Episk Resa Del 52 - Rainbow Mountain

Jag glömde bort en viktig del av våran resa, nämligen rainbow mountain! Den ligger någonstanns mellan Wai-o-tapu och Rotorua, i mitten av den norra ön, i Nya Zealand. Jag glömde den inte för att den inte är spektakulär, för det är den. Jag glömde den för att jag inte har någon jävla ordning i mina bilder! Helt plötsligt dyker en klump med bilder upp som jag aldrig ens har sett tidigare. Det är dumt, men också lite spännande! Jag kommer ju inte ihåg ett skit om jag inte har bilder, för mitt minne slog jag blott sönder för längesedan.
 
Hur som helst! Rainbow Mountain är ett lustigt litet berg som har något sorts Geothermisk i sig det med, tror jag, ska inte säga helt säkert. Du får läsa på Wikipedia. Det här berget har då i vart fall antagit lite olika färger, men mestadels färgen roströd. Det är väldigt vackert och jag och Håkan var givetvis tvungna att klättra upp till toppen på berget, vilket inte tar mer än 1,5-2timmar. Det mest spektakulära händer ändock då du är uppe på toppen, för det är då du kan se den där sjön som inte ser så cool ut på nära håll men på långt avstånd märker du att den har en märklig sträng av limegrönt i mitten. Det ser ut som det borde stå en giftfabrik och spruta ut rök och fisa ut grönt slajm precis bredvid den sjön, men det gör det inte. Allt är så vackert! Som vanligt. Man borde fan stämma Nya Zealand för att stjäla allt det vackraste som finns i den här världen och sedan locka iväg alla turister!
Det heter ju inte Rainbow Mountain för intet!
Snyggaste berget någonsin?
 
Även här fanns det en liten sjö som hade färgen; jag-skulle-kunna-döda-för-den-här-färgen.

Håkan fånar sig med lav!:-D
 
Det här är den där sjön jag pratade om ovan, om du tittar noga (kan synas lite dåligt för att bilden är så jäkla liten) så kan du se två gröna strimmor i mitten av sjön, som utgår från varsin strand från öst-väst. Den är helt fantastisk den här sjön, och den utsikten!
 
Klicka på bilderna för förstoring.
 
En lustig liten växt som har gjort sig ett bo på en björk. Det kan vara ett annat sorts träd, men jag tänker direkt björk när jag ser den!
 
Ser så käckt ut med dom små kullarna bredvid den slingriga vägen. Märkligt landskap.
 
En väldigt grön sjö såg man i fjärran från utsikten uppe på berget!
 
Svamp-attack! Hur härliga är inte dessa färger? Jag vill äta dom!
 
Otroligt vacker kontrast mellan det gröna och det röda. Känns ju lite julafton såhär i slutet av Oktober.
 
 
 Jag har sån tur som har fått se så många vackra saker! Det här var en av mina favoriter!:-D Det borde vara dödsstraff på att glömma bort en sån här plats, och jag har inget bra försvar till detta skamliga brott! Men jag blev extra glad då jag hittade dessa bilder i vart fall!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Episk Resa Del 51 - Världens bästa/kortaste led

I Waitomo finns det en av världens bästa "shortwalks". Vi var givetvis tvingade att pröva på denna kända lilla promenad. Det konstiga var att vi var dom enda som var där? Vi träffade skitmycket turister som sprang in och ut ur grottorna på vägen dit men inga vid denna fantastiska lilla stig! Synd för dom, för dom gick verkligen miste om någonting! Jag kan absolut se varför det här är en av världens bästa "shortwalks". Den tar inte alls lång tid att gå men innehåller precis allt som man skulle kunna tänka sig att en "great walk" ska innehålla. Skog, berg, konstiga stenformationer, vattenfall, konstiga trädformationer, grottor, naturliga tunnlar och broar och forsar. Det var skitkul att gå där och jag kommer nog aldrig glömma det här mini-paradiset!
Gangsta-Elin in da hood!
 
