Episk Resa Del 74 - Templet i sjön

 Vi åkte även och tittade på något tempel som ligger ute i en sjö. Det var lite märkligt. Imponerande att dom lyckats få dit det! Det var vid en mysig by uppe i bergen någonstans. Jag känner att jag är till stor hjälp när det gäller det geografiska i mina reseberättelser. Men jag har minne som en guldfisk och orkar inte alltid kolla upp vad olika platser heter. Hur som helst. Är väl inte så väldigt märkvärdigt där uppe utöver templet. Stannade till i en byhåla där efter vägen som hade världens mest spektakulära rondell i vart fall! Den var väldigt maffig för att vara i en väldigt liten stad. Men dom är ju sådär dom där Buddhisterna, dom lägger ner mycket krut för att göra gudarna nöjda och glada, så då får det ta 300år på att hacka ut en megalodon-staty mitt ute i ingenstans. Vi hade iaf en trevlig tripp den dagen!
Ett imponerande tempel ute i en sjö.
T
Det såg inte helt enkelt ut att studsa över dit.
 
Mysiga små båtar som låg i den lilla sjön med.
 
Här kan man snacka rondellhund!
 
Otroligt snygg! Om jag hade en trädgård skulle jag vilja ha en sån här i den. Det lär ju inte kosta så mycket, i Indonesien är det ju så billigt.. ;-P


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Episk Resa Del 73 - Monkeyforest

Vi for givetvis på en av dom största turistattraktionerna på Bali som är Monkeyforest. Det är ett gäng tempel i en skog någonstans där i mitten av ön(?) som aporna härjar fritt i. Har för mig att det är nåt religiöst kolijox som gör att aporna får gå barsärkargång. Eftersom folk får mata aporna har dom en tendens att bli rätt närgångna. Det var ett väldigt stort tempel där som hade massa apor urgröpta i stenarna det var byggt av. Väldigt vackert!
 
Det var väldigt mysigt i den här parken och dom gamla templen var fantastiska. Skogen var snygg och aporna asroliga. Om än lite läskiga emellanåt. Det enda negativa var havet av turister. Det är säkert jättedumt att fara till en stor turistattraktion om man inte vill träffa folk, men allt på Bali är en stor turistattraktion så man har inte så mycket till val. Finns inte så mycket orörd natur att vandra i precis. Men det var ändå riktigt trevligt den här dagen och vi hade en massa skoj och såg en hel massa mysiga saker:)
Det här kan vara världen snyggaste bro?
 
Apornas egen jultomte! Jag tycker att han är görsnygg!
 
Klicka på bilderna för förstoring.
 
 Obehaglig staty!
 
Vi hittade draken från "den oändliga historien"! Man får säkert inte rida på den för att den är väl 3miljoner år eller så, men vem kan motstå denna skönhet?!
 
Men så töt liten apbebis!! Halledudandes då!
 
Jag har aldrig sett apor dyka, eller bada heller för den delen. Men dom är ju så nära släkt med oss, så varför inte? Dom kunde inte få nog av vattnet och verkade ha jättekul.
 
Världens snyggaste utsnirklingar i sten. Imponerande.
 
Megasnuskig staty! Varför?!
 
Vila på extremt utsmyckat tempel. Så otroligt fint!
 
Jag tycker det här stenlejonet var fantastiskt vackert. Jag är en stor konstkännare!;-D

Denna fann intresse för snörena på min ryggsäck. Så jättesöt.
 
Pampigt tempel.

Ett väldigt läskigt Alien-träd.
 
Supersöt, supertrött liten farfar.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Episk Resa Del 72 - Suna

Vi passade på att leva det äkta turistlivet då vi var på Bali. Äta god västerländsk mat och åka privatbil. Det fanns tillochmed en svensk restaurang där! Det var skönt att för första gången på länge äta och bo fräscht och inte i nåt jävla stinkande kackerlacksparadis. Men det är ju samtidigt helt sjuk tråkigt! Dom vita fina turisterna kutade omkring och shoppade i butiker som kommer från västvärlden och badar på stränder där västerlänningarna hyr ut kajaker och dykturer. Men jag kan absoluit förstå varför folk gillar stället. Det är proppat med tempel och helt underara utsmyckningar. Folket är helt plötsligt trevliga i jämförelse med ön Java och det finns väldigt mycket att se! Men vi tog det som rätt lugnt ändå. Eller ja.. för att vara vi.
Håkan testar någon sorts lokal efterrätt. Han var jätteglad innan han tog en tugga! Den smakade skit kan jag säga.
 
