Episk Resa Del 38 - Tongariro National Park, första halvan

Vi sträckkörde som sagt direkt från Wellington till Tongariro. Vi tyckte väl inte det fanns så jäkla mycket att se där nere i södra delen. Den norra ön är ganska mycket plattare än den södra och därav färre storslagna saker att titta på efter vägen. Men dom saker som finns... ja herregud, jag vet inte ens vart jag ska börja. "Magnificent" var ett ord jag använde mig väldigt mycket av.
 
Tongariro nationalpark är den absolut coolaste nationalpark jag varit i! Det är storslaget, vackert, konstigt och tamefan helt underbart. Om den inte är den bästa är den absolut på min topp tre lista. Men det är klart, jag har ju bara besökt ca 0,000002% av världen än så länge så jag kanske inte har rätt att uttala mig.
 
Jag försökte verkligen komprimera Tongariro till ett inlägg. Men det är helt omöjligt att inte lägga upp tre miljoner bilder. Och jag gissar på att du snart kommer förstå varför. Och för dom som inte har en aning om vad jag yrar om just nu: Tongariro national park är alltså Mordor i "Sagan om ringen" triologin. Så om man är en äkta nörd så är detta ett måste om man råkar vara i Nya Zealand! Fast det är fan ett måste vilket fall som helst, det borde vara dödsstraff på dom som skippar detta. Det är så magnifikt att vi till och med gjorde en tribute, "Sagan om ringen" stop-motion, där uppe på början av Mount Doom (Ngauruhoe). Den kräver massa redigering så den kommer upp när jag orkar lägga upp den, vilket kommer vara om tre hundra år ungefär. Under tiden kan vi njuta av det här:
Håkan ser så jävla brutal ut på den här bilden så det nästan är läskigt. Bakgrunden är inte så dum den heller.
 
Ruapehu.
 
Jag är omgiven av tussar. Det enda som växer här.
 
Klicka på bilderna för förstoring.

Hav av död.
 
Enormt! Coolt!
 
Mount Tongariro
Det vanliga är att folk klättrar upp på den högsta av topparna alltså till Mt Ngauruhoes topp. Men efter att ha sett "an idiot abroad" vart jag extremt inspirerad av något som Karl Pilkington sa, nämligen: "Man kan bo i ett palats och ha utsikt över ett hål, eller så kan man bo i ett hål och ha utsikt över palatset". Det är min livsfilosofi hädanefter, för han har fan rätt! Så vi gick inte upp på det mest spektakulära berget, som man lätt kunde bli frestad till att göra, utan gick upp på den mindre trafikerade grannen: Mt Tongariro. Därifrån var utsikten tusen gånger bättre. Och det var inte heller lika jobbigt eftersom den inte är lika brant och hög. Win-win situation! Och jag vet i efterhand att jag gjorde rätt val när jag jämförde mina bilder med min kompis som sprang upp på den förstnämnde. Win igen!
På väg upp mot toppen av Mt Tongariro med Mt Ngauruhoe i bakgrunden.
 
Vi är duktiga på det där med att göra världens bästa poser!
 
Lägg märke till prickarna som spatserar över bergstoppen. Hur mycket folk som helst men man förstår det inte ens pga storlek!
 
Blue lake långt, långt där borta.
 
Lustiga iskristaller som vi fann där uppe.
 
Inte så mycket växtlighet alls faktiskt. Allt är mördat av vulkanerna. Hur läckert som helst...
 
Äntligen uppe på toppen! Den utsikten kan jag allvarligt döda för.
 
Turtle var givetvis också med på färden!
 
Så var halva sträckan avklarad. Det tog oss ca 9h att gå Tongariro crossing. dom sa 6-8h, det var en lögn. Nämen seriöst så stannade vi och fånade oss hela tiden. Har nog sällan haft så kul i naturen!;-D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KommentarerNamn:
Kom ihåg mig

E-post: (Bara jag ser den)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Trackback