Taggiga små jävlar!
 
Världens sötaste lilla bro i en väldigt trevlig skog!
 
Väldigt märkliga stenformationer här. Ser ut som någon har byggt det med tegelstenar!
 
Klicka på bilderna för förstoring.
 
Den här klippan ser ju precis ut som draken i dragonheart!?!?
 
Ännu fler märkliga klippor. Mycket vackert!
 
Jag tycker att den här klippan ser precis ut som ett manmade fort. Helt otroligt häftigt faktiskt!
 
Sten med gräs/mossa. Fint!
 
Leden gick vid flera tillfällen igenom bergen! Naturliga tunnlar!
 
Ja, som du ser var det en helt grym liten promenad! Att allt detta kan rymmas på en sån liten yta, det är fascinerande. Jag älskade varje sekund av denna led


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Episk Resa Del 50 - Waitomo Glowworm Caves

Waitomo Glowworm Caves kanske låter som någonting för pensionärerna, men det är bara så jäkla coolt så jag tycker du ska skita i hur det låter! Man går i mörka grottor, tittar på stalaktiter och stalagmiter, som har formats under århundranden. Du får höra historier om hur marken helt plötsligt rasar in i den här delen av landet och förundras över hur sjukt läskigt det måste vara att bo i dom här trakterna. Tillslut får man gå in i grottan där lysmaskarna håller till, man sätter sig i en gummibåt och puttas sedan omkring där inne i mörkret. Först ser man ett par stycken lysande prickar, och efter ett tag ser man miljontals!
 
Jag fylldes av en känsla som jag inte riktigt kan beskriva. Det var så vackert, nästan magiskt på något vis! Det var väldigt romantiskt där jag och Håkan satt och kramades och tittade upp på denna fejk-stjärnhimmel och lyssnade på det porlande vattnet.
 
Och till motsats vad man förut har trott så blir inte maskarna rädda för ljud, utan tvärtom, lyser starkare då man lever om. Vilket underlättade, eftersom jag som bekant har väldigt svårt att inte leva om. Det var helt fantastiskt och jag rekommenderar alla att fara dit! Vi tog inte den största grottan, den kändaste av dom och som har mest turister, utan valde den mindre, med mindre människor men precis lika många maskar (eventuellt, är som lite svårräknat). Det visade sig vara ett v'äldigt bra val. Vi hade en grym dag!
Fantastiska lysmaskar! Det är bara så otroligt häftigt.
 
Läskig varelse som lurade i mörkret.
 
Toppenglad Elin!
 
 
Klicka på bilderna för förstoring.
 
Spegelreflektion nere på djupet. Det ser så coolt ut.
 
Nybörjar-stalagmiter (bara ett par hundra år eller så).
 
Vid utgången på grottan.
 
Håkan lyser upp även det svartaste av mörker;-D
 
Närbild på trådarna som lysmaskarna producerar för att fånga mat. Som små pärlhalsband. Vi lyser på dom med en ficklampa för att se dom, för dom lyser inte!
 
Trådarna på avstånd!
 
Det har rasat in så det skapade ett hål i taket på en av grottorna vi var inne i. Nedanför låg det skelett av djur som fallit ner och dött i hålet.
 
Coolt tak!
 
