Warning den lilla stund det inte regnade.
 
Bara jag och Forden inne i ett moln.
 
Helt overkliga träd.
 
Om man tittar väldigt, väldigt noga i mitten av bilden så ser man en liten gråbrun ödla.
 
Fortsättning följer...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Mitt konstigaste boende hittills

I Toogoolawah bodde jag i en hangar. Det låter konstigt, och det var konstigt. Mitt tv rum bestod av en trehundra år gammal soffa, en tjocktv, en caravan, en microlight, en tigermoth och en cessna 182. Främlingar kom och gick lite då och då. Och eftersom det är Queensland behöver man inte dörrar lika mycket som i Sverige. Så allt var öppet jämt. Lås existerade inte ens. Varav diverse djur kunde komma in i mitt hem (se tidigare inlägg). Jag bodde i en husvagn i ett halvår men det här är ändå det konstigaste hemmet jag haft. Men också ett av dom bästa! Jag älskar att ha naturen så nära inpå! Ha öppet överallt och åta solen lysa upp rummen, få frisk luft och vara utomhus jämt! Jag älskar att ha djur som kommer och hälsar på, även om Håkan tyckte det mest var obehagligt;-D Jag odlade saker och åt det som växte utanför köket. Nu när jag är tillbaka i civilisationen så känns det nästan dystert. Saknar mitt ruffiga hem i naturen!
Tv-rum med vy över flygplan.
 
Köket sett från mitt sovrum.
 
Mitt sovrum.
 
Håkan kom till slut med platt teven! Livet vart genast lite enklare;-P

Och Toalett. Spartanskt. Jag inser att jag inte behöver så mycket grejer. ECO-Living hädanefter!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Dubbel-Kapten Elin till er tjänst!

Jag gav mig fan på att klara min mikrolätt licens innan jag far från Australien. Eller som det heter i Sverige: min UL-A licens. Sagt och gjort. Spenderade en del tid i Caboolture. Hade INTE tur med vädret och det tog extremt lång tid (säkert 2 veckor). Under tiden satt Håkan i Singleton och surade för att jag aldrig dök upp. Jag vet egentligen inte om han surade, men jag vill gärna tro att det var så! Så dök den efterlängtade dagen upp då det var dags för flygprov. Så nu har jag fått hem ett fint diplom! Nu saknas det bara ett "flygplan" så är mitt liv komplett! Ja och så behövs en Laban förstås. Och en Triumph Spitfire. Och en Yamaha Midnight star. Och ett hus. Men efter det så är mitt liv komplett!
Är nästan mer stolt över denna licens. Det är mycket läskigare!
 
Mordisk storm på intågande! (Jag är pricken i mitten)
 
Man behöver...
knappt mer...
än 100...
 meter för lyfta! Fashinerande!
 
Blue sky, black death!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Mount Glorious

Jag hade lite att göra en dag då hoppfältet var stängt och Håkan hade farit till Singleton, så jag for till den södra delen av D´aguilar nationalpark. Ett ultramysigt ställe som heter Mount Glorious. Det finns en magisk liten by på toppen av just Mount Glorious. Men regnskog ända in på knutarna och en utsikt som hette duga så vart jag nästan sugen att flytta dit! Men verkligheten kom ikapp mig. Det är flera mil från en vettig stad och bromsarna på min Ford fattade nästan eld halvvägs nerför berget. Nackdel automatlåda! Motorbroms existerar inte på den bilen. Men jag fick mig en härlig dag i min ensamhet. Jag var ett med naturen!
Natur är hemma för mig!

Ultracoola trädformationer. Jag älskar det!
 
 Lite allt möjligt vackert.
 
Turtle följde givetvis också med, så helt ensammen var jag ju inte!
 
Världens största myggor fanns det där uppe. Den här myggan var seriöst 3cm lång i kroppen. Det sjukaste jag sett i myggväg!
 
Det kan bli jobbigt att flytta härifrån som sagt...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Snälla människor

Dom finns där ute! Dom är ovanliga, men dom finns. Jag satt helt sonika och drack vatten i min vilstol i skuggan på hoppfältet. En gubbe landade med en märklig skapelse. Han kallade det för "plan". Vi pratade om denna kreation ett tag innan han undrade om jag ville flyga "planet". Det krävdes inte många sekunders fundering för mig att tacka ja. Sagt och gjort. Vi lyfte och susade sedan fram i 30knop (haha). Istället för ratt så var det en spak. Men i övrigt var det som ett vanligt plan. Förutom att den saknade väggar och golv då förstås. Det var skitkul. Gubben tog över och gjorde ett par läskiga manövers som fick mig att nästan skita på mig. Vilken känsla! Som en motorcykel i luften, det är därför jag gillar weight-shift också. För den där fria motorcykelkänslan.
Den väger ungefär lika mycket som en motorcykel också. Jag tror den är gjord av tandpetare och papper.
 
Bra dag!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Personligt


Gör Wickedmuffin till din startsida!