Café Smörgås. Jag menar, varför skulle den inte finnas?
 
Klicka på bilderna för förstoring.
 
Det här var tamefan den godaste efterrätt jag har ätit i hela mitt liv! Om jag kommer ihåg vad den hette så ska jag googla reda på receptet. Glaserad ananas kanske?
 
Havet. Och något sorts berg i fjärran.
 
Håkan är fånig!;-D
 
Snyggaste utsmyckningarna.
Absolut mysigt!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Episk Resa Del 71 - Banuywangi

Vi spenderade inte allt för lång tid i Banuywangi. Eftersom staden suger. Det enda som finns är Ijen Crater så i övrigt lämnar staden mycket att önska. Så vi tog en färja över till Bali istället. Det Australienska turistmeckat! Men vi var ju faktiskt tvingade att se "what the fuzz was all about". Men innan vi for han vi se lite vilda apor studsandes omkring utanför Banuywangi och ett par kaffeplantor. Men det var väl ungefär det. Dom vilda aporna kunde vi inte fota för dom var så sjukt snabba. Och verkade inte gilla människor allt för mycket heller för den delen!
Galningar på mopeder. Gjorde ett möte på vägen väldigt svårt.
 
Växter.
 
Väg.
 
Jag fick en liten kompis i form av en bönsyrsa som satte sig på mitt ben. Jag vart jätteglad! Jag älskar bönsyrsor! Dom är supersöta och supersmarta!
 
På väg mot Bali!
 
Där uppe på berget ligget Ijen Crater. Mycket vackert även nedifrån sett!
 
Sedan började än en gång en djävulsresa med buss då vi nästan vart utsparkade av busschauffören för att vi vägrade betala hans ockerpriser. Har nog aldrig varit så förbannat någon gång. Efter den resan lovade vi oss själva att aldrig mer åka buss i Indonesien. Och det gjorde vi inte heller!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Episk Resa Del 70 - Ijen Crater II

Så kom vi oss upp på toppen av berget till slut. Det var som sagt regnigt och dassigt där nere i dalen, men här uppe stod vi ovanför molnen och slapp allt taskigt väder. Vi hade sån tur så att det inte var några moln överhuvudtaget ovanför oss så kratern var inte täckt av rök och moln. Den sjön är helt magisk. Man ska nog inte stoppa ner någon kroppsdel i den men man fick ju fan lust! Det ser ut ungefär som att berget flyter i intet vid den här sjön. Den gula sulfaten i gruvan bredvid ser bara skitsnygg ut. Och jag kan ana att utsikten torde vara fantastisk en klar dag! Naturen i Indonesien är helt fantastisk. Det är synd att det finns så sjukt mycket bebyggelse och människor i det där landet som förstor det vackra dom har. Men vad göra? Hur som helst så var det väldigt skönt att slippa jobbiga människor en dag!
Jag älskar det!
 
Den gula gruvan! Det är svårt att förstå hur gigantiskt det här är! Lita på mig när jag säger gigantiskt!

Otroliga färger och klippor där borta!

På den här bilden tycker jag det är tydligt vad jag menar när jag tycker klipporna "flyter". Ser helt sjukt ut.
 
Ninja-moves framför kratern!
 
Den var alltså inte lilla kratern! Det är jag som är den lilla pricken i mitten på bilden ja...
 
Så fantastiskt vackert på något oförklarligt sätt!
 
Klicka på miniatyrerna för större bild.
 