Och därmed kunde jag stryka punkten "glowworm cave" från min lista!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Episk Resa Del 49 - Otorohanga och Waitomo

 Efter att vi kände oss klara på Coromandel Peninsula, sträckkörde vi i inlandet ner till Otorohanga för att hänga där i ett par dagar. Vi tänkte inte sträckköra egentligen, det var bara det att det inte fanns ett skit att se efter den där vägen! Allt var platt och det enda intressanta som fanns var får. I Otorohanga trivdes vi mycket bra! Nya Zeeländarna är generellt extremt trevliga men där var dom helt underbara! Vi valde Otorohanga eftersom det är väldigt nära Waitomo caves. Vi hade tänkt göra black water rafting i Waitomo, men ångrade oss då vi insåg att det var lite mesigare än vad det lät. Vi vandrade i naturen, som vanligt, och kolla lysmskar i Grottor. Omgivningarma var väldigt märkliga och det var mycket inressant att vara där! Något märkligt hände en kväll då vi satt och frös på campingen. Håkan gick till tältet från köket och då kom en häst gåendes på gatan (mitt i staden). Hästen stannade och tuggade på lite gräs utanför ett av husen efter gatan. Håkan tog en bild men den verkar jag ha supit bort vid det här laget så du får tro på mitt ord helt enkelt;-P
Jättefin Kiwi som hälsar en välkommen då man kommer in i Otorohanga!
 
Någon sorts skog där i trakterna någonstans.
 
Vattenfall! Dom finns i det här landet med!
 

Klicka på bilderna för förstoring.
 
 Mystiskt berg i fjärran. Det fanns någon sorts berättelse om det här berget, men den kommer jag inte ihåg så tji fick ni!
 
Ett gäng hönor sprang omkring för sig själva och satte sig och tiggde då vi fikade. En höna kände lugnet och la sig och sov bredvid min fot. Gulligt!

Trädkramaren Håkan! Han älskar natur!

Stenigt landskap. Marken trillar in med jämna mellanrum. Fascinerande att folk vill bo under såna instabila förhållanden.

 Kanske världens största ål! Det var en gubbe som hivade upp en med händerna bara för att visa.
 
 Mysipys!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Renoveringen som kommer vara i resten av mitt liv

Vi gav oss in i ett projekt som inte bara var tvunget hända pga det estetiska intryck det gav utan också för att köket förfallit så i den milda grad så vi undrar om vi kommer finna ett läskigt monster under resterande köksskåp då vi river ut dom! Det här projektet kommer att ta kolossalt mycket längre tid än vi först anat. Vi har vid det stadie vi är i nu lagt ner någonstans mellan 50-60 manstimmar och då har vi gjort kanske 1/4 av köket i helhet. Men förhoppningsvis har vi avklarat det jobbigaste/tråkigaste!
 Köket före vi la ner någon som helst energi. Det hade sett sina bästa dagar.
 
Garderoberna som gick in i köket tog upp enormt mycket onödig yta så vi bestämde oss ganska snart för att riva ner dom!
 
 
Skåpen och väggen
Vi började med att slita ut skåpen på vänster sida av köket. Eftersom vi måste kunna använda köket under tiden vi renoverar får vi ta det pö om pö. Sedan slog jag ner väggen som hyste garderober i det ena sovrummet för att få mer uttrymme i köket. Det var ett enormt projekt men kanske också bland det roligaste jag gjort hittills. Jag fick utlopp för alla mina aggressioner!
Under nerrivning av skåp!
 
Väggen är död! Det tog väldigt mågna timmar bara att rensa bort alla stenar och grus!
 
Sen fick vi bygga en ny vägg! Och stark var den tvungen att vara då vi ska ha skåp med både kylskåp och ugn hängandes på denna vägg. Det är första gången jag bygger en innervägg, så det kan ju gå åt helvete. Men jag la min tillit till Håkan som faktiskt gjort det förr. Gissa vem som får skäll om den rasar in?;-D

 Sedan fick jag putsa väggar och tak där den gamla väggen satt. Den lämnade väldigt djupa sår efter sig. Men det börjar närma sig till att man får ställa upp skåp iaf!
 
