Episk Resa Del 52 - Rainbow Mountain

Jag glömde bort en viktig del av våran resa, nämligen rainbow mountain! Den ligger någonstanns mellan Wai-o-tapu och Rotorua, i mitten av den norra ön, i Nya Zealand. Jag glömde den inte för att den inte är spektakulär, för det är den. Jag glömde den för att jag inte har någon jävla ordning i mina bilder! Helt plötsligt dyker en klump med bilder upp som jag aldrig ens har sett tidigare. Det är dumt, men också lite spännande! Jag kommer ju inte ihåg ett skit om jag inte har bilder, för mitt minne slog jag blott sönder för längesedan.
 
Hur som helst! Rainbow Mountain är ett lustigt litet berg som har något sorts Geothermisk i sig det med, tror jag, ska inte säga helt säkert. Du får läsa på Wikipedia. Det här berget har då i vart fall antagit lite olika färger, men mestadels färgen roströd. Det är väldigt vackert och jag och Håkan var givetvis tvungna att klättra upp till toppen på berget, vilket inte tar mer än 1,5-2timmar. Det mest spektakulära händer ändock då du är uppe på toppen, för det är då du kan se den där sjön som inte ser så cool ut på nära håll men på långt avstånd märker du att den har en märklig sträng av limegrönt i mitten. Det ser ut som det borde stå en giftfabrik och spruta ut rök och fisa ut grönt slajm precis bredvid den sjön, men det gör det inte. Allt är så vackert! Som vanligt. Man borde fan stämma Nya Zealand för att stjäla allt det vackraste som finns i den här världen och sedan locka iväg alla turister!
Det heter ju inte Rainbow Mountain för intet!
Snyggaste berget någonsin?
 
Även här fanns det en liten sjö som hade färgen; jag-skulle-kunna-döda-för-den-här-färgen.

Håkan fånar sig med lav!:-D
 
Det här är den där sjön jag pratade om ovan, om du tittar noga (kan synas lite dåligt för att bilden är så jäkla liten) så kan du se två gröna strimmor i mitten av sjön, som utgår från varsin strand från öst-väst. Den är helt fantastisk den här sjön, och den utsikten!
 
Klicka på bilderna för förstoring.
 
En lustig liten växt som har gjort sig ett bo på en björk. Det kan vara ett annat sorts träd, men jag tänker direkt björk när jag ser den!
 
Ser så käckt ut med dom små kullarna bredvid den slingriga vägen. Märkligt landskap.
 
En väldigt grön sjö såg man i fjärran från utsikten uppe på berget!
 
Svamp-attack! Hur härliga är inte dessa färger? Jag vill äta dom!
 
Otroligt vacker kontrast mellan det gröna och det röda. Känns ju lite julafton såhär i slutet av Oktober.
 
 
 Jag har sån tur som har fått se så många vackra saker! Det här var en av mina favoriter!:-D Det borde vara dödsstraff på att glömma bort en sån här plats, och jag har inget bra försvar till detta skamliga brott! Men jag blev extra glad då jag hittade dessa bilder i vart fall!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KommentarerNamn:
Kom ihåg mig

E-post: (Bara jag ser den)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Trackback