Jag älskar det faktum att dom använder skitdålig engelska på slyltar, även på platser där det (i vanliga fall) vistas tusentals turister.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Episk Resa Del 69 - Ijen Crater I

 Vi hade en så himla märklig tur från Probolinggo till Banyunwangi i Indonesien. Vi åkte ännu en fruktansvärt hemsk buss, dom hade sagt att det inte skulle bli några byten efter vägen. Men så stannade vi, bussen fylldes av försäljare och alla resenärer sprang ut. Vi antog att det var för att försäljarna drev dom till vansinne, för dom drev oss till vansinne! Inget hände och kvar satt vi som frågetecken. Tillslut kom en militär fram till oss. Pekade och skrattade. Vi förstod fortfarande ingenting. Men vi anade att han ville att vi skulle gå ur bussen. Så vi gjorde som han sa. Han kunde inte ett ord engelska utan bara pekade och skrattade. Det var tydligen bussbyte på gång och alla stod och skrek på oss för att vi var så förbannat sena. Men vafan?
 
Den här militären försökte prata med oss på resten av resan. Genom att peka, skratta och prata på något okänt språk. Vi kom väl fram till vad vi hette allihopa men det var ungefär allt vi fick ut under dom tre timmarna. Sedan ringde han sin fru och gav telefonen till mig. Hon sa (på väääldigt knackig engelska) att vi inte skulle vara rädda för hennes man och att vi skulle följa med honom då vi kom fram till Banyuwangi. Vi var inte rädda för honom innan men nu vart vi fan rädda för honom! Vi tänkte att vi skulle dra ifrån snubben då vi kom fram. Väl framme hoppade han ut först. Fram sprang det en massa polare till honom och skrattade en massa och kastade in våran bagage i en bil. Vi vart lite oroliga men vart samtidigt inputtade i den lilla bilen. Ingen kunde engelska. Vi försökte desperat få reda på vart vi var på väg. Dom bara skrattade och sa ingenting. Vi vart ännu mera oroliga. Vi försökte få dom att förstå att vi ville kliva av men dom tyckte vi kunde sitta kvar. Så kom vi fram till världens ruffigaste hotell. Militärsnubben betalade tillome för våran resa och visade oss sedan till receptionen. Han visade sig vara världens mysigaste militär. Han ville trots allt bara hjälpa oss! Man får ju nästan skämmas...
 
Vi hade dock den absolut hemskaste natten vi hade under vistelsen i Indonesien. Med en toa som läkte vatten så det var ungefär 1dm toasnusk på badrumsgolvet. Med kackerlackor i sinne som sprang omkring precis överallt. Med väldigt fläckiga lakan. Och inga kuddar eller täcken. Cigarettrök och skit överallt. Men vi överlevde uppenbarligen och fick dagen efter se Ijen Crater! Det var väldigt coolt och värt hela den hemska resan och natten dagen innan. Man kan inte annat än att bli imponerad över dom små asiaterna som knatar upp och ner för ett berg hela dagarna bärandes på minst 75kg sulfat. Håkan gav sig på att testa bära en och hans ögon höll på ploppa ut ur huvudet på honom redan efter 5sekunder. Jag är så glad att jag är född i ett I-land och slipper slita ihjäl mig för 10öre i timmen!
Håkan tycker det är jobbigt att gå även utan att bära på sulfat;-D
 
Så snygga klippor! Vulkaner och geotermiska saker gillar färg, det har vi gemensamt!
 
Träffade en glad prick på vägen upp, som inte ville annat än att vara med på foto med en cool (?) svenska!
 

Vi hade tur den här dagen. Det var så jävla dåligt väder så att ingen annan förutom dom små sulfatbärande gubbarna och vi var uppe på berget. Inte en turistjävel i sikte så att säga! Inte för vi såg så många ändå på Java.

Klicka på miniatyrerna för att göra större.
 
Högt ovan molnen. Där gillar vi att vara!
 
Håkan fejkar hans börda. Ser fjäderlätt ut det där!
 
Så här såg hans riktiga känslor dock ut!
 