 
Spisen, ugnen och hällen
Mitt i vårat byggande fick jag för mig att sälja både kylskåpet och spisen. Vi hade ju köpt en skitbra häll på blocket för ungefär 20% av nypriset för att ägarna hade tappat bort kvittot (Ka-Ching!) och köpt fel storlek. Håkan hade även hittat ett integrerat kyl/frys-skåp för halva priset på Ikea för att det var en utgående modell (Ka-Ching) så då tänkte jag att vi inte behövde dessa gamla prylar som bara stod och skräpade så ut for det! Vi köpte en ny integrerad ugn för pengarna vi fick för dom gamla grejerna. Håkan specialbyggde tillfälliga hyllor för dom inbyggda vitvarorna så vi skulle kunna använda dom medans vi bygger resten. Det sjuka är att det ser enormt mycket bättre ut nu än med den gamla spisen;-P
Före: gamla feta spisen!
 
Efter: Smala, nya ugnen och hällen.
 
 
Tapeten och golvet
Om jag hade varit åtminstone lite smart hade jag tagit ut golvet före jag rev väggen men det gjorde jag inte givetvis. Men alla skivor som vart förstörda var ändå dom vi är tvungna att kasta bort och fixa nya då dom är för korta. När jag tagit bort klickgolvet fick jag även riva ut den gamla plastmattan. Annars hade golvet blivit ojämnt där det nu inte längre står något skåp, eller är en vägg. Vi har även slitit ner tapeten på en vägg och har två kvar att fixa. Sedan kan vi äntligen börja sätta upp våra skåp som vi köpte på Ikea i helgen. Min bil fick imponerande nog in ett halvt kök och två vuxna människor utan problem!
Den var inte ens full?! Jag hade lätt fått in en hel massa saker till!
 
 Så här ser det ut just nu. Kaos medans vi har främmande i form av min syster, hennes två barn och mamma. Det är praktiskt att ha världen minsta kök som också fungerar som arbetsplats just då!
 
Så vi lär vara klara någon gång just innan jag går i pension. Det ska bli skönt!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Episk Resa Del 48 - Cathedral Cove

Vi lyckades se allt som började med "cathedral" då vi var på Nya Zealand. Den här gången var det Cathedral Cove. Det är en väldigt vacker kustremsa som ligger på den norra delen av den norra ön, även den på Coromandel Peninsula. Vi hade tur med vädret som vanligt och hade en riktigt trevlig dag vandrades på dessa vackra leder. Kustremsan består av väldigt höga vita klippor som är omgivet av gröna växter och ett turkost hav. Jag ska inte påstå att det är bland det märkvärdigaste jag sett, det påminner väldigt mycket om Englands kuster! Förutom då att havet är turkost i Nya Zealand och inte så mycket i England. Men det är absolut värt att stanna till vid om man har vägarna förbi. Hela Coromandel halvön är helt fantastisk att köra bil efter. För det är fruktansvärt fint! Vi njöt hela bilfärden runt kan jag säga. Men vi såg inte bara fina stränder utan hade även turen att få se en dubble rainbow, den lyckan!;-D Ännu en bra dag i detta skitbraiga (kommer slå igenom som ord inom kort) land! Jag älskar Nya Zealand.
Väldigt fin kust!
 
Klicka på bilderna för förstoring.
 
Dubble rainbohohohoooow!

Härlig skog.
 
Naturlig tunnel!

Håkan ser hård och brutal ut;-D

Trevlig, stenig, liten strand med snygga klippor.
 
Turkost hav!
 
 Jag spanar efter dom där gulliga små svarta fåglarna med världens längsta näbb!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Episk Resa Del 47 - Hot Water Beach

Hot Water Beach är då denna märkliga strand där man kan gräva en grop som det väller upp skitvarmt vatten ur. Sedan kan du sitta i din grop och känna dig lycklig en stund, trots att luften runt dig är skitkall. Det är som en badtunna fast utan besväret att tömma och rengöra den! Jag tycker det var enorm fascinerande. Och uppenbarligen inte bara jag. Vi var där på lågsäsongen men det var ändå fullproppat med folk. Skadad, frusen och rädd för att bli sandig som jag var, så hoppade jag att doppa mig i en grop. Håkan fick glatt krafsa sand själv och sätta sig däri. Vi verkade vara dom enda som inte kom förberedda överhuvudtaget. Folk hade rena festerna med spadar att gräva rejäla hål med och vissa hade picnick med sig. Jag vart lite avundsjuk men försökte ignorera detta faktum och ställde mig och myste med fötterna i det varma vattnet istället.
 
