Episk Resa Del 39 - Tongariro national park, andra halvan

Så var vi då där, uppe på toppen på Mt. Tongariro. Utsikten är helt otrolig, och luften så klar och lätt att andas. Det var rätt kallt då vi var där, men soligt och klarblå himmel. Jag tror det är viktigt att ha riktigt bra väder då man gör Tongariro crossing. För solen förstärker färger och den klarblå himmeln möter den karga grå askan på ett sånt vackert sätt. Vägen ner för Tongariro gick skitbra! Det är alltid lättare att gå nerför än uppför. Men det dröjde ju inte speciellt länge innan det gick uppför igen. Och sedan nerför, och uppför, och nerför... ja du fattar. Men inte en sekund kände jag att det var jobbigt på något vis. Det var så överväldigande vackert att jag inte kunde fokusera på annat.
Otrolig vy på väg nerför toppen.

 
Klicka på bilderna för förstoring.
 
Väldigt vackert!

Blue lake, och emerald lakes skymtar ner i det högra hörnet.
 
 
Det röda
Det fanns väldigt mycket röd färg mitt i det gråa. Det höga järnhalten i vissa av bergen gjorde så min favoritfärg fick ett stark inslag i omgivningen. Jag tycker personligen att en crateröppning ser lite suspekt ut... du får titta och avgöra själv här nedanför. Vi träffade även på en snubbe som även han hade en maskot med sig! Jag vart så glad! Så mycket som folk hade skrattat åt turtle, nu var vi inte ensamma längre!
Ser nästan ut som kata tjuta där borta! Två till priset av en!

Klicka på bilderna för förstoring.

Jag hånar ett Italienskt par som vi såg vid flera tillfällen. Jag skämtar inte, exakt såhär såg dom ut vid varje fototillfälle!
 
Random dudes maskot Sigfried och våran maskot Turtle träffas för första gången!
 
Är det bara jag, eller ser det här ut som ett kvinnligt könsorgan? Jag KAN inte vara ensam som tänker det här. Kom igen?!
 
 
Emerald lakes/blue lake
Emerald lakes är ett kapitel för sig. Jag tror att det omöjligen finns några vackrare sjöar. Blue lake är väldigt spektakulär på avstånd, men när man kommer närmare inser man att den är ännu coolare än den först utlovat. Den har en limegrön ring en bit in från stranden som går runt hela sjön. As coolt!
Otroligt förunderligt! M-a-g-n-i-f-i-c-e-n-t!
 
Klicka på bilderna för förstoring.
 
Okänt par som sitter och kuckelurar vid blue lake. Väldigt snyggt!
 
 
Slutet tar död på en
Där sprang vi omkring i ca 7h. Så kom vi till den sista "lilla" etappen för att ta oss till våran bil som var parkerad på slutet av denna nedförsbacke. Vi stod där och tänkte: "Det är lugnt, vi har ju lix gjort det jobbigaste, nu är det bara utför". Vi hade som sagt inte känt att det var speciellt jobbigt heller att springa upp och ner för berg pga den otroliga vyn. Men den här sista vägen är en evighetsväg! Du ser oändligt långt och det förändras inte speciellt mycket i omgivningarna. Halvvägs nerför var man nära självmord och allt kändes extremt jobbigt. Den dumma vägen vägrade ta slut! Men så kom vi tillslut ner till skogen och allt var frid och fröjd. Ett tag... Sen ville inte skogen ta slut nångång heller. Men allt är absolut värt det! Jag skulle inte byta ut den här dagen mot någonting annat.
Den milslånga vidden som vi vart tvungna att vandra över.
 
"Farligt område" på vägen ner. En väldigt aktiv vulkan stod där och puttrade.
 
Svart bäck. Kändes inte helt hälsosamt att dricka ur den om man säger så!
 
En av dom bästa dagarna i mitt liv!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer
Postat av: Anna-Karin

det är väl nordlandersgenen ett kvinnligt könsorgan =/

Svar: Haha, ja eftersom du är den enda som tänkt som jag hittills;-P
WickedMuffin
Namn:
Kom ihåg mig

E-post: (Bara jag ser den)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Trackback