Det vart så mycket vackra bilder där uppe så jag vart tvungen dela upp inlägget i två delar. Det är ju tamefan omöjligt att välja ut! Det var samma sak då jag skulle beställa förstoringar på dom 4bästa fotona från våran resa.. det var omöjligt kan jag säga! Vi har foton på oss själva i precis hela lägenheten nu!;-P


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Episk Resa Del 68 - Bromo Tengger Semeru nationalpark III

Vi klättrade upp till toppen av ett annan berg mittemot själva parken/vulkanen bara för att få den klassiska vyn över Bromo. Det är helt otroligt vackert/fantastiskt/magnifikt. Vi råkade ta fel väg upp först så det vart en hel del nära-döden-upplevelser där uppe om man säger så. Men det var det klart värt! Byn vi bodde i var väldigt mysig också då våran vistelse i denna del av Indonesien var klart trevlig! Vi tog oss tillsist ner från bergen, på den där lilla dödsstigen dom kallar väg, och över till nästa mål på resan. Ijen crater, vad kan jag säga? Har man sett en vulkan så vill man se alla!;-D
 
Klicka på bilderna för förstoring.
 
Ett par moppepojkar hade roligt med girlanger på den stora askdynen. Det såg poetiskt ut på något sätt tyckte jag! Speciellt med det stora molnen i bakgrunden!
 
 Lycka är att stå i aska, eller hur var det nu?
 
Det finns ingen vy som kan slå denna... Det kan jag bara inte tänka mig!
 
Till och med jag ser cool ut med det där i bakgrunden!
 
 Fantastiskt vackert belägen är ju denna by, men lite livsfarligt till förstås!
 
 Här står vi och vinglar på en liten tuva, ett steg från döden! Det är spännande att ha wanderlust.
 
 Håkan bara ÄLSKAR blommor;-D
 
Man får då inte trilla då man ska skörda sina morötter här! För då faller man och slår ihjäl sig tror jag.
 
Jag tyckte som bilen inte riktigt passade in i sin omgivning;-D
 
 Det satt ungefär 25glada små män bland korgarna bak på en lastbil. Dom var så trevliga och vinkade och skrattade och försökte kommunicera med handviftningar!
 
Så... asiatisk!
 
Färgglad liten by.
 
Så skapades fenomenala minnen för livet!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Episk Resa Del 67 - Bromo Tengger Semeru Nationalpark II

Vi klättrade upp till toppen av vulkanen Tengger. Det visade sig vara svårare än vi kunde föreställa oss. Väggen var i princip vertikal och bestod av väldigt lös jord på sina ställen. Ibland trampade man på, vad man trodde var en tuva, men det visade sig vara ett hål rakt ner till döden. Ja, det var som ganska spännande! Det var inte alls mycket turister i parken just då vi var där och uppför det där berget, dit gick ingen. Så det taggade oss ännu mera att ta oss upp till toppen för att se utsikten över Bromo! Det är som sagt alltid ett plus att undvika folkmassor i Asien. För det är försäljarna som driver en till vansinne. I botten av megavulkanen, som alla mindre vulkaner står i, står det hur många försäljare som helst och hojtar. Det är synd på ett sådant magiskt ställe.. Men vad göra? Stora turistmål drar mycket turister som drar mycket försäljare. Det rekommenderas dock starkt att fara hit. För det är bland det coolaste jag sett!
Jag tror jag aldrig har träffat någon som är så duktiga på att posera som jag och Håkan;-P
 
På väg uppför branten!
 
Klicka på bilderna för förstoring.
 
Jag är skitnöjd efter en jobbig klättring! Det är Bromo som ryker till höger och moln som är fluffiga till vänster. Det här är ju ganska högt ovanför havets yta!
 
Semeru är Indonesiens högsta berg/vulkan. Det är en väldigt vacker rödskimrande liten sak.
 
Coolaste landskapet!
 
Turtle gömmer sig i en buske. Såklart.
 
Otrolig vad vackert det blir av vulkanutbrott!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Episk Resa Del 66 - Bromo Tengger Semeru Nationalpark I