Omgivningen var mycket trevlig och vi sprang omkring och åt glass och tittade på natur hela dagen. Sen sov vi på en camping som var helt tom förutom oss då. Det var lite märkligt i sig! Ägaren orkade inte ens komma dit, han undrade om vi inte bara kunde lämna kontanter någonstans. Myspysig dag igen!
En hel hög med folk som var koncentrerade till en punkt på stranden.
 
På övrig strand lyste människor med sin frånvaro.
 
Klicka på bilderna för förstoring.
 
Håkan gräver en grop.
 
Håkan värmer sig i sin grop.
 
Håkan är skitnöjd efter att ha doppat sig i 13-gradigt hav. Starkt jobbat! Jag hade dött.
 
Håkan är återigen nöjd i sin grop!
 
Medans jag nöjde mig att göra såhär! Fatta att det var typ 14grader varmt i luften! K-k-k-kallt!
 
Jag njöt då iallafall för fullt av mitt fotbad!
 
Det märkliga geothermiska, vaddetnuär, har färgat stenarna väldigt vackra!
 

Håkan trodde att han kunde springa omkring i shorts och t-shirt resten av dagen, han hade fel kan jag säga.

Jag älskar den här bilden när Håkan desperat försöker låtsas om som att kylan inte berör honom;-D
 
Ännu en lustig/rolig dag avklarad!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Episk Resa Del 46 - På väg mot Hot water beach

Efter Whakatane körde vi vidare på våran roadtrip i Nya Zealand. Vi körde mot hot water beach som är ett konstigt fenomen på the coromandel peninsula i norr, på den norra ön. Det kommer ett inlägg bara tillägnat detta inom snar framtid. Typ om 30minuter eller så. På vägen till hot water beach såg vi iaf en hel del märkliga ting men också väldigt många vackra! Vi träffade på en jättekiwi, en fin stor sak till min samling av... ja, stora saker helt enkelt. Vi såg en kiwi-bil (för det verkar ju helt normalt) och en massa lustigt godis (som jag desperat ville köpa men Håkan sa att tusen insekter förmodligen skulle ätit upp det innan vi var tillbaka i Sverige igen). Vi såg även snygga träd (man kan aldrig få nog av träd) och trevliga utsikter (utsikter är underskattat!). Vi hade tur med vädret och vi träffade på en hel del lustiga prickar efter vägen. Mycket bra del av våran roadtrip!
En jäkligt stor Kiwi!
 
En kiwi-bil. För varför skulle det inte finnas en sån?
 
Lustiga godisar. Vill ha! Bara för att det var komiskt. Jag är säms på att motstå marknadsföring.
 
Snyggaste träden på random parkering!
 
Fantastiska skogar!
 
 
Klicka på bilderna för förstoring.
Härligaste utsikterna!

Och Håkan som är en stor del av att denna resa var konstig;-D


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Operation färg V

Här kommer en skräll: Jag glömde att ta en före-bild på det jag nu kommer att berätta. Jag köpte ett laminerat, runt, litet bord på loppis precis innan jag for till Australien. Det här lilla bordet har sedan stått i mammas ladugård i ca 2 år. Jag kom tillbaka och började genast riva laminat! Jag har tänkt på det här bordet varje dag i två års tid! Det kan vara en lögn men jag kom iaf ihåg att jag hade ett?
 
Bordet hade fått en massa regn på sig så laminaten hade släppt i princip överallt. Så jag tänkte att det skulle bli en enkel renovering. Bara att slita av skiten, måla, klart. Men som vanligt hade jag fel i min tidsuppfattning. Det visade sig att laminaten satt ganska jävla hårt på ungefär 2 tredjedelar av bordet. Jag använde mig av, hälla-mer-vatten-på-bordet-metoden och hacka-lös-skiten-med-stämjärn-metoden. Den ena gick inte alls och den andra gick sisådär. Det flög lös en hel del ENORMA bitar ur bordsskivan. Så jag fick spackla, och slipa, och spackla, och slipa. Sedan lossnade bitar ut lejontassarna och så fick jag limma, och spackla, och slipa. Efter ca 200 arbetstimmar var jag till slut klar. Och resultatet vart precis som jag hade förväntat mig: awesome!
"Före:" Jag hittade ett liknande bord på google som ser ut ungefär som mitt gjorde innan jag fuckade upp det och sedan gjorde det fint igen. Sån där äcklig ljus laminat som gör att man ifrågasätter vissa människors smak. Eller brist på den.
 
Efter: Min gula skönhet. Älskar tassar på möbler!
 
 
Tavlor och Kablar
Sedan har jag även fixat ramar i form av att måla dom i exakt samma färg som bordet, matchi-matchi. Håkans dumma projektorkabel hängde även framför mina tomma ramar i ca 3veckor innan han orkade sätta in dom i en kabelgömma. Karlar alltså.. ;-P Jag fyllde sedan mina ramar med våra favoritfoton/minnen från resor vi gjort för att alltid bli påminda om hur tur vi har haft. Nu är det slut med alla negativa tankar!
Före-före: Ramar i gamla lägenheten som är både tomma och tråkiga!
 
Före: Målade, tomma ramar med kabel framför

Efter: Målade, fyllda ramar, med kabel på sidan istället!
 
 Gult är trots allt inte så fult längre.. jag gillart!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Episk Resa Del 45 - Vandringsled Whakatane

Vi spenderade som sagt ett par dagar i Whakatane. Den första dagen var den enda med bra väder så vi for och gjorde deras kustled som vi hört så mycket gott om. Och gott, det var det! Fan vad fint dom bor dom där Whakatane-borna. Den här leden går från mitten av stan till en annan närliggande stad utmed kusten och den är helt otrolig faktiskt! Vi hade jättekul och såg en massa vackra ting.
 
Vi försökte även desperat fota den där lilla pippifågeln som har en rumpa som går upp och ner i ett, den ser för lustig ut! Vi började undra om man någonsin lyckats ta en bild på den här fågeln, för den är helt sinnessjukt snabb! Vi fick ett par suddiga bilder där man egentligen inte ser vad det är för något. Den gjorde lustiga ljud också. Fan! Den hade jag velat kunna minnas genom en bra bild. Men jag antar att jag kommer minnas den genom min suddiga bild med, den där fågeln som aldrig satt still!
Början av leden, mysiga Whakatane!
 
Klicka på bilderna för förstoring.
 
Lycka av fantastiskt väder och otrolig utsikt!
 
ADHD-fågeln!
 
Jag tror jag har såna här palmer i en kruka här hemma?
 
Jag har en förkärlek till grå massiva stenblock/berg i turkosa vatten. Det är så jäkla vackert!
 
Jag döpte denna bild till Axe-attax Det verkade som ett rimligt namn i mina öron vid tillfället.
 
Häftigt träd!
 
Jag skulle inte ta livet av mig! Jag vill bara se om det gick att åka nerför räcket?
 
Man kan skymta White Island långt där ute. Hade verkligen velat fara dit men man kan inte få allt här i världen!
 
Robot-moves!
 
Håkan fann sig en gunga på en väldigt romantisk plats.
 
 
Det här var en väldigt bra led, och vi gillade den skarpt! Skitbra dag!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Gå till toppen

Personligt


Gör Wickedmuffin till din startsida!