Vi skulle åka tåg från Jakarta till Borobudur, det stora kända templet i Magelang på Java. Men det visade sig vara ett projekt utan dess like att få en biljett. Vi stod först i en enormt lång kö, när det äntligen var våran tur visade det sig att vi stod i fel kö. Bytte till en lika lång kö, och när vi kom fram till den kassan visade det sig att alla tåg som kunde ta oss mot det här målet var fullsatta. Vi skulle behöva vänta i flera dagar. Då fick vi psykbryt på ritkigt! Vi ville bara bort från hemska Jakarta, så vi tog första bästa flyg som gick till Surabaya och sket totalt i det där templet. Kändes inte värt att sitta i en sunkig stad och vänta i en evighet för att åka på ett sunkigt tåg till en annan sunkig stad bara för att titta på en byggnad. Så vi satsade på Bromo Tengger Semeru Nationalpark istället! Vi fick åka extremt värdelösa bussar fram till Probolinggo. Där fick vi tillslut ta oss med en annan skruttig buss upp till Putus. Det är ett väldigt jobbigt land att resa i, det måste jag säga. Det tog oss sån enormt lång tid att försöka kommunicera och ta oss på olika platser. Flera dagar gick åt bara för att ta oss upp till Bromo. Men då vi väl var där... då var det fan värt det! Bromo är en aktiv vulkan bredvid en slocknad vulkan och en annan aktiv, inuti en megavulkan! Det är så övermäktigt så det är nästan svårt att förstå att det kan finnas såna här platser på jorden.
Det här är Tengger. Tror jag iaf. Den är otroligt vacker att titta på. Vi klättra upp till toppen också, men det kan jag ta i nästa inlägg!
 
Indonesiens enda sandhav. Skitcoolt!
 
Klicka på bilderna för förstoring.
 
Promenix på kanten av en vulkan. Hur normalt som helst!
 
Det var enormt hypnotiserande att stå och stirra på den mullrande, rykande besten. Se hur färgerna skiftade i och med att molnen flyttade. Hur röken blev mindre eller större beroende på mullrande. Och hur otroligt vackert det var runt omkring och i själva hålet. Det var inte utan respekt för naturen som man stod där och förundrades, och hoppades på att det inte skulle flyga upp en sten i huvudet på en när man stod där och vinglade på kanten! Ett tag kom röken att bli enormt stor och nästan sluka hela vulkanen. Det var nästan lite olustigt, vi fick för oss att den höll på få superutbrott. Men vi verkar ha överlevt!;-P
 
Listpunkt
Jag hade en punkt på min lista som jag genast strök, nämligen "se en aktiv vulkan" för bromo och Semeru är väldigt aktiva vulkaner! Och det sjuka är att man får gå efter kanten på Bromo och stirra ner i en enorm avgrund med mullrande ljud och rök som spys upp. Det var riktigt coolt.
"Se en aktiv vulkan".
 
Det fanns ju åtminstone staket en liten bit?
 
Otroligt coolt ställe!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Episk Resa Del 65 - Jakarta

Från öde ön i Tonga for vi över till den gigantiska staden Jakarta i Indonesien. Jag kan inte anat än säga att jag ville ta mitt liv nästan under hela våran vistelse där. 10 miljoners-städer är ju inte riktigt min grej alltså. Och speciellt inte i Asien. Jag hade varit i manilla, Filippinerna innan och hatat det, så jag vet inte riktigt hur jag tänkte då jag for till Jakarta. Men det är ju som ändå lättast att utgå från huvudstaden i ett land. Så vi spendera några dagar i detta enorma skithål och försökte göra det bästa utav det. Tittade på lite konst och byggnader som skulle vara märkvärdiga. Men mest tid spenderade vi nog ändå på att försöka ta reda på vad man skulle göra i landet Indonesien. Vi insåg att vi var på fel sida landet. Men det ordnar sig alltid! Först och främst måste jag väl visa de få roliga stunderna i Jakarta.
Några snygga byggnader hade dom i vart fall!
 
Jag och Håkan vart fotade av världens gulligaste värdpar i ett Guesthouse vi bodde i. Det var jättefint!
 
Pet.
 
 Taxi.
 
Dom hade en massas instängda bambis i en park mitt i stan.... stackarna!
 
Vi träffade åtminstone en kändis i stan!
 
Vi hittade en älg sådär på andra sidan jorden!;-P
 
Det fanns väldigt mycket fin konst! Otroligt fin ibland faktiskt.
 
Dom fiskade alltså i världens kloak. Det stank som fan och flöt omkring äckliga saker. Helt otroligt att något kan leva där nere. Fyfan!
 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Personligt


Gör Wickedmuffin till